popper Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 O ile zrozumiałem, raczej nowy dolnik i przełożenie przelotek szczytówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 @Friko, chyba się nie zrozumieliśmy Ułamana jest szczytówka, 2cm razem z przelotką szczytową orazZmiażdzony jest blank w tej części kija gdzie jest dolnik (w miejscu gdzie nakłada się część szczytową) na długości około 12cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Fakt, nie załapałem. Jeżeli ze szczytówki tylko 2cm zeszły to wystarczy przełożyć przelotke szczytówa i ew. przesunąc 1-2 dalej idące w kolejnosci.W zależności od charakteru zmiażdżenia dolnika będzie ona albo do wyrzucenia (co w praktyce oznacza koniecznosc robiebia nowego kij, bo komponentów z rękojeści raczej nie odratujesz) albo do naprawy poprzez zrobienie czegoś w rodzaju spigota o ile uda się znależć dopasować taki kawałek rurki żeby można było na nim skleić dwa elementy dolnika. Oczywiscie kij nie odzyska po takim zabiegu dawnej świetności, ale to stosunkowo lekka wędka wiec teoretycznie taka naprawa jest mozliwa (o ile charakter złamnania pozwala i uda dobrać sie podkład). Generalnie - współczuję Ci. Przykra sprawa, uszkodzenie dolnika to chyba najgorsze co może się przydarzyc bo najczęściej po czymś takim zostają Cie w ręku tylko przelotki a reszta idzie na śmietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 znam jak boli uszkodzenie wedki,choć i miałem przypadki gdzie szprychy w markowym rowerze pękły szybciej niż blank <_< niestety chyba tylko wymiana blanku,ewentualnie.nowy dolnik ostary sczyt +wklejka. własnie dlatego lubie też travele,tam jak siędzie coś to wymieniam jeden element(co jest tańsze 1/4 ceny blanku w 4cz kiju)w 2 i 1 cz jest to droższa zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 bywaja takie sytuacje- znam z autopsji.kup nowy blank i przeloz te elementy co sie nadaja do przelozenia. napraw sam sie wystrzegam- nie do konca jestem pewien tego co mamAle mam kolegow co z powodzeniem smigaja na takie reperowane kije...ten blank na szczescie jest dostepny w handlu. a i nie kosztuje fortuny... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Według mnie, jeżeli dolnik idzie na śmietnik, uchwyt jest jak najbardziej do odzyskania. Szewer,Utnij blank poniżej i powyżej uchwytu, a następnie rozwierć pozostałą cześć blanku. Potem wystarczy tylko usunąć z wewnętrznych ścianek resztki taśmy/arborów i kleju – i po robocie. Chyba, że uchwyt był wklejony na styk. Wtedy trzeba wiercić bardzo ostrożnie, wiertłem o precyzyjnie dobranej średnicy. Pozostałosci dolnika możesz sobie zostawić – nigdy nie wiadomo kiedy i do czego przyda się kawałek porządnej rurki węglowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 DziękiKij jest do wypierdzielenia, nie będę się bawił w przywracanie go do uzywalności.Muszę sie rozejrzeć za czymś do kropków Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Kolega Garowy ma oko A jeśli ucierpiał sam szczyt (w górnym składzie), to chyba niewielkim kosztem dało by się zrobić dwie różne wędki Niegłupie to być może.. By złagodzić wagę offtopa - łączę się w bólu.. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Doczytał jak cholera <_< Ja zrozumiałem że szczytówka ułamana na 2cm (czyli da się z tym coś zrobić, wklejka - nie wklejka), a zmiażdżony dolny skład na 12cm od strony łączenia.Dolnik do pieca (poza tym co da się z niego odzyskać - jak pisze @krzysiek: można odzyskać część komponentów i nigdy nie wiadomo kiedy się przydadzą )i kupując 993 z podanego linku, można wymieniać szczyt w zależności od potrzeb, zależnie od rzeki, czy pory roku..Oczywiście jeśli @szawer potrzebuje takich kombinacji, ale jest to możliwe i jeśli dobrze wszystko zrozumiałem, to Kolega Garowy nie doczytał PozdroG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Dokładnie to miałem na myśli, pisząc że wędki mogą być dwie. Przepraszam za rebus i OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 @SzewerZ tej sytuacji wynikaja dwie rzeczy: teraz juz uwazaj na klapy, drzwi od windy, inne drzwi,...,....Wedlug mnie kija nie warto reanimowac..gdyby uszkodzona byla tylko czesc szzcytowa co innego ale tutaj obu czesciom sie dostalo.Po prostu bym sobie odkupil ten blank, ktory nie powinien byc az tak ekspensywny, wydlubal uchwyt i przelotki, dokupil korek i poskladal to jeszce raz tak jak bylo. Przy okazji pokombinowal, moze uda sie przelotki ciekawiej zestawic. Aha, i zrobilbym to szybko...bo pstragi czekaja... <_< Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Jest jednak szansa, że kij da się reanimować.Dzisiaj wysyłam do pracowni i jestem dobrej myśli. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 Ja bym osobiście urąbał rękojeść. Wsadził do piekarika na 200stopni. Korek i rękojeść powinny dać się wtedy bez problemów zsunąć. Kupił nowy blank. Przełożył przelotki i resztę. Wymontował klapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Działa bardzo dobrze. Po wymontowaniu klapy nic już nie przytrzaskuję! Na muchówkach kongera działa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 28 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2010 Kapitalne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Witam, dziś nad woda zobaczyłem ze szczytówka w mojej wędce po zimie zaczęła się rozwarstwiać, da rade jakoś to naprawić domowym sposobem(możne jakiś specjalny plastyczny klej albo coś w tym stylu) czy raczej trzeba już wymieniać cala szczytówkę bądź skracać tą właściwą ? proszę o pomoc . dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Nie naprawialbym tego bo nic z tego nie bedzie. Wyglada, ze pekniecie jest niedaleko konca przelotki. Pozostaje sprobowac ze skroconym skladem, no i rozmiar przelotki moze juz nie pasowac...trzeba dobrac wowczas podobna o o nr wieksza srednica. Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 ehh szkoda ze to tyle roboty... no nic dzięki wielkie za podpowiedz, postaram się to sam naprawić. Może jakoś to będzie działało:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 faktycznie pękniecie ma około 1 cm , zrobię tak jak napisałeś , co do kleju mam distal i czy przypadkiem nie mógłby on zastąpić tego uhu? przed klejeniem odtłuścić jakoś powierzchnie czy kleić i się nie patrzyć ? może dostane jakaś mała podpowiedz skąd zdobyć nic do omotek dużo jej nie potrzebuje i nie ma powodu kupowania całej szpulki, bo pewnie taka by była potrzebna a może do tego typu napraw wystarczy jakaś normalna ogólnodostępna w sklepach. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi