bomber Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 W tym MHX jest betonowy dolnik w stosunku do części szczytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgadza się ale typowo na sandacza to świetny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 W tym MHX jest betonowy dolnik w stosunku do części szczytowej.Moim zdaniem bedzie klękał szczyt przy 20g plus szersza guma w nurcie Odry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krankfrank Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 (edytowane) A masz porównanie Technium do X treme? Dragon 3x tańszy niż Shimano. Edytowane 23 Sierpnia 2024 przez Krankfrank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Technium łowię ok.4 lat i trochę ryb holował, Dragonem rzucilem tylko kilka razy, ale kupilbym Xtrema , jezeli jest taka różnica cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Dołożyłbym drugie tyle i celował w Shimano Expride 1 oz.. Na sandaczówkach nie warto oszczędzać. W Miętusie masz za 982 zł. PS. MHX PM844-2 - świetny kij, nie wiem jak silny nurt ma Odra. Na Wiśle w swoim zakresie rzutowym daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Dołożyłbym drugie tyle i celował w Shimano Expride 1 oz.. Na sandaczówkach nie warto oszczędzać. W Miętusie masz za 982 zł. PS. MHX PM844-2 - świetny kij, nie wiem jak silny nurt ma Odra. Na Wiśle w swoim zakresie rzutowym daje radę. Ten Expride to taki 1+1 tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 24 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2024 (edytowane) U mnie przy 25g ze smukłą gumą MHX daje radę, aczkolwiek tak łowiłem tylko w ramach testów bo zazwyczaj u mnie max, to główka 15-18g. Edytowane 24 Sierpnia 2024 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2024 Ten Expride to taki 1+1 tak?Zgadza się. Mam Technium w 1+1, nie ma się czego bać. Ale Technium jest "tępawy" i na sandacza mimo super szybkiej akcji średnio się nadaje. Bardziej bym go widział do twitchbaitów ze sporym sterem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 cześć macie może pomysł na jakiś sandaczowy seryjny patyk do gum 12-15 cm, mocno zamiatających, na główkach powiedzmy do 20 g? Chętnie budżetowo, do 500 pln. Kije o mocy 17 lb niestety słabo ogarniają takie łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 Jakie kije 17 lb nie ogarniają takiego łowienia, z ciekawości szczerej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 13 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2024 Polecę Ci Dragona ProGUIDE X. Świetny kijek i zmieścisz się w budżecie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Jakie kije 17 lb nie ogarniają takiego łowienia, z ciekawości szczerej?Cześć, ostatnie lata jakimiś chrustami seryjnymi, może tu jest problem Jakbym się uzbroił w avida insohre 17 lb albo spin bassa 17 lb od Batsona, pewnie optyka by się zmieniła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Cześć, ostatnie lata jakimiś chrustami seryjnymi, może tu jest problem Jakbym się uzbroił w avida insohre 17 lb albo spin bassa 17 lb od Batsona, pewnie optyka by się zmieniła. Ok, teraz rozumiem. Faktycznie - dla przywołanego StC czy Batsona nie stanowiłoby to problemu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 cześć macie może pomysł na jakiś sandaczowy seryjny patyk do gum 12-15 cm, mocno zamiatających, na główkach powiedzmy do 20 g? Chętnie budżetowo, do 500 pln. Kije o mocy 17 lb niestety słabo ogarniają takie łowienie. Trochę ponad budżet.https://pleciona.pl/pl/p/Robinson-Diaflex-Speeder-Zander-Spin-2%2C05m-7-28g/47394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 (edytowane) Mialem,raczej nie pociagnie . Moim zdaniem 25/28g masy calkowitej. Zamiatająca guma 15cm to 15-25g masy. Edytowane 14 Listopada 2024 przez Rebel64 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 14 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2024 Poszukaj dragon cxt spinning superfast sf x 2.13 m 18 42g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Taki Berkley Roach waży 32 gramy. Dragon Fatty 28 z tego co pamiętam. Jak do tego dodamy 20 gram ołowiu, żeby zejść na opasce do dna + zamiatającą pracę, to wcale nie tak łatwo dobrać kij. Chyba kierunkiem będzie coś z wyższej półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Nasz polski „opading” jest wymagający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 Taki Berkley Roach waży 32 gramy. Dragon Fatty 28 z tego co pamiętam. Jak do tego dodamy 20 gram ołowiu, żeby zejść na opasce do dna + zamiatającą pracę, to wcale nie tak łatwo dobrać kij. Chyba kierunkiem będzie coś z wyższej półki.Czy z wyższej to nie wiem. Ale przeglądając sobie internety natrafiłęm na Westina W3 Power Teez 14-49 g., mając już wcześniej kije z tej serii w ręku mogę przypuszczać, że jest to szybka sztywna węda która nie klęknie w wiślanym nurcie pod przynętami które wymieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2024 cześć macie może pomysł na jakiś sandaczowy seryjny patyk do gum 12-15 cm, mocno zamiatających, na główkach powiedzmy do 20 g? Chętnie budżetowo, do 500 pln. Kije o mocy 17 lb niestety słabo ogarniają takie łowienie. Westin Zander W3 od Witulskiego, ten słabszy, bez problemu płotka Berkleya+16g. Czułość ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abs142 Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Hej, nie bede zakładał nowego tematu wiec...Chciałem się zapytać o zestaw sandaczowy. Ma to być mój pierwszy zestaw do łowienia sandaczy z brzegu z opadu. Myślę, że c.w do 35g. wystarczy. Głównie ma służyć do łowienia w jeziorach i czasami w łagodnych odcinkach rzek. Myślałem o długości ok. 2.40 (wydaje się optymalna długość do opadu z brzegu, choć mogę się mylić). Budżet jaki mam to ok. 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Spinning Qualiophenix lub Phenixoqualia 2,15 m 5-15 g - Giełda Twórców - jerkbait.pl - spinning, baitcasting, flyfishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Hej, nie bede zakładał nowego tematu wiec...Chciałem się zapytać o zestaw sandaczowy. Ma to być mój pierwszy zestaw do łowienia sandaczy z brzegu z opadu. Myślę, że c.w do 35g. wystarczy. Głównie ma służyć do łowienia w jeziorach i czasami w łagodnych odcinkach rzek. Myślałem o długości ok. 2.40 (wydaje się optymalna długość do opadu z brzegu, choć mogę się mylić). Budżet jaki mam to ok. 500 złSam tak lowię i zaczynałem od 2,70m, dużo zależy od dystansu i spadku dna.. ale 2,40 Paanie krotko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abs142 Opublikowano 21 Listopada 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2024 Jak pisałem, to pierwsza do opadu wiec i przy dlugości moge się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi