ximus Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Szukam budżetowego kija dla teścia, długość ok 2,2, woda stojąca, gumy 7-12 cm + główka 5-12g max- macie coś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Szukam budżetowego kija dla teścia, długość ok 2,2, woda stojąca, gumy 7-12 cm + główka 5-12g max- macie coś godnego polecenia?Budżet do ilu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ximus Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 200-300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Sandacz na lekko tzn główka od 4 do 10-14g max co byście polecili z listy poniżej?Poison adrenaG loomis nrxMikado sky dreamJakiś st croix legend? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 (edytowane) 200-300Bym polecił Diaflexa, ale kasa większa. Edytowane 7 Sierpnia 2023 przez Artek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin70 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Równie dobrze Kendo-Shine do 15g :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Poszukuję kijka w okolicach 500 zł, ale żeby miał pełny dolnik z korka/pianki i nie za krótki. Długość kija 2.7-2.8 i wyrzut do 30 gr. Uchwyt na kołowrotek najlepiej w stylu SG4 shore game tej zielonej. No chyba że SG4 10-30 gr. się nada do opadu? Czy coś ciekawszego jest w tych pieniądzach? DziękiA czemu miałby się nie nadać? Jak Ci pasuje uchwyt to taki fast typowo sandaczowy a nieźle czuły jak na tę kasę, Tylko uważaj na CW bo dobrze pracuje w wyższym zakresie z podanego. Ja mam sg4 5-18g i bardzo ja polubiłem jak przestałem na niej wieszać poniżej 10g. Od 10 do 20 pracuje bardzo ładnie. I lekka jest. Opad i czuć i widać po szczytówce co przy takim sztywniaku nie jest takie oczywiste. Od 10g. Sandacz na lekko tzn główka od 4 do 10-14g max co byście polecili z listy poniżej?Poison adrenaG loomis nrxMikado sky dreamJakiś st croix legend?Sporo sandaczy złowiłem na sky dream i to UL 1,5-9g takie 70cm nie robią na nim wrażenia choć gnie się już elegancko. Sky dream robi sandaczówkę chyba do 14g czy jakoś tak to ją pomacaj. Tylko uważaj bo UL to wklejka i nie wiem czy ten mocniejszy tez nie jest. Choć sie wklejkowato nie zachowuje - ale nie każdy lubi wklejki. Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez Qh_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr ostrowski Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Witam, poszukuje kijka na sandacza do 500-600zl, z moich wymagań to zeby byl czuły, gumy 10-15cm i główki od 10-25g, długość coś koło 250cm. Co proponujecie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 A czemu miałby się nie nadać? Jak Ci pasuje uchwyt to taki fast typowo sandaczowy a nieźle czuły jak na tę kasę, Tylko uważaj na CW bo dobrze pracuje w wyższym zakresie z podanego. Ja mam sg4 5-18g i bardzo ja polubiłem jak przestałem na niej wieszać poniżej 10g. Od 10 do 20 pracuje bardzo ładnie. I lekka jest. Opad i czuć i widać po szczytówce co przy takim sztywniaku nie jest takie oczywiste. Od 10g. Sporo sandaczy złowiłem na sky dream i to UL 1,5-9g takie 70cm nie robią na nim wrażenia choć gnie się już elegancko. Sky dream robi sandaczówkę chyba do 14g czy jakoś tak to ją pomacaj. Tylko uważaj bo UL to wklejka i nie wiem czy ten mocniejszy tez nie jest. Choć sie wklejkowato nie zachowuje - ale nie każdy lubi wklejki.Tak jest potwierdzam, do SG4 15-42 gr dołączył SG4 10-30 gr. Fajne szybkie, lekkie kijki z wygodnym uchwytem, które można przeciążyć w razie w. Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 To ja poproszę propozycję wędki sandaczowej do przynęt około 60 gramów. Duże gumy, 20-25 cm. W spinie. Do 240 cm.Aktualnie uzywam W3 do 28 gramów i Team dragon do 42 gramów ale przy rzucie trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Co sądzicie o wedkach Abu Garcia Zenon? Podobno do budowy blanki użyli żywicy powerlux 1000 od firmy 3M. Teoretycznie powinno dawać to mega czułość. Miał ktoś z Was koledzy ten kij w ręku albo co więcej łowił nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Także jestem ciekawy zwłaszcza modelu Wędka Abu Garcia Zenon - 2,05m 3-14g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 (edytowane) Także jestem ciekawy zwłaszcza modelu Wędka Abu Garcia Zenon - 2,05m 3-14gDokładnie o ten kij mi chodzi:-) waga 100g, ciezar wyrzutu i długość jak trzeba, dwusklad, przelotki topowe plus teoretycznie mega czuły blank. Pozostaje pytanie czy ktoś miał go w swoich szanownych łapkach:-)) Edytowane 10 Sierpnia 2023 przez Sebulba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Trochę na facebook jak również informacja na temat żywicy jaka użytahttps://www.facebook.com/photo/?fbid=668429615312693&set=a.633928848762770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Sam szukam fajnej kosy na sandacza ale nie tylko ten kijek może być fajnym seryjnym choć nie tanim wyborem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Sam szukam fajnej kosy na sandacza ale nie tylko ten kijek może być fajnym seryjnym choć nie tanim wyboremJakie inne kije jeszcze rozważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Mam parę kijów SG oraz MHX P-844 plus parę innych ostatnio kupiłem Shimano Technium AX Spin 1,98 / 3-14g na wyprzedaży w drapieżniku (całkiem fajny kij) bardziej chodzi o jeden kij który będzie po prostu najlepszy.Chociaż ją biorą to prawie każdy łapie i nie wiem czy kolejny coś zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosla Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Łapię bardzo lekko sandacze stąd ta gramatura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebulba Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2023 Nadal więc czekam na opinie zaufanych kolegów z JB na temat kija Abu zenon :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2023 Witam, poszukuje kijka na sandacza do 500-600zl, z moich wymagań to zeby byl czuły, gumy 10-15cm i główki od 10-25g, długość coś koło 250cm. Co proponujecie?????Nowy model Tsuri Emotion 842-15! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr ostrowski Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Posiadasz ten kij? Napiszesz coś więcej o nim w necie widzę że nowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2023 Posiadasz ten kij? Napiszesz coś więcej o nim w necie widzę że nowość.Tak posiada. W przeciwieństwie do większości modeli Emotion to juz nie jest UL czy L ale solidny kij o sporej mocy i bardzo dużym zasięgu rzutowym. Szybki, o progresywnym ugięciu. Czucie bardzo fajne. Postaram się wrzucić fotki w tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub75 Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Cześć, poszukiwany seryjny kij do łowienia z opadu gumami 8-14 cm plus główka od 4 do 10 gram. Długość 210-240, odpowiedni zapas mocy, żeby poradzić sobie ze szczupakiem 80 cm. Polecicie coś na bazie Waszych doświadczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Raczej każdy porządny kij z zakresu 5-16g da sobie radę z takim szczupakiem. To już kawał wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 25 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 Cześć, poszukiwany seryjny kij do łowienia z opadu gumami 8-14 cm plus główka od 4 do 10 gram. Długość 210-240, odpowiedni zapas mocy, żeby poradzić sobie ze szczupakiem 80 cm. Polecicie coś na bazie Waszych doświadczeń?Monotematycznie - Tsuri Emotion 802‑8 - 240 cm 2,5 - 10 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi