tajemniczy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzień dobry witam wszystkich. Chciałby zacząć przygodę z łowieniem Bolonką od długości 6 m. Czy ktoś mógłby poradzić przy doborze kijka. Mój budżet wynosi do 350zł, mało ale więcej pieniędzy nie mam. Prosiłym o dobre rady przy doborze kijka i technike łowienia. Rzeką na której bede łowic to wisła, czesto trafiają sie duże leszcze a moja obawą jest czy kijek sie nie złamie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 To nie forum spławikowe .Pomyliłeś fora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajemniczy Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ale prawie każdy to widział, Przepraszam że nie wiedzialem ze takich zeczy nie mozna wstawaiac, jestem nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Dzień dobry witam wszystkich. Chciałby zacząć przygodę z łowieniem Bolonką od długości 6 m. Czy ktoś mógłby poradzić przy doborze kijka. Mój budżet wynosi do 350zł, mało ale więcej pieniędzy nie mam. Prosiłym o dobre rady przy doborze kijka i technike łowienia. Rzeką na której bede łowic to wisła, czesto trafiają sie duże leszcze a moja obawą jest czy kijek sie nie złamie .A czemu 6m a nie 7m?Masz przy bolonce kołowrotek a w kołowrotku jest hamulec, a hamulec służy między innymi do tego aby duża ryba nie złamała wędki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Miałem w łapie różne bolonki nawet takie za 700 zł. i nie leżały mi tak w łapie jak 5 metrowa królowa <jedna z najlżejszych na rynku>POLECAM i GWARANTUJE, że będziesz zadowolony http://allegro.pl/listing/listing.php?string=mikado+princessa&search_scope=category-132198 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) kup se jakieś mikado tanie i dobre. cw do 20-25g poniżej masz link chłopaki łowią bolonką na przystawkę, włącz 7 minuta 50 sekunda coś dla ciebie http://www.youtube.com/watch?v=nGyNIgSl_Z0&feature=c4-overview-vl&list=PLrdA6TuSjg6Ox6GkKFMf09AsQb6oK-49a jedna z metod to przystawka poszukaj sobie jak się łowi na przepływankę i jazda Edytowane 19 Stycznia 2014 przez tibhar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barbel Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, mikado ultraviolet fajna tania wędka, mam ja od 5 lat i wiernie służy to jest jeden z wynalazków, który oprócz gum fishuntera sie im udał. Jako drugi służy mi albion 700 ale frajda wieksza z UV. pozdrawiam Edytowane 19 Stycznia 2014 przez Barbel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek 1972 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dopiero od roku biegam ze spinem.Wcześniej było mikado 500 Bolognese MX do 25g-T-REX. Wydaje mi się że w zupełności wystarczy. Ostatnio nie miałem problemu z linkiem 42 cm na żyłce 0.16. Kijaszek pięknie pracuje. Podebranie ręką . ale ślizgi gnojek.Polecam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 (edytowane) Mistrall Aqua fajna lekka boloneczka polecam Edytowane 5 Lutego 2014 przez kolo575 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Jeśli budżet nie duży to polecam coś takiego, sam kiedyś kupiłem, żeby pełniła rolę odległościówki na delikatne zestawy. Rzadko nią łowiłem(wogóle na spławik), ale wyciągnąłem rekorda karasia a i karpik 3kg dało się wyszarpać, ma fajną akcję delikatny szczyt, który gnie się znacznie pod karasiem 0,5kg, trochę umiejętności i ustawiając kij tak żeby pracował dolnik a nie sam szczyt można wyciągać ładne ryby(możliwe, że jak każdą lub prawie każdą bolonką) http://allegro.pl/weglowa-bolonka-new-hunter-600-bonus-i3946740919.html Co do techniki to śmieszne pytanie, na początek polecam filmy wędkarskie o tej tematyce, mnóstwo tego w sieci. Edytowane 6 Lutego 2014 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi