grzesiek11250 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Witam wszystkich strugać woblerki zacząłem rok temu od woblerów boleniowych.Początek nie był prosty ,ale z czasem udało mi się uzyskać pracę zbliżoną do tego czego oczekiwałem oto zdjęcia jednych z pierwszych pracujących tak jak chciałem.Praca drobna z tym ,że te pękate fajnie uciekają na boki przy podciągnięciach a te drugie zaś ładnie lusterkują podczas opadania.Długość mniejszych 6cm i7gr a większych 8cm i 8grPotem przyszedł czas na wobki na klenia jazia do których większej uwagi nie przywiązywałem (nie biegam za kleniami),wykonane z odpadków lipy jaka mi została podczas robienia innych.Długość 2-3cm od 2-4gr wagi Następnie przyszedł czas na wobki skierowane do połowu a raczej próby połowu sumów na własne woblerki 7cm i około 25 gr są płytko schodzące i takie co nurkują do około 3-4mI na tym zakończyłem robotę w tamtym sezonie,parę wydałem znajomym parę dostał mój brat i nie ukrywam że o dziwo nawet jakieś rybki udało nam się na nie złowić A teraz pokażę co udało mi się zrobić w tą zimę. Na początek woblerki pod bolenia kształt pozostał podobny wagowo się zmieniło i malowanie troszkę inne 8cm 12gr Następne 6cm 6gr oklejone folią I coś większego Zapraszam do komentewonia mile widziane uwagi i rady.Za jakość zdjęć przepraszam nie jestem urodzonym fotografem. Edytowane 22 Lutego 2014 przez grzesiek11250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Bardzo ładne wobki Balsa, lipa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Tylko i wyłącznie lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 fajne wobki, widac progres. Jaka waga SDR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Te mniejsze okolo 25gr 8cm większe około 30gr 10-12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Pikne ja może jeszcze dodam kilka zdjęć boleniówek Grześka, które buchnąłem mu z suszarki. Jak dla mnie praca i malowanie klasa! klasyczna boleniówka: bezsterowiec: i moje struganki malowane przez Grześka, boleniówki przed wklejeniem sterów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Korzystając z okazji, że mam chwilę czasu wkleje jeszcze kilka fotek z tego co udało mi sie ukończyć.pierwsze boleniowe ,pokazywał wcześniej Patryk,teraz ukończone jedne oklejane alu. boleniowe 8cm 8gr bardzo drobna ledwo zauważalna praca Nastepnie głeboko schodzace 10cm i 30gr bardzo mocna praca dość szybko nurkujące na głębokość około 5m dodam że wzorowałem sięna Dorado Invader Edytowane 28 Stycznia 2014 przez grzesiek11250 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Dodam jeszcze kilka zdjęć ostatnio ukończonych: boleniowe 8cm 15gr praca drobna mocno lusterkujące raczej do łowienia w średnim tępie wystrugane z lipy: kolejne 3cm i około 3gr wagi praca dość mocna dobrze trzymające sie nurtu równiez lipa: I może jakieś sugestie z waszej strony, może coś do poprawy, chodzi głównie o wygląd co do pracy jak uda mi się nakręcić jakiś filmik to równiez wstawie. Edytowane 28 Stycznia 2014 przez grzesiek11250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 no no bardzo ładne jak na początki szczególnie te boleniówki 8cm mi się podobają i te SDRy z poprzedniego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 No fajne te Twoje początki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Poczatki byly w tamtym roku są zdjecia na poczatku wobleròw malowanych spreyami, teraz dostalem aero i duzo łatwiej sie maluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ładne te twoje wobki. Ciekawe jak pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skerim Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Miałem możliwość oglądać te boleniówki w realu i powiem tylko tyle, że pomimo zimowej aury poczułem się jak w lecie na tamie z ukleją w ręku mieniącą się w słońcu - urzekło mnie odwzorowanie przechodzących i mienicych się w świetle kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dzięki nie wiedziałem że taki romantyk z ciebie Tam gdzieś jest ten okoń dla Ciebie. pozdrowionka. A co do pracy wszystkich przynęt to postaram się opisać jak siąde przy kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Witam kolejne po ostatniej warstwie lakieru wszystkie pływające około 3cm i 3gr wagiKolejne bezsterowe 12gr 8cm mocno lusterkujące fajnie uciekają na boki po podciągnięciu szczytówką, głębokość pracy około 1mBoleniowy typowy wobler do łowienia w ekspresie 7cm 8gr oklejany alu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Bezsterowce super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Świetna robota. Podoba mi się Twoja różnorodność w kształtach ,barwach i przeznaczeniu woblerków.SDR-ki mega fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert 78 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 SDR-ki pierwsza klasa, będą rządzić w głębszych rynnach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Dzieki panowie a czy beda rzadzic to czas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) kilka dni pojechaliśmy z Grześkiem po testować jego wobki.I to co zastaliśmy Edytowane 6 Lutego 2014 przez Patryk1125 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) No nie potestowalismy a miałem filmiki wstawic ,ale może już niedługo coś się uda nakręcić. Edytowane 6 Lutego 2014 przez grzesiek11250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 No nie potestowalismy a miałem filmiki wstawic ,ale może już niedługo coś się uda nakręcić. może Dziubek uruchomi swój lodołamacz a tu taki bolas coś około a może ciut ponad 7 dyszek na wobka Grześka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Kilka filmików z woblerkami mam nadzieje ,ze coś zobaczycie miłego oglądania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 I kolejne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek11250 Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Witam chciałbym pokazać co udało mi się zrobić z korpusów od Tomiego leviathan 11 I jeszcze takie dziwaki 8cm 25gr czekają na stery 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi