Skocz do zawartości

Wędka na sandacza

radanet

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję kijka w okolicach 500 zł, ale żeby miał pełny dolnik z korka/pianki i nie za krótki. Długość kija 2.7-2.8 i wyrzut do 30 gr. Uchwyt na kołowrotek najlepiej w stylu SG4 shore game tej zielonej. No chyba że SG4 10-30 gr. się nada do opadu? Czy coś ciekawszego jest w tych pieniądzach? Dzięki

A czemu miałby się nie nadać? Jak Ci pasuje uchwyt to taki fast typowo sandaczowy a nieźle czuły jak na tę kasę, Tylko uważaj na CW bo dobrze pracuje w wyższym zakresie z podanego. Ja mam sg4 5-18g i bardzo ja polubiłem jak przestałem na niej wieszać poniżej 10g. Od 10 do 20 pracuje bardzo ładnie. I lekka jest. Opad i czuć i widać po szczytówce co przy takim sztywniaku nie jest takie oczywiste. Od 10g.

Sandacz na lekko tzn główka od 4 do 10-14g max co byście polecili z listy poniżej?

Poison adrena

G loomis nrx

Mikado sky dream

Jakiś st croix legend?

Sporo sandaczy złowiłem na sky dream i to UL 1,5-9g takie 70cm nie robią na nim wrażenia choć gnie się już elegancko. Sky dream robi sandaczówkę chyba do 14g czy jakoś tak to ją pomacaj. Tylko uważaj bo UL to wklejka i nie wiem czy ten mocniejszy tez nie jest. Choć sie wklejkowato nie zachowuje - ale nie każdy lubi wklejki.

Edytowane przez Qh_
  • Like 1

A czemu miałby się nie nadać? Jak Ci pasuje uchwyt to taki fast typowo sandaczowy a nieźle czuły jak na tę kasę, Tylko uważaj na CW bo dobrze pracuje w wyższym zakresie z podanego. Ja mam sg4 5-18g i bardzo ja polubiłem jak przestałem na niej wieszać poniżej 10g. Od 10 do 20 pracuje bardzo ładnie. I lekka jest. Opad i czuć i widać po szczytówce co przy takim sztywniaku nie jest takie oczywiste. Od 10g.

Sporo sandaczy złowiłem na sky dream i to UL 1,5-9g takie 70cm nie robią na nim wrażenia choć gnie się już elegancko. Sky dream robi sandaczówkę chyba do 14g czy jakoś tak to ją pomacaj. Tylko uważaj bo UL to wklejka i nie wiem czy ten mocniejszy tez nie jest. Choć sie wklejkowato nie zachowuje - ale nie każdy lubi wklejki.

Tak jest potwierdzam, do SG4 15-42 gr dołączył SG4 10-30 gr. Fajne szybkie, lekkie kijki z wygodnym uchwytem, które można przeciążyć w razie w.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Także jestem ciekawy zwłaszcza modelu Wędka Abu Garcia Zenon - 2,05m 3-14g

Dokładnie o ten kij mi chodzi:-) waga 100g, ciezar wyrzutu i długość jak trzeba, dwusklad, przelotki topowe plus teoretycznie mega czuły blank. Pozostaje pytanie czy ktoś miał go w swoich szanownych łapkach:-))

Edytowane przez Sebulba

Mam parę kijów SG oraz MHX P-844 plus parę innych ostatnio kupiłem Shimano Technium AX Spin 1,98 / 3-14g na wyprzedaży w drapieżniku (całkiem fajny kij) bardziej chodzi o jeden kij który będzie po prostu najlepszy.
Chociaż ją biorą to prawie każdy łapie i nie wiem czy kolejny coś zmieni

Posiadasz ten kij? Napiszesz coś więcej o nim w necie widzę że nowość.

Tak posiada. W przeciwieństwie do większości modeli Emotion to juz nie jest UL czy L ale solidny kij o sporej mocy i bardzo dużym zasięgu rzutowym. Szybki, o progresywnym ugięciu. Czucie bardzo fajne. Postaram się wrzucić fotki w tygodniu.

• 1 miesiąc temu...

Cześć, poszukiwany seryjny kij do łowienia z opadu gumami 8-14 cm plus główka od  4 do 10 gram. Długość 210-240, odpowiedni zapas mocy, żeby poradzić sobie ze szczupakiem 80 cm. Polecicie coś na bazie Waszych doświadczeń?

Monotematycznie - Tsuri Emotion 802‑8 - 240 cm 2,5 - 10 g.