Skocz do zawartości

Uszkodzony lub złamany blank - co zrobić, jak naprawić?

Rekomendowane odpowiedzi

Czasem zdarzają się niewytłumaczalne sytuacje.I to niekoniecznie musi być wina jednej czy drugiej strony.

Kiedyś już o tym pisałem na tym forum.

Zamówiony pierwszy kij w pracowni.Wydane 1,400 zł.Rozpakowałem tubę,górna część wędki pęknięta na łączeniu (ścianka).Lakier na omotce kielichowej strzaskany.Nawet jej nie złożyłem!

Telefon do Bob'a...zdziwienie,niedowierzanie,wręcz posąd o mój "wkład",nigdy nie zdarzyła się taka sytuacja itd

Gość nie zawinił,ja też...o ch#$% tu chodzi?

Jak powinienem się zachować?Przystałem na rowing...niesmak jednak pozostał.

Edytowane przez Fr0ntliner

Sorki, ale trzeba napisać...

Dziś odebrałem od kuriera używany kijek od @Patryk1125. Wszystko ładnie spakowane w tubie, bez zastrzeżeń. Cały :) Polecam sprzedającego.

Super, że wszystko jest OK. Niech dobrze służy. Edytowane przez Patryk1125

• 2 miesiące temu...

Witam dziś podczas łowienia okoni uszkodzeniu uległa szczytówka w wędce mojego brata shimano alivio cw 3-15 gram. Poprostu sie rozwarstwiła. Dodam iż jest to wklejanka. Jak i gdzie a przede wszystkim za ile można to naprawić ??

Proszę kolegów ekspertów o rady.

Pozdrawiam. post-55705-1425200333,4009_thumb.jpg

Uciąć niżej i wkleić dłuższą wklejkę się nie da?

Pewnie ,że się da . Tyle ,że charakterystyka ugięcia zmieni się w 99% na minus , no i przeważnie wiąże się to z przezbrojeniem prawie całej szczytówki a czasami całej ;) .No i już się robi poważny remoncik. Chyba,że w miejscu łączenia nie musi być przelotki to ok.

W Lublinie to pracownia Zbyszka Kawalca – wedki.pl, w Kielcach to http://www.pracowniamatusiak.pl, w Warszawie Irek Matuszewski fishingcenter.pl, w Starachowicach Piotr Lipiec Lprods.pl

Chyba że któryś z kolegów z okolic z forum się odezwie i to zrobi. Kiedyś był kolega w Puławach ale się już wyprowadził, ktoś jak się nie mylę funkcjonuje w Radomiu albo okolicach – jak znajdę to napisze – chyba ze sam się ujawni.

Kosz to pewnie koło 10-20 pln od przelotki +  wklejka + wklejanie + transport.

W Lublinie to pracownia Zbyszka Kawalca – wedki.pl, w Kielcach to http://www.pracowniamatusiak.pl, w Warszawie Irek Matuszewski fishingcenter.pl, w Starachowicach Piotr Lipiec Lprods.pl

Chyba że któryś z kolegów z okolic z forum się odezwie i to zrobi. Kiedyś był kolega w Puławach ale się już wyprowadził, ktoś jak się nie mylę funkcjonuje w Radomiu albo okolicach – jak znajdę to napisze – chyba ze sam się ujawni.

Kosz to pewnie koło 10-20 pln od przelotki +  wklejka + wklejanie + transport.

Handmaderods jest w Radomiu.

No właśnie tak mi się wydawało, tylko ich strona się mi nie otwiera, i nie miałem jak zweryfikować. Gdyby ktoś miał namiary na jakiś nowy adres, nr telefonu czy jakiś inny kontakt – to pewnie koledze to pomoże.

Del Toro – a wg Ciebie ile taka usługa może kosztować – bo chyba „ jakies”  doświadczenie w rodbuildingu masz :lol:

Proponuję skrócić ta szczytówkę do najbliższej przelotki i wymienić tą przelotkę na szczytową. Będziesz miał trochę sztywniejszą szczytówkę do mocniejszego łowienia.

Do tego domów sobie nową oryginalną szczytówkę w serwisie. Wyjdzie poniżej 100zł zapewne, a będziesz miał 2 szczytówki.

Edytowane przez Żbiku

• 3 miesiące temu...

Dzień dobry Panowie.

Mam wielką prośbę czy ktoś podjął by mi się naprawy wędki. NIestety ale wczoraj na rybach złamała mi się szczytówka nie wiem jak do tego mogło dojść, wobler w krzaku pociąłem mocniej trafił w ostatnie 15 cm szczytówki i trzask. Po zabawie. Rok temu ją klupiłem od kolegi z naszego forum, naprawdę fajnie mi się na nią łowiło a teraz jestem kompletnie wkurwiony ;/;/

Mam 2 pytania.

1)Czy da się dokupić drugą cześć tego kija i ile by to kosztowało może ktoś posiada takie informacje.

2) Czy ktoś z okolić Krakowa lub Tarnowa podjął by się naprawy tej wędki? Bo na ślepo w Polskę nie chce wysyłać bo nigdy nie wiadomo kto jest po 2 stronie.

O to poniżej zdjęcia uszkodzonej szczytówki.

post-47420-0-84393600-1435409559_thumb.jpg

Witaj.

Tu masz numer do serwisu w Katowicach 32 608 69 57

Zapytaj czy mają na stanie lub czy Ci zamówią nową szczytówkę...ja dzwoniłem przez pół roku i nie dostali do mojego modelu szczytówki, bo akurat wyszła nowa seria.

Zaproponowali zniżkę100 złotych na nową serię.Już się nie pokusiłem...

• 1 miesiąc temu...

Kupilem od jednego z kolegow na forum 

z uszkodzona szczytowka jak na zdjeciu w planie mialem wyrownanie ulamanego konca (co juz zrobilem) i wklejenie końcowej przelotki, jednak zastanawiam sie czy to jest dobry pomysl czy moze trzeba zmieniac rozstaw przelotek? z gory dziekuje za wszelkie rady

post-58923-0-01734500-1440213226_thumb.jpg

Edytowane przez Michci0