Skocz do zawartości

Uszkodzony lub złamany blank - co zrobić, jak naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Było w moim poście trochę emocji bo jakiś czas temu w aucie mojej żony pękł sworzeń wahacza z przodu i koło odleciało, całe szczęście na zakończenie trasy już na parkingu ale starch pomyśleć co by się stało gdyby pękł chwilę wcześniej. Dzień przed miałem tym autem trasę z dzieckiem 200km, nawet nie myślę o tym.

Dzięki bardzo za wyrażenie opinii, potwierdzacie w sumie to o czym myślałem chociaż wiele osób mówiło, że niestety, ale to jest pęknięcie po jakimś uderzeniu. Sprawę fantastycznie rozwiązał Rodbuilder wymieniając część na nową bez żadnych kosztów.

Jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie!

• 4 tygodnie później...

Witam.

Koledzy co w zamian Batsona ist 1143f.Dziś złamałem :( część szczytową ok 15cm powyżej złącza i czeka mnie dylemat wyboru.Chciałbym spróbować czegoś innego ale o zbliżonych parametrach do tego Batsona.Rybka ktorej poświęcam większość swoich wypraw wędkarskich to boleń i pod jego kątem szukam czegoś nowego.Licze na waszą pomoc i sugestie.

Pozdrawiam Grzesiek

• 3 miesiące temu...

Złamała mi się szczytówka w kijku do 50 g mam drugą złamaną szczytówkę dokładnie od takiego samego kija. Czy nada się to do naprawy szczytówki ?? Jeżeli tak to jakiej długości ma być wklejana do środka część?? Z góry dzięki za odp.

Muszę zrobić mixta z dwóch szczytówek, ponieważ górna część ma pęknięcie wzdłużne na jakieś 2 cm i trzeba to uciąć. Dolną część wezmę z drugiej złamanej szczytówki i też ją około 3 cm przytnę i będą wtedy do siebie pasować.

Zastanawiam się jednak czy nie lepiej do wklejenia użyć czegoś bardziej miękkiego (nie patyczka po lodach :lol: http://jerkbait.pl/topic/6355-czy-to-sie-da-jeszcze-naprawic-naprawa-zlamanej-wedki/page__hl__%2Bnaprawa+%2Bw%C4%99dki ) Mam jeszcze szczytówkę od starego spina, włókno szklane z węglem, nie wiem tylko czy zbieżność będzie taka sama.