Skocz do zawartości

Uszkodzony lub złamany blank - co zrobić, jak naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi sie że Patryk zakończył sprawę z kolegą, choć miałem ten kijek w rękach przed samą wysyłką i żadnych ubytków a tym bardziej pęknięć nie zauważyłem. Przesyłkę się sprawdza po rozpakowaniu a potem ugina. Kolega pisał że ubytki były ,że wykałaczka wchodzi. Taki problem się zgłasza zaraz po odebraniu a nie dopiero jak się złamię w tym miejscu.

A ciekawe jakby kolega poszedł do sądu i co by powiedział ??? Ze kupił uzywana wedke i złamał xD poprostu jaja!!! ciekawe skad rzeczoznawce od złamań wytrzasnął.

@drozdo nie ma sensu tematu drążyć. Temat założyłem po to aby utwierdzić się w przekonaniu,że to wada mechaniczna a nie materiałowa bo kolega tak twierdził. Odp. po wysłaniu zdjęc do 4 pracowni dostałel jednoznaczną-złamanie, uszkodzenie mechaniczne...

Dla mnie sprawa jest oczywista i zamknięta zarazem. Wiem, że z tym Panem interesów już nie zrobie i nikomu nie polecam. Jak ktoś ma ochotę wypowiedzieć się w kwesti złamania, jak ono mogło powstawć to zapraszam....

W kwesti kto ma rację temat zamknięty!

• 4 tygodnie później...

Połamany kijek mego taty ktos podejmie sie naprawy. Moze jakąs wklejanke wstawic?

Patrząc po cenie nowego kija to raczej nikt się nie podejmie naprawy no chyba że chcesz zapłacić tyle co za nową wędkę. 

Zrobić dobrze wklejkę to trzeba się narobić. 

Albo zrobisz to sam albo niech tata kupi nowy spin i bardziej uważa na przyszłość. 

Dziś miałem pecha, jeśli można to tak określić. Przy lekkim pociągnięciu za żyłkę trzymając przynętę w ręce aby sprawdzić czy z żyłka jest wszystko ok wędka pękła w 3 miejscach...

Zniszczony jest element szczytowy
Wędka to gatti srx761 - 2m7 (3-14)
Wędka była kupiona tutaj na forum. Zrobiona jest chyba przez mekamila, bo na wędce jest napis "wędki ks"

Czy oprócz wyrzucenia do kosza można coś z tym zrobić?

post-54835-1408041564,9821_thumb.jpg

Edytowane przez atomic

Panowie napisałem do Sandro Gattiego i dostałem taką odpowiedź:

" Please, sen me the broken tip along the side A of the warranty certificate."

Teraz mam problem, bo zbytnio nie rozumiem o co dokładnie chodzi. W warunkach gwarancji na www jest napisane właśnie o certyfikacie gwarancji i o tym nieszczęsny "side A i B". Rozumiem, że powinien posiadać jakaś kartę gwarancyjną i o to chodzi, tak?

Rozmawiałem z Kamilem i blank pochodzi z FC. On nie dostał na niego żadnych papierów. Może ktoś używa tych banków i wie jak się sytuacja z tym ma?

A nie dostałeś przypadkiem indywidualnego numeru blanku, który gdzieś na ichtiejszej stronie www trzeba wklepać? Bo kupa firm tak właśnie robi. Ot dostajesz blank z naklejką na której jest niepowtarzalny numerek dzięki któremu rejestrujesz badyla, natomiast papierkowej gwarancji nie uświadczysz.

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...