kamildarbanski Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 Savage Gear XLNT 2,13 m cw 5-18 gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2020 SG Finezze. Ja używam zestawu 3-12/5-25. Nic więcej nie trzeba. Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys92 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Cześć wam. Prawie 3 lata lowie juz sandacze kijem Mikado Kamisori Zander 2.20m do 28g, 2 sklad. Kij calkiem spoko ale czas sprobowac czegos nowego, najzwyczajniej w swiecie Tym bardziej, ze po niedawnym zakupie Stradica C3000 FL kij jest powiedzmy srednio dobrze wywazony. Ogolnie na ta chwile najbardziej jestem zainteresowany kijem Dragon ProGuide X 2.13m, c.w. 7-28g. Wedzisko 17 gram lzejsze od kamisori, seria juz calkiem znana i to jest obecnie moj pierwszy wybor. Mial ktos z nim doczynienia? Łowie i z brzegu i z łódki, przynety to koguty 15-22g i gumy standardowe 10-12cm na glowkach do 18g. Ma byc szybko i czule, po opiniach sadze ze taki jest ten kij. Warto, polecacie czy moze do 500zł znajde cos rownie ciekawego? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CORNEL Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Do 500 zł to pewni będzie najlepszy wybór. Ostatnio w końcu porównałem sobie na rybach Dragona Pro Guide 2,13m 4-21g z kijami z pracowni. Niestety Dragonowi daleko do nich..... Przy podbiciu pracuje praktycznie 2/3 kija, czułość w miarę przy główkach 10g. Całość znacznie cięższa niż blanki z pracowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 SG Finezze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć! Po przeczytaniu kilku tematów mam do wyboru SG finezze 202 7-25g i Kamsori zander 2.20 do 28g. Co lepiej wziąć do klasycznych gum sandaczowych i główek 5-25g? Zbiorniki to Siemianówka, czasem Zegrze, Czorsztyn. Może coś lepszego do 400zł max? Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Pitpno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 Czesc! Po przeczytaniu kilku tematów mam do wyboru SG finezze 202 7-25g i Kamsori zander 2.20 do 28g. Co lepiej wziąć do klasycznych gum sandaczowych i główek 5-25g? Zbiorniki to Siemianówka, czasem Zegrze, Czorsztyn. Może coś lepszego do 400zł max? Finezze do 18g lub może Fenwick EliteTECH Smallmouth M/MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Hej,a co myślicie o Westin W3 powerstrike 2 25 10-40g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Finezze do 18g lub może Fenwick EliteTECH Smallmouth M/MHDo 18g? Przy główce 20 nie będzie problemu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Mialem Finezze do 18g pociagnie 20g plus 4cale, Kamisori mi nie pasuje, wielkie przelotki i betonowy dolnik.Moze Dragon pro guide x do 25g lub 28g,tez mysle taki zakupic jako zapas na dluzsze wyjazdy.jeszcze Dragon CXT super fast wez pod uwage.Jest nowa Inazuma pro do 22g pewnie ogarnie smialo 25g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Ktoś jeszcze zna i wypowie się na temat Dragona Pro Guide X 2,13m 4-21g, lub 5-25g? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Pitpno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maroni26 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Po przeczytaniu kilku ostatnich postów mój wybór padł na SG Finezze 3-18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Do 18g? Przy główce 20 nie będzie problemu? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBez problemu. Wersja do 25g miota 40g koguty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 To chyba wezmę do 25g. Chyba bałbym się aż tak przeciążyć. Przy główkach 5g +guma tez będzie ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 To chyba wezmę do 25g. Chyba bałbym się aż tak przeciążyć. Przy główkach 5g +guma tez będzie ok? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk7-25g Finezze najlepiej działa w zakresie 10-35g plus guma 4-18g w zakresie 7-25g plus guma 3-12 w zakresie 5- 20g plus guma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 7-25g Finezze najlepiej działa w zakresie 10-35g plus guma 4-18g w zakresie 7-25g plus guma 3-12 w zakresie 5- 20g plus gumaz tą 3-12 to może bym tak nie przesadzał że tam 20g+guma to jest komfort może rzucic jakoś da rade ale do takich główek to zdecydowanie już ten oczko mocniejszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ok co lepsze, finezka 4-18 czy proguide x 5-25? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 zdecydowanie finezka fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 zdecydowanie finezka fajniejsza x2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Do 500 zł to pewni będzie najlepszy wybór. Ostatnio w końcu porównałem sobie na rybach Dragona Pro Guide 2,13m 4-21g z kijami z pracowni. Niestety Dragonowi daleko do nich..... Przy podbiciu pracuje praktycznie 2/3 kija, czułość w miarę przy główkach 10g. Całość znacznie cięższa niż blanki z pracowni.bez przesady, mam wędki z pracowni i mam wędki tak zwane sklepowe gotowce, nie ma aż takiej przepaści jak kolega opisuje z ta różnicą ze wedki robione na zamówienie są złożone pod moje wymagania i wymysły. Jezeli chodzi o akcje i pracę wedki to jest kwestia bardzo indywidualna. Najlepiej iść do sklepu i pomachać Myślę ze ten dragon od tego mikado nie będzie sie az tak różnił zeby było warto zmieniać. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Przemek. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys92 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Mi ogólnie praca, akcja kamisori nie przeszkadza, jest ok, ale przede wszystkim przeszkadza mi niewygodna rękojeśc i chęć obniżenia wagi Finezką i Proguidem pomacham w najbliższych dniach w sklepie i zobaczę co lepiej leży w dłoni i co lepiej wyważy stradic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
versicolor Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Może komuś pomogę:Łowiłem jeden dzień pro guide x 213 do 25g, kilka rybek wjechało i wrażenia mega pozytywne. Wędka faktycznie gnie się dość głeboko ale nie ma najmniejszego problemu z wcięciem zeda. CW jest dość mocno niedoszacowany, na tyle że sam postanowiłem kupić wersje do 18g... Pierwszy wypad i rozczarowanie, przy podbiciu 15g+guma klęka, z zacięciem problem - ogólnie zupełnie inny kij. Wersji do 21g nie miałem w ręku co prawda ale do 25g podbije mięsistą gumę 12cm +15-20g ołowiu. Czyli pewnie z 30-35g. Zrobiłem próbę również na 15cm cannibalu +10g to rzucić się da komfortowo ale podbicie jest już ponad jego możliwosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) I Ja dodam coś od siebie, wersja 198 do 18g rzeczywiście ma problem z wcinaniem sandaczy, jest to bardziej kij pod cięższe łowienie okoni lub szczupakow na bardzo lekko - 10g+ 4" Lub 15+3" to raczej max do komfortowego podbijania ale to nie jest sandaczowa "szpada" , ugiecie wedki po sam dolnik . Jako, że w wątku powielana jest savage gear finezze to zdecydowanie lepsza propozycja pod lekkie łowienie - wersja do 12g ( dwu skład) zacina wszystko, pozwala dużo niżej zejść z masą główki od dragona i komfortowy max mają podobny tutaj 15g + wąska gumka. Czucie na twardym na + dla finezze, kolejny + delikatny szczyt który sygnalizuje opad. I opis 4-8lb zdecydowanie nie trafiony - dolnik ma dobre 10lb dużo ciężej wchodzi w ugiecie od dragona do 18g. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Olsztynteam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Dzięki wszystkim za podzielenie się opiniami, zamówiłem finezke do 18g. Wiem ze nie ten temat, ale podzielicie się proszę młynkami które najlepiej do niej pasują w rozsądnej cenie?(400zl max) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsztynteam Opublikowano 19 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Poszukaj kolego ultegry 4000 , może się trafić na giełdzie w tej kwocie i kolorystycznie idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi