Kokosz Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) Większe zastosowanie tego kija miało by być na jeziorze chociaż czasem zabiorę go nad rzekę lub rzeka z Łodzi. Długość raczej maks 213 przynęty 8g plus guma 10-13cm do 20-25g plus guma 10-13cm większość gum smukła. Kij bardzo szybki i elektryczny ale fajnie jak było by widać opad na szczytówce. Zbroił bym raczej w delfina. Nie wykluczam monoblanków.To z takim łowieniem na jeziorze, już sobie poradzi Qualia XJB 702ml 2,13 do 14 g, 6-12 lbs; z zaznaczeniem, że te 20-25 g ołowiu to np. kogut. Ja machałem 18 g + np.większe ("4") ohio z relax-a i nie klękał. Pewnie o "oczko" lub dwa mocniejsza z tej serii, jeszcze lepiej sobie będzie radziła. Edytowane 20 Października 2021 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimons60 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Myślę o QUALI XJBH702M lub XJBH702ML ale chciałbym zobaczyć porównanie tych blanków. Zwróciłem uwagę też na XJBH701MH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 22 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 No cóż inflacja Nas goni na każdym kroku Wspomniany blank SS ML kosztuje teraz 699 zł , ale dobra wiadomość : jest jeszcze dostępny ....Super Sea Bass 649 zł niestety już nie jest dostępny kolega zakupił ostatni blank i mogą być problemy z dostępnością ...Maciej na dzień dzisiejszy widzisz jaką alternatywę dla Super Sea Bass 8'6'' ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Interesuje mnie Dragon Nanocore 2.28 5-25g pod sandacza. Uzywa ktoś może? Jeśli tak to od ilu gram + 3cale gumka widać opad na szczytówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Artur nie widzę na ten moment blanku tak finezyjnego w szczycie , czułego i z taką mocą w dole jak wspominany Super Sea Bass 8'6" , dodatkowo na spigocie w takiej wadze - 57 gramów i w takiej cenie .Jedynie co przychodzi mi na myśl , to nieco dłużej 8915-2N Vegter Boron z FA , czy nieco krócej 8315-2N . Będą nieco mocniejsze górą , nieco słabsze dołem ,no i oczywiście cena to ca. 1450 zł teraz .Mam 8316-2 N świadomie wzmocnione 15 lb z tej serii , aby nieco więcej podbijać , niż omawiane Matagi ....Z tego co pamiętam 8315-2 N waży właśnie ca 57 gramów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Chodzą słuchy i już parę osób potwierdziło, że Thorus jest właśnie delikatniejszy w szczycie i mocniejszy dołem od Vegtera. Chyba byłby lepsza opcja do ewentualnego porównania z Matagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Jeśli tak jest jak piszesz Pawle do wybór powinien być łatwiejszy .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 (edytowane) SBO 8314 -2N czy SBO 8617-2N z opisów wyglądają akceptowalnie w omawianym temacie , ale cena może być zaporowa 1660-1730 zł i robi się bardzo " ekskluzywnie" ... Edytowane 8 Listopada 2021 przez Maciej 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Nooo ceny są mocno ekskluzywne???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Panowie mój dragon black rock ii 3,05 5-25g poddał się pod sumem na Wiśle i szukam następcy. Podpowiecie proszę coś? Najlepiej ok 270cm, przynęty to woblery ok 10g i gumy 10-15cm na główkach 5-30g, budżet 500-1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 Panowie mój dragon black rock ii 3,05 5-25g poddał się pod sumem na Wiśle i szukam następcy. Podpowiecie proszę coś? Najlepiej ok 270cm, przynęty to woblery ok 10g i gumy 10-15cm na główkach 5-30g, budżet 500-1000zł.Nowy czy używany szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitpno Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2021 (edytowane) Nowego:) I raczej łowie lekko, 20-30g to rzadkość. Edytowane 16 Listopada 2021 przez Pitpno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mihaczy Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Witajcie, Mój stary kij na sandacza ,,przeszedł na emeryturę" i poszukuję czegoś nowego i wytrzymałego. Łowię głównie na Odrze i dużych jeziorach z opadu( z brzegu głowki 10g - 25g). Myślałem o kiju Shimano Yasei Zander 2,70 20-70g, użytkował może ktoś z was ten kij i może wyrazić opinię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek2828 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Witam potrzebuje krótką wędkę na sandacza,zależy mi na tym by była lekka i obsłużyła 10cm gumy z główkami max do 14 gram,mam teraz Westina W3 7-31 lecz kompletnie nie wchodzi mi ten kij,..to taka typowa sztywna pała......Polecicie coś fajnego do 5 stów?Myślałem nad Shimano Technium AX Spin 2,03 / 7-21g Użytkuje ktoś tego spina? sprawdzi się w moich kryteriach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 http://jerkbait.pl/topic/34532-w%C4%99dka-na-sandacza/page-26http://jerkbait.pl/topic/62002-ekonomiczny-kij-okoniowo-sandaczowy-jaki-wybra%C4%87/http://jerkbait.pl/topic/71365-kij-sandaczowy-bud%C5%BCetowy/http://jerkbait.pl/topic/34532-w%C4%99dka-na-sandacza/page-26 http://jerkbait.pl/topic/25500-sandacz%C3%B3wka-na-%C5%82%C3%B3dk%C4%99/page-32 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Witam potrzebuje krótką wędkę na sandacza,zależy mi na tym by była lekka i obsłużyła 10cm gumy z główkami max do 14 gram,mam teraz Westina W3 7-31 lecz kompletnie nie wchodzi mi ten kij,..to taka typowa sztywna pała......Polecicie coś fajnego do 5 stów?Myślałem nad Shimano Technium AX Spin 2,03 / 7-21g Użytkuje ktoś tego spina? sprawdzi się w moich kryteriach? Mam od tego roku Westina Zander 210 do 31g Witólskiego, super kijek już wyjął jakieś sandałki. Tylko jest problem z dostępnością. Jest jeszcze do 21g na stojące wody, ten chyba łatwiej wyrwać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekmarczyk Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 witam, zostalem zaproszony na wyjazd na ktorym bede lowil sandacze z lodzi. posiadam nizej wymienione wedki i chcialbym sie dowiedziec ktora z nich sie najlepiej do tego nadaje. daiwa exceler jigger 210cm 7-28g dam effzett impulse 270cm 14-42g dragon millenium heavy duty wobbler 240cm 10-35g Prosze o pomoc w wyborze i z gory dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 14 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2022 Nie łowiłem żadna ale brałbym daiwe .Szybki kij do opadu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 24 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2022 (edytowane) Witam, wiem, że można poszukać i szukałem ale wszystko idzie do przodu, pewne wędki spełniły pokładane w nich nadzieje a inne nie.Chodzi mi po głowie sandaczówka ale taka super-hiper. Niby mam czym łowić, trochę tego miałem ale ostatnio połowiłem chwilke tym http://jerkbait.pl/topic/173893-breaden-trevalism-kabin-4traveler-kabin-704cs-4traveler/ i jestem zdziwiony jak to poszło do przodu. Jakaś masakra, każde dotknięcie dna, kamyka....ryby nie miałem.Na rzeczoną Extrimke nigdy nie łowiłem ale po paru rozmowach uznałem, że to będzie pewien odnośnik.W założeniu:króciakekstremalnie czuła(8)10-15 (20)g+guma No i łowię w rzece czyli opad musi być jednak widać. Macie trochę kijków obłowionych to może coś wymyślimy? Moda proszę o pozostawienie tematu, niech troszkę "popracuje" dopiero później do zbiorczego w stylu "najczulasza pod sandacza" czy coś podobnego Edytowane 24 Października 2022 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Seryjniak czy pracownia? 1 kawałek czy więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Bez znaczenia Byle nie casting. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Fishing Art Noctiss Nano jeśli w grę miałoby wchodzić łowienie na gumy i w zasadzie tylko na gumy albo Fishing Art Thorus Boron Nano jeśli poza gumami będziesz czasem lowil też na twarde przynęty. Obydwie serię występują w 1 składzie jak i 2 kawałkach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Ja bym szedł w Thorusa borona jak budżet duży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 Panowie, wiem, że każdy bawi się na ile kogo stać, ale powyżej pewnego "pułapu" to jest po prostu wydziwianie i rozpusta .Mam kilka kijów z przeznaczeniem na sandacza od budżetowych, po Phenixa m1, czy MHXa poppinga. Łowiąc tymi kijami z opadu, mało kiedy obserwuję szczytówkę, tym bardziej po zmroku, a wszystko na łapę jest przekazywane jak trzeba. Czasami jak zander lub szczupak palnie na takim kiju z opadu, serducho podchodzi pod gardło i strach się bać jest posiadać coś jeszcze bardziej elektrycznego. Życie komuś nie miłe? ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 25 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2022 (edytowane) Poppingi miałem, duża jest różnica w czułości między nimi a P-M1?A później między P-M1 a Noctiss Nano? Pisząc posta miałem na myśli kije pod gumy. Wolę kije wygodne w transporcie a po łowieniu tym wspomnianym Breaden, widzę że nawet cztero częściowy travel może mieć czułość na kosmicznym poziomie. @wilczy u mnie wątroba jakby nie domaga, serce daje radę.... Edytowane 25 Października 2022 przez strary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi