DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Czy ktoś z Was – bardziej doświadczonych Rodbuilderów - kiedykolwiek natrafił na coś takiego w fabrycznej wędce z (conajmniej) średniej półki? Poniżej przedstawiam moje przemyślenia na temat tego, co mogło się tu wydarzyć: Czesta praktyka producentow wedek, ciecie kosztow itd Wielokrotnie widzialem podobne kwiatki w przezbrajanych fabrycznych wedkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Przed chwilą oskrobałem cały dolnik z oryginalnego lakieru z resztek żywicy, która faktycznie nie była ruszana pod rękojeścią TAC i ukazało się poprzeczne pęknięcia blanku, w miejscu gdzie skalpel zacinał się na nierównościach maty węglowej Blank jest trzaśnięty z jednej strony, ale nie pękł do końca, dlatego wędka nie rozdzieliła się na dwie części. Nie mam doświadczenia z takimi urazami, ale sądząc po sile jaka była potrzebna do spowodowania takiego pęknięcia podejrzewam bagażnik, przypadkowe nadepnięcie opartej o dźwignię wędki lub dolnika, lub celowe złamanie na kolanie po kolejnym niezaciętym braniu sandacza Polaczylem z naszym glownym tematem o naprawach/problemach z wedkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Złamana wędka karpiowa...Witam chciałbym się dowiedzieć czy da się naprawić takie złamanie. Edytowane 2 Maja 2018 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Witam chciałbym się dowiedzieć czy da się naprawić takie złamanie. Nie widać fotek.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy da radę naprawić złamaną wędkę karpiową. Złamała się ona na spigocie, poniżej załącze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shtomek88 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Nie wiem czy to dobry dział ale mam taki problem posiadam wędzisko daiwa trueflight 9,6 w 8 klasie AFTM wędzisko było złamane i teraz jest krótsze o jakieś 20 cm nie wiem jaki element był złamany i nie mam pojęcia jak zmierzyć moc wędki by dobrać linkę . Nie mam możliwości przetestowania na rożnych linkach bo takowych nie posiadam a nie stać mnie na kupno paru linek w rożnych klasach może ktoś coś doradzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy da radę naprawić złamaną wędkę karpiową. Złamała się ona na spigocie, poniżej załącze fotki Pewnie ze da rade, trzeba spigot wymienic na nowy. Edit: Po zdjeciach wydaje mi sie ze to put over nie spigot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 "Put over" czyli? Chyba faktycznie zle napisałem o tym spigocie bo jak patrze tu ułamał się kawałek blanku na łączeniu. W takim razie takie coś można naprawić? Bez straty mocy kija? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 "Put over" czyli? Chyba faktycznie zle napisałem o tym spigocie bo jak patrze tu ułamał się kawałek blanku na łączeniu. W takim razie takie coś można naprawić? Bez straty mocy kija? Da sie. Sa na forum sprytni ludzie co naprawiaja takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozi Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Jakieś namiary można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2018 Jakieś namiary można? Cala lista rodbuilderow, napewno ktorys sie podejmie. http://jerkbait.pl/topic/7458-nasze-prace-galeria-rodbuildingowa-użytkowników-jerkbaitpl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Koledzy dopytam cos. Przy moim szklaku cos sie stało środkowy segment rzenski zaraz od krawedzi mi pękł jakieś 1 centymetr w gore od krawędzi. Robilem już na nowo omotke i nowy lakier ale to nic nie dało. Chce to przyciąć ponad pęknięcie i omotac. Czy to dobry pomysł? czy będzie wypadał segment? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Koledzy dopytam cos. Przy moim szklaku cos sie stało środkowy segment rzenski zaraz od krawedzi mi pękł jakieś 1 centymetr w gore od krawędzi. Robilem już na nowo omotke i nowy lakier ale to nic nie dało. Chce to przyciąć ponad pęknięcie i omotac. Czy to dobry pomysł? czy będzie wypadał segment? Norbert, dobrze by bylo jakbys pare zdjec wstawij jak to wyglada. Mniej gdybania bedzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocurck1 Opublikowano 23 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Postaram sie a ogulnie co by to nie bylo skrócenie czesci żenskiej będzie miało jakiś negatywny skutek. Pisze na tel i jakoś nie mam jak wstawić tu fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 (edytowane) Megabass F6-69X Super Destroyer,połamałem szczytówkę,11cm.Da coś zrobić? Edytowane 16 Października 2018 przez pingvinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fox mulder Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Megabass F6-69X Super Destroyer,połamałem szczytówkę,11cm.Da coś zrobić?Chyba tylko wklejka z pełnego węgla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pingvinas Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 A kto to zrobił by? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2018 Sporo osob na forum naprawia / robi wklejki. Napisz do paru osob, albo oglos sie w watku 'szukam rodbuildera...' http://jerkbait.pl/topic/8048-szukam-rodbuildera-pracowni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murek Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Niestety pękł mi Avid AVS90MHF2 kawałek nad numerem modelu. Dogadałem już się z amerykanami co do gwarancji, mam wyciac nr seryjny i numer modelu i tylko to im wysłać. Zostanie mi spory kawał blanku- ok 210cm z tym, że dolna cześć ma długość 77cm. Da się z tego coś zrobić? Dolnik, krótki mi nie przeszkadza, może jakiś deflin by tam wszedł? Edytowane 7 Lutego 2020 przez murek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartasL2 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Albo zrobić takie 1+1, krótszy dolnik. usunąć przelotki, oskrobać i zrobić wcierkę. Pogadaj z @Mekamilem ????????. Edytowane 7 Lutego 2020 przez BartasL2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2020 Dokłądnie. @Mekamil będzie wiedział co z tym zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 Panie,Panowie Mam odprysk lakieru na blanku,czym najlepiej to zabezpieczyć sposobami "domowymi"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 ... jeżeli jest spory odprysk , to żywica lub lakier ; jeżeli mały , to można na szybko zabezpieczyć za pomocą klejów błyskawicznych cyjano....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) ... jeżeli jest spory odprysk , to żywica lub lakier ; jeżeli mały , to można na szybko zabezpieczyć za pomocą klejów błyskawicznych cyjano.......coś takiego... Edytowane 6 Czerwca 2020 przez Sławek77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Ze względu na to , że jest to odprysk lakieru który zabezpiecza napis , a nie odprysk lakieru z blanku - najlepiej było by zrobić to właśnie lakierem do omotek . Nie powinno po zabiegu nawet pozostawić śladu naprawy. Taki odprysk nie powoduje żadnych komplikacji w blanku , a tylko w doznaniach wizualnych. Bez problemu na wolnym czasie można to zrobić i nie koniecznie od zaraz. Edytowane 6 Czerwca 2020 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi