mifek Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 fakt ze ci przyjeli kij nie oznacza ze uznali naprawe gwarancyjna a jedynie ze zabrali go do serwisu by ten ocenil co z tym fantem dalej zrobic... za szybko sie cieszysz.. przynajmniej takie jest moje zdanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 @ Patrinho, Napisałeś: No tak ale i tak przyjeli kij wiec mi sie upiekło A ja myślę, że to jest nie fair Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abarth7 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 W 100% zgadzam się z Mifkiem.Pracuję w handlu kilka lat i wiem,że jeśli sklep przyjął kij,nie jest to jednoznaczne z naprawą gwarancyjną.Serwis podda kij ekspertyzie i oceni czy zrobi na gwarancji czy nie.Gwarantem nigdy nie jest sklep,zawsze producent,chyba,że się coś zmieniło Więc,nie bądź zaskoczony jeśli zadzwoni do Ciebie ktoś z serwisu,albo ze sklepu i poda Ci kwotę naprawy,którą zaakceptujesz albo nie.Tak to się odbywa w wielkim skrócie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 W 100% zgadzam się z Mifkiem.Pracuję w handlu kilka lat i wiem,że jeśli sklep przyjął kij,nie jest to jednoznaczne z naprawą gwarancyjną.Serwis podda kij ekspertyzie i oceni czy zrobi na gwarancji czy nie.Gwarantem nigdy nie jest sklep,zawsze producent,chyba,że się coś zmieniło Więc,nie bądź zaskoczony jeśli zadzwoni do Ciebie ktoś z serwisu,albo ze sklepu i poda Ci kwotę naprawy,którą zaakceptujesz albo nie.Tak to się odbywa w wielkim skrócie.PozdrawiamI taka jest prawda. To Gwarant decyduje, czy uznaje reklamację, czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Jeśli przyjmą do naprawy gwarancyjnej to wymienią ci cześć szczytową na nową.Wiem coś na ten temat z pierwszej ręki, w ubiegłym roku 2 razy złamałem tego samego Kongera i dwa razy była wymiana pzdr Grzecho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 aha czyli 2 cześć wędki tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 A ja na Twoim m-cu zainteresowalbym sie telefonicznie co zrobia z tym kijem. W przeszlosci zdarzaly sie rozne sposoby napraw....natomiast rzadko, kiedy kij w jakis sposob byl poklejony, byl to nadal ten sam kij.Ja bym dopuscil tylko taki sposob naprawy, ze w kiju fabrycznym wymiana szzcytowki, w kiju na zamowienie wymiana szzcytowki oraz zalozenie przelotek, zdjetych z wraku (wersja minimum). A moral taki plynie z tego, coby uwazac na wedki. Nawet w Ugly Stiku cos moze nie wytrzymac, jak sie go rozdepcze.Proponuje zainteresowanie takim czyms, o czym pisalem niedawno i bez specjalnego zainteresowania. Nie trzeba nawet zdejmowac kolowrotka, ani zwijac linki... ..na leniwca mozna pojsc a wedka cala...Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 A ja na Twoim m-cu zainteresowalbym sie telefonicznie co zrobia z tym kijem. W przeszlosci zdarzaly sie rozne sposoby napraw....natomiast rzadko, kiedy kij w jakis sposob byl poklejony, byl to nadal ten sam kij.Ja bym dopuscil tylko taki sposob naprawy, ze w kiju fabrycznym wymiana szzcytowki, w kiju na zamowienie wymiana szzcytowki oraz zalozenie przelotek, zdjetych z wraku (wersja minimum). A moral taki plynie z tego, coby uwazac na wedki. Nawet w Ugly Stiku cos moze nie wytrzymac, jak sie go rozdepcze.Proponuje zainteresowanie takim czyms, o czym pisalem niedawno i bez specjalnego zainteresowania. Nie trzeba nawet zdejmowac kolowrotka, ani zwijac linki... ..na leniwca mozna pojsc a wedka cala...Gumo Gumo ale ten pokrowiec jest kilka razy droższy od tej wędki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Ten pokrowiec wystepuje w naszych sklepach w 3 wielkosciach. Ja za swoja do wedek okolo 9' zaplacilem 80zl. Kilka razy tanszy bedzie tylko kij leszczynowy... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dulgimic Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Miałem usterkę w kiju Kongera. Pękł spiek przelotki. Stało się to z mojej winy, ponieważ mam głupi nawyk zapinania haków za przelotki. Niestety jakoś przez parę miesięcy nie było czasu go zanieść do serwisu i liczyć ,że może naprawią to za darmo bo kij był jeszcze na gwarancji. Powiem tylko że naprawili i nie wzieli za to grosza mimo że mogli. Dla mnie to znak że Konger wart jest polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam, kurierzy odwalili kawal dobrej roboty i w ten sposób otrzymałem wędkę o 45mm krótszą. Chciał bym ją naprawić niestety jednak nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić. Jaką użyć przelotkę? Czy usunąć drugą przelotkę czy tez może skrócić kijek aż do niej? Z góry dziękuje za pomoc. Opis kijkaMB Destroyer Eveluzion F51/2 - 68Xti Diablo6'8''; 1/4 - 1 oz. Lure; 12-25LB. Line; Tak oto wyglądał spacing jak wędka jeszcze była cala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 nie latwiej jest odeslac lub poprosic o zwrot kosztow lub ewentualna wymiane? w koncu ktos tu zawinil i to raczej nie ty... a i przesylka pewnie ubezpieczona ... zawsze sie zastanawiam, po co te podchody i kombinacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Też myślałem że tak będzie najprościej. Niestety sprawa ciągnie się już dwa miesiące a potrwać możne jeszcze dużo dłużej. 1/3 ceny odzyskałem a na ewentualna resztę muszę jeszcze poczekać nie wiadomo jak długo. Szkoda żeby kijek stał w kącie nieużywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stugrzeg Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Miałem dokładnie ten sam problem 2 lata temu, zamawiałem blank.Dokładnie w tym samym miejscu, tylko końcówki nie było.Ale sprawdzałem przy odbiorze, napisałem protokół i otrzymałem nowy blank. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Kijek nabyłem używany i niestety przy odbiorze nikt nie sprawdził w jakim jest stanie (ja akurat pracowałem ). Sprawa nie jest taka prosta a cześć która mi została zwrócona, zwrócił mi uczciwy sprzedający. Pożyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalB Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Tzn. wędkę skróconą o 4,5cm, z dwoma przemieszczonymi przelotkami, uznasz za naprawioną? Ja osobiście kontaktowałbym się z najbliższą pracownią. Może można by dobrać materiał i połączyć dwie części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Zeby to naprawic trzeba by odciac jeszce ten kawalek, ktory jest postrzepiony. Wiaze sie to z przesunieciem zapewne duzej czesci przelotek. Moze to byc widac na blanku.Wypada tez dokupic nowa przelotke na top bo stara nie bedzie pasowac.Do tego wszystkiego nie wiadomo co sie uzyska finalnie, na pewno bedzie to zupelnie inna wedka niz zakladal producent... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 @Gumofilc: wielkie dzięki. Kolega z innego forum doradził mi przesunąć tylko druga przelotkę od góry o 2,5cm w dół. Czy takie rozwiązanie nie będzie wystarczające? To że wędka już nigdy nie będzie taka jaka była, jest jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 Jest tylko jeden sposob, zeby to sprawdzic. Jezeli juz nie bedzie innego wyjscia na uzyskanie rekompensaty za ta szkode to trzeba zdemontowac ta przelotke i sprawdzic, czy nie ma nienaturalnego kąta przy probie wygiecia.Jezeli sie tak uda to wystarczy zmienic 1na. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Idż do adwokata i niech wystosuje pismo{list adwokacki}do firmy kurierskiej która zniszczyła kij.Zobaczysz jak prędziutko oddadzą pieniążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 @Gumofilc: jeszcze raz dziękuję za pomoc. Wizyta w pracowni jednak będzie nieunikniona.Co do rekompensaty itd. to tak jak już pisałem wcześniej sprawa może potrwać do dwóch lat. Sprzedawca wstrzymał firmie kurierskiej pieniądze nie tylko za tą usługę. A oni mają teraz dwa lata na założenie jemu sprawy. Aha, no i taki mały szczegół: cala ta sprawa ma miejsce w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesur Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Witaj!Uważam że powinno się to zrobić wtaki sposób: 1)Demontaż wszystkich przelotek oprócz pierwszej lub dwóch pierwszych od kołowrotka (otwierających), 2)Odcięcie zniszczonego kawałka szczytowego wędki, tak jak napisał Gumofilc, 3)Sprawdzenie stanu powłoki lakierniczej po demontażu przelotek- jeśli nie jest akceptowalny to demontujemy także pierwszą i wykonujemy nową powłokę po zmatowieniu papierem 600 poprzedniej, 3)Dobieramy nowy układ uzbrojeniatzw. spacing, przed ewentualnym lakierowaniem,zmniejszając ilość przelotek o jedną lub pozostawiając ilość- według upodobania, 4)Założenie przelotek, omotek ewentualne opisanie nowej wędki , itp. Tak ja bym to zrobił - w skrócie oczywiście.Pozdrawiam kesur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 A może obciąć ten spękany kawałek i wklejkę dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Witam, Panowie mój Batson IST993F miał przygodę z klapą bagażnika Ułamana jest przelotka szczytowa - 2cmChyba większy problem jest z pierwszą częścią kija, blank zmiażdzony jest na długości 12 cm od tego końca gdzie nakłada się szczytówkę.Poprostu leżał sobie w futerale i dostał klapą...Ciekaw jestem czy do się coś z tym zrobić, czy mogę sobie kija wiadomo w co wsadzić...Chciałem załączyć zdjęcie ale po zmniejszeniu do 50kB nic nie widać, więc nie ma sensu. Jeśli będzie taka potrzeba, żeby na to zerknąć wyślę fotkę mailemPozdrawiamSzewer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Jeżeli szczytówka zmiażdżona jest 12 cm od szczytu - możesz sobie zrobić wklejke w pracowni utną Ci blank trochę niżej i wkleją co trzeba. Jeżeli szczytówka zmiażdżona jest 12 cm od łączenia (od dołu) - to raczej juz do wyrzucenia. Trzeba zamówić nową szczytówkę i przełożyć przelotki ze starej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi