Skocz do zawartości

Jerkbaitowa videoteka!

meth666

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór.

Ostatnio lubię oglądać starsze filmy sensacyjne z lat 90. Polećcie jakies dobre filmy w stylu "Krytycznej Decyzji" z Kurtem Rusellem . 

Był kiedyś taki film w którym na pokladzie samolotu była bomba i nie wiedzieli jak ja rozbroić , szukali gościa który ją budował ale popełnił samobójstwo. Kojarzycie coś? Nie pamiętam aktorów itd.

Coś a ja "Liberator 2" kiedy porywany jest pociag i akurat na jego pokładzie jest jakiś super mega ex soldier , też lubię , typowo na niedzielny wieczór, naparzanka żeby zresetować mózg.

Wrzucajcie namiary na jakieś fajne filmy.

Michale, skoro tak, to (będzie lekki OT), jeśli jeszcze nie widziałeś, zapoluj na "Pain and gain" oraz "2 guns". Z niewiadomych powodów, ten pierwszy jeszcze nie trafił do nas na BD. Ubaw po pachy. Drugi, świeższy film: Marek i Denzel W. - dograny duet.

Zajawki, dla zainteresowanych:

MOC!!! :lol: :lol: :lol:

Kapitalnych filmów nie brakuje, czasu na ich rekomendację też nie. Gorzej z czasem na projekcję :(

Edytowane przez Dienekes
  • Like 1

Radziu... Denzel juz sie starzeje niestety, i to w 2 guns widac.. Jest naprawde kapitalnym aktorem . Sam film dla mnie to czysta jatka :) Na odmozdzenie w sam raz. Pain and Gain jeszcze nie widzialem..

Za to Polowanie na Czerwony Pazdziernik wczoraj obejrzalem.. Klasa sama w sobie :)

Gdy ktoś lubi dobry pastisz i niezbyt dosłownie traktuje wylewające się na dywan hektolitry krwi, to:

"Kill Bill" (obie części, bo to jeden film)

"Od zmierzchu do świtu" - zdecydowanie jedynka

"Maczeta" - też raczej jedynka.

W klimacie filmów z początku wątku to "Zabójcza broń" i "Szklana pułapka". 

Wszystkie wymienione produkcje mają wspólną cechę - nie należy na nich za bardzo myśleć. 

Jeśli nie znasz, warto obejrzeć "Tożsamość Bourne'a", a także "Krucjatę Bourne'a" i "Ultimatum Bourne'a". Mają klimat zbliżony do tego z książek. Wciąga :)

" Pulp fiction "

Prze film.

Kiedyś poprosiłem w McDonaldzie o ćwierćfunciaka z serem :) Panienka na to że nie mają czegoś takiego, ja że na pewno mają tylko ona jest niezorientowana. Dopiero jakiś chłopak wybawił ja z opresji. Mieliśmy obaj niezły ubaw. :)

• Like 1

"Świeci z bostonu." A później dla rozluźnienia "Las Vegas Parano".

Ewentualnie trochę kina Brytyjskiego "Lock stock and two smoking barrels" albo " Trainspotting"

Edytowane przez misiek116p

@ EMMS: Pewnie dlatego, że nie masz już 14 lat ;)

@ meth666: Cóż począć. Czas płynie i nie oszczędza nikogo. Denzel potwierdził jednak światową formę w filmie Lot. Owszem, ciut starszy od 2 guns, nie mniej, bardzo udany film.

Ja z kolei odświeżyłem sobie Inside man (reż. Spike Lee) i Spirit - Duch Miasta (jeden z najlepszych jakościowo obrazów w mojej kolekcji). Polecam, a ten drugi koniecznie w ori 1080p.

Metro strachu spoko, choć dla mnie jeden ze słabszych filmów z tym aktorem - coś na poziomie drugiego filmu Scotta z pociągami w kadrze ;) Scientolog zakończył się dla mnie gdzieś przy Pulp Fiction, ale pewnie kiedyś dam mu szansę :P