radanet Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2010 Mam pytanko, który z tych dwóch kijów wybralibyście na polowanie na sandacza?. Dodam, że głównie łowię dość ciężko ( 20-35 gram). Dragon Milenium Zander 2.25 18-42 gramDragon Milenium Sensitive Zander 2.40 14-35 gram Proszę jedynie o wybór między tymi dwoma kijami. Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hamerhed Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 czesc Gdybym mial wybierac, to biorac pod uwage gorny ciezar glowek wybralbym kijek do 42g. W dolnym zakresie rzutowym najczesciej da sie lowic nieco lzej niz jest to opisane, natomiast w gornym juz nie zawsze i lepiej miec pewien zapas Ale to tylko moja subiektywna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 19 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Zdecydowanie kijek Dragon Milenium Zander 2.25 18-42 gram łowiłem oboma i mogę polecić jedyny problem to po długim użytkowaniu lub konkretnej rybie rozkleja się korek z mocowaniem kołowrotka miejsce widać na zdjęciu Kijek mam w PL także nie zrobie zdjęcia realnego ale potwierdzone na dwóch takich kijach, chyba że mówisz o nowej serii ale tej wędki nie miałem w rękach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Już prawie się zdecydowałem .... i zobaczyłem kijek Shimano Beast Master Spinning BX 240 H 2.40 20-50 gram i zacząłem się wahać .... Łowię ciężko więc może to lepszy wybór? poradźcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Musisz spróbować każdemu leży co innego pracowałem sporo czasu w dużym sklepie i miałem większość wędek do testów i jedyne shimano jakie mi podchodzą to dopiero serie speedmaster, cardiff i lesath lecz są to kwoty które wolę wydać na kołowrotek lub sprzęt. W wędkach odnalazłem tańszą alternatywę a mianowicie serie Team Dragon i Millenium. Pozdrawiam i oby kijek leżał w ręce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Jeżeli dobrze zgaduję to pewnie będziesz łowił z łodki więc w tym przypadku dobrym rozwiązaniem będzie Dragon Milenium Zander 2.25 18-42 gram, zwłaszcza, że łowisz dość ciężko ( 20-35 gram). Można tego kijka bez obaw przeciążyć. Stosuję go też do trola większymi woblerami. Poza tym na łódke jednak wolę krótszego kija.Życzę udanych zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Polecam http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=15321&am p;start=0& Niby wisi obok, ale zawsze mozna wskazac w dobrej wierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Zdecydowanie kijek Dragon Milenium Zander 2.25 18-42 gram łowiłem oboma i mogę polecić jedyny problem to po długim użytkowaniu lub konkretnej rybie rozkleja się korek z mocowaniem kołowrotka byc moze czepialski jestem, ale jak mozna polecic 'cos', co nie spelnia podstawowych wymogow (czyt. jakosc)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Mam pytanko, który z tych dwóch kijów wybralibyście na polowanie na sandacza?. @Pitt zobacz jakie było pytanie, więc udzieliłem odpowiedzi adekwatnej do pytania chyba że miałem odpowiedzieć jak większość Lepiej poczekaj i dołóż na kij z pracowni... Pamiętaj nie każdego stać na kij za 500 czy 1000 zł .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 niestety, nie zrozumiales mojej intencji moim zdaniem, zaden towar rozpadajacy sie w reku, nie jest godny polecenia, bez wzgledu na cene towaru albo budzet klienta ... taki lajf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragond500 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Łowiem tym kijem tak samo jak kilka osób na forum i mimo iż kij się rozkleił to nadal zabieram go nad wodę. Kolega poprosił o porównanie kija więc podałem mu informacje na temat wędki a nie propozycje innego sam zdecyduje który kijek kupi lub czy poszuka alternatyw dla niego. A twoje stwierdzenie że kij rozpada się w ręku jest dość śmieszne bo ja piszę o użytkowaniu go przez 2 lata gdzie kij bardzo dużo przeszedł i sporo ryb wycholował także dla mnie spęłnił wymogi. Poza tym jak napisałem to było w starej serji a nowe serie tego kija mają całkiem inną rękojeść więc może problem został usunięty a jak na kij za 200 zł nie widzę nic lepszego w tej kwocie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radanet Opublikowano 23 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 Dzięki koledzy za pomoc. Wybrałem kijek Dragona Zander 2.25. Rozmawiałem jeszcze z kilkoma osobami i potwierdziły mi że za te pieniądze jest to optymalny wybór. Jeszcze raz dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów,jestem nowym użytkownikiem tego portalu i mam pytanko odnośnie wędki na sandacza.Chcę kupić nowy kij na sandacza(nie wykluczam wędki z pracowni),ponieważ w poprzednich dwóch-Team Dragon 2,95 cw7-28,oraz Robinson Diaflex Classic 3,05 cw 10-35,jednak coś mi nie pasowało(za dużo spadów rybek),nadmienię również że łowię na Wiśle,tylko w nocy i tylko na woblery.Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Powitanie wpisuje się w: http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-59 , taka jest tutaj nasza tradycja Jakieś tam sandaczówki mógłbym polecić, ale głównie z łódki, może znajdzie się jednak ktoś kto łowi na wobki z brzegu i wskaże swoje doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Wiem,szukałem lecz nie mogłem znależć,naszczęście link mnie nakierował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam, czyli kolega lowi podobnie do mnie. Nocne wedkowanie wg. mnie wymaga kija dosc dobrze amortyzujacego, slabo widac pracujacy kij pod ryba i pewnie stad te spady na sztywniejszych. Wspomniales o kiju z pracowni, wiec polecam Batsona IST 1144F., swietnie laduje i w polaczeniu z plecionka wystarczy do zaciecia. Katowalem to przez ostatnie 3 m-ce sezonu i szczerze polacam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 St croix AVS86mhf2, LES86mhf2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abu1978 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 A może coś ktoś powiedzieć o kijach na blanku MHX! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 To wszystko kwestia kaski, jeśli masz możliwość to mhx nie godzien leżeć koło st.croix nie wgłębiając się w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Phenix PST 895 i nie będziesz narzekał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 To ja się podepnę,znacie może coś klasy ekonomicznej 2.40-2.60m c.w 20-50g/15-45g do łowienia sandała na ciężki opad?(tzn. ze szczytówką która będzie w stanie ujawnić małe ,,pstryki") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek Rożniata Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 To wszystko kwestia kaski, jeśli masz możliwość to mhx nie godzien leżeć koło st.croix nie wgłębiając się w szczegóły mhx lepszy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Mam Lamiego ze starej serii Certifield Pro MT 25lb 42gr 2,70 ale ma długą rekojeść właśnie dlatego że służy do łowienia na cięzko (więć częsć robocza mieści się w podanym przez ciebie zakresie). Że to MT więc bardzo delikatna szczytówka pokazująca najdelikatniejsze pstryki oraz mocny dół do zacięcia i walki. Pewnie nadawał by się dla ciebie @Panek. A i jescze jedno : a że to Lami to mimo swojej dużej mocy pięknie pracuje i nie gubi rybek. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich forumowiczów,jestem nowym użytkownikiem tego portalu i mam pytanko odnośnie wędki na sandacza.Chcę kupić nowy kij na sandacza(nie wykluczam wędki z pracowni),ponieważ w poprzednich dwóch-Team Dragon 2,95 cw7-28,oraz Robinson Diaflex Classic 3,05 cw 10-35,jednak coś mi nie pasowało(za dużo spadów rybek),nadmienię również że łowię na Wiśle,tylko w nocy i tylko na woblery.Z góry dziękuję za jakiekolwiek porady,pozdrawiam.Mam coś czym ja poluję na nocne sandacze CD BLU RAPID 10-35gr 20lb z tym że ma 3,20m i akcja fast. Jeżeli nie przeszkadza ci że jest ciut dłuższy ,to pewnie by ci leżał.Gumki też ogarnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 mhx lepszy ?? Nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi