Skocz do zawartości

Allen Kraken

Maciej G.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Ostatnio był na ustach forumwiczów kilka razy, a że pojawił się w moich rękach, postanowiłem się z Wami podzielić swoimi wrażeniami  na temat tego kołowrotka. Allen Kraken ... bo o nim mowa ... w tym wypadku w rozmiarze 4 trafił do mnie bezpośrednio od producenta. W ubiegłorocznym wątku o zakupach w USA polecił mi go kolega "flaytier" co przełożyło się w konsekwencji na zakup. Nie jest to może Opti Runner, ale jak na kołowrotek który kosztuje w granicach 200 $ robi bardzo pozytywne wrażenie. Zwłaszcza w bezpośrednim kontakcie. Nie będę się rozwodził na tematy techniczne i porównania bo w w tej kategorii jest to mój pierwszy kręcioł do łowienia w słonej wodzie. Muszę jednak powiedzieć , że towarzyszy mi poczucie dobrze wydanych pieniędzy!

Poniżej kilka zdjęć.

Pozdrawiam.

Maciej G.

fojj.jpg

l2fi.jpg

e6zh.jpg

7fz6.jpg

Edytowane przez Maciej G.
  • Like 4

Kuba nie ma sprawy ... będzie ...kolegium! ;)

Miał być Danielsson L5W 6 ale ostatecznie padło na amerykańca!

Sam się nim "jarałem" od chwili kiedy go pierwszy raz zobaczyłem na stronie producenta! :-)

Kołowrotek będzie tworzył zestaw z wędką Sage Xi2 990 4B/

Testy już w przyszłym tygodniu! :-)

Na końcu zdjęcie w zestawieniu z Hardy,m Swift 900 Mk. II.

3cz7.jpg

wn8z.jpg

qgop.jpg

• Like 2

Na stronie producenta jest informacja, że są składane w USA, siedzibę mają w Texasie. 

Wszystkie modele i kolory są tutaj: http://www.allenflyfishing.com/reels/

Z tego co pokrótce przeczytałem, to firma powstała w 2008, otworzył ją chłopak (zapalony wędkarz) związany wcześniej z firmą zajmującą się produkcją tworzyw sztucznych. 

Piękny kręcioł btw. 

• 3 miesiące temu...