Przemek238 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Nie doczytałem dokładnie ...chyba wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gear Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Witam ponownie. Mam do Was jeszcze jedno pytanko. Doszedł mi dzisiaj ten kijek Mikado Inazuma Explode Zander ale niestety do 35 gram, a zamawiałem do 30. Czy będzie duża odczuwalna różnica, gdy jest o 5 g cięższy? Wiosną będę "rzucał" na głębokości ok. 20 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 To go spokojnie zostaw. Dol powinien byc podobny, moze minimalnie wyzszy c.w. Gora wieksza sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorlinsky Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) Witam, Posiadam dwa spiningi: Team Dragon Millenium 270,10-35g oraz Shimanco Catana CX 270, 15-40.Na Dragona łowię cały sezon szczupaki i bolenie a Shimano stoi i się kurzy. Który z nich będzie lepszy na sandacze ? Chciałbym spróbować połowić z opadu ( na jaskółki ).Czytałem gdzieś,że Shimano jest dobry bo ma w rękojeści odkryty blank i lepiej czuć brania ale później znów czytałem, że to nic nie daje w tym kiju. Edytowane 7 Lutego 2017 przez sorlinsky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu08 Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Weź nad wodę dwa i zobaczysz który lepszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Każda się nada... chociaż lepszy byłby feeder. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 (edytowane) katane kiedyś kiedyś użytkowałem , to nie jest wędka pod sandacza , całkowicie ! ,aczkolwiek kilkanaście sztuk na nią miałem na pewno , tylko raczej szczupły niż sandacz , ogólnie jest bezuczuciowa , wiadomo jak załaduje ostro to nic tylko zaciąć ,lecz o pstrykach i przytrzymaniach możesz zapomnieć oczywiście jak sie nie ma co sie lubi,to sie lubi co sie ma , a od czegoś przecież trza zacząć -- powodzonka Edytowane 7 Lutego 2017 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliweX Opublikowano 7 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Shimanco CatanaUżytkowałem na poczatku swojej przygody. Odczucia- tak jak kolega wyżej pisze- "bezuczuciowa" Polecam kij dla poczatkujących pod szczupaka- praktycznie nie do zajechania. Ale o sandaczu...... zapomnij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 8 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2017 Z przykrością muszę i ja potwierdzić to co koledzy piszą o catanie. Miałem ją na początku swojej przygody spiningowej i nadaje się do łowienia szczypaków, okoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ace Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Inazuma flash zander lub kamisori zamder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Witam, Potrzebuję pomocy w wyborze spinningu pod sandacza, łowie głównie na jeziorach z brzegu, średnia głębokość to około 8-10 m. Po długim kastingu zostały mi dwa kijki do wyboru: - Savage Gear dropshot XLNT2 258 cm do 30 gr- Mikado Kamisori Zander 260 cm do 28 gr I tu pytanie do was który z tych dwóch kijków byście polecili??? A może coś innego w budżecie do 350-400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Dobrze że w końcu ktoś pyta, bo dziś chyba nie było takiego tematu! Masz taki temat jak "nasze zestawy sandaczowe". Tam popytaj. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2018 Dzięki już czytam, może coś ciekawego wyczytam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Dark, wybrałeś sobie w tej eliminacji dwie kompletnie różne wędki.SG SLNT dropshot to rasowa wklejka! Miałem. Fajna, świetnie wykonana, dość szybka (choć są szybsze) z dość mocnym dołem (choć są mocniejsze). Bardzo fajny uchwyt.Tu pisałem o niej więcej (włącznie z ugięciami):http://jerkbait.pl/topic/69237-wędki-savage-gear-pytania-informacje-na-temat-tego-producenta/?p=2301038Kamisori to blank klasyczny. Miałem w ręku w sklepie wersję nieco pond 2m. Bardzo szybki, sztywny, dobrze uzbrojony kij.Pytanie jakie będzie przeznaczenie? Na rzekę, albo większe głębie w zaporówce wziąłbym Kamisori. Komfort prowadzenia ciężkich jigów będzie znacznie większy. Podobnie szybsze i mocniejsze zacięcie. Rzuci opisane 30, ale i podbije niewiele mniej. Niestety w dole czucie czegokolwiek wystartuje dopiero od 8-10 gramów. Dropshot nieco dalej i celniej rzuci, pokaże na szczytówce opad i puknięcie od powiedzmy 4-5 gramów + guma. Brania nie będą tak wyraźnie odczuwalne w dolniku, ale znacznie lepiej widoczne na szczytówce. Niestety podbicie i komfort skończą się na 15 gramach.Jak ma być subtelniej, nie tak agresywnie, z mniejszymi główkami to SG albo... Kamisori Perch. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez J-O-K-E-R 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blukasffm Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 witam wszystkich! Jestem nowy na forum i dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Przymierzam się do zakupu kijka którego chciałbym zamówić w którejś z polskich pracowni wędkarskich. Wędkować będę na dużej rzece o głębokości 6-8 m max. Moj główny cel to sandacz. Rzeka jest głęboka przez co i nurt mocny - teraz pytanie w jakie cw kijka celować, 10-35g wystarczy czy coś mocniejszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Odpusc sobie kij z pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Odpusc sobie kij z pracowni Zajebista podpowiedź... PozdrawiamDaniel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blukasffm Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Karpiu95, dlaczego? E: ewentualnie jaki kijek możecie polecić na taka rzeke? Cena do 1300pln Edytowane 13 Maja 2018 przez blukasffm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Cześć, jeśli wystarczy 2,13 metra to mhx 843-2 polecam. Teoretycznie zbyt mały c.w. praktycznie do ok 45 gr podbija. Oczywiście jeśli chodzi o łowienie z opadu. Bo nie napisałeś czy to brzeg czy łódka , czy troling czy rzutTomekP.S. A tak wogóle to dzień dobry kolego Edytowane 13 Maja 2018 przez kostom63 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 ch Karpiu95, dlaczego?E: ewentualnie jaki kijek możecie polecić na taka rzeke?Cena do 1300plnchodziło mi o to, że skoro dopiero zaczynasz przygodę z wędkarstwem, nie znasz jeszcze tak na prawdę swoich potrzeb co do sprzętu to nie warto pakować tyle kasy w wędkę z pracowni. Ja bym kupił jakiś seryjny kijek za 3-4 stówki, połowił trochę, sprawdził czego ci w nim brakuje , co bys zmienil itd... no chyba że na prawdę cena nie ma dla ciebie żadnego znaczenia to możesz robic w pracowni, aczkolwiek jest spore prawdopodobienstwo że nie do konca będziesz potrafił sprecyzować czego od tej wędki oczekujesz, tym bardziej że nawet nie wiesz do końca jakich ciężkich przynęt chcesz używać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 jeśli podobają się Koledze kije z RB niech tak zrobi skoro intuicyjnie mu tak pasuje , ominie etap "wstępny " wędek firmowych . Na tak głęboką wodę i z mocnym nurtem jak Łaba , Ren , Men trzeba coś mocnego raczej H czyli mocne 20 LB jak ew St Croix lub ca 25 LB spójrz na ofertę CD Orka/ BLR , St Croix Avid / Elite , Phenix M1 ....masz kilka pracowni w celu sprecyzowania wyboru .. Trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie , czy potrzebujesz od dołu 10 g plus guma , czy zaczniesz od dołu od ca 15/20 g do tych ca 40 g plus guma , zobacz jak łowią inni na Twojej wodzie ...jak ciężko ? to zawęzi wybór metodą eliminacji moc / długość / ciężar wyrzutowy ... powodzenia w poszukiwaniach Maciej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blukasffm Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) jeśli podobają się Koledze kije z RB niech tak zrobi skoro intuicyjnie mu tak pasuje , ominie etap "wstępny " wędek firmowych . Na tak głęboką wodę i z mocnym nurtem jak Łaba , Ren , Men MaciejWędkować będę właśnie nad Menem,przeglądając forum znalazłem pracownie Pana Wojciecha pstragman i myśle ze to dobry wybor. Po kilku e-mailach zdecydowałem się na kijek Xzoga Shitenno 260cm 60g polecony przez p.Wojciecha.Pozostała mi kwestia wyboru kołowrotka i raczej stawiam na daiwe ale nue moge się zdecydować który model - BG3000, prorex xr2500ra, prorex xr3020 a może daiwa saltist 3000? Myśle ze minimum nad Menem to jest 20g plus guma, mam już jeden kijek sklepowy i przy główce 15g plus guma 10cm kontakt z przynęta jest słaby - dopiero bliżej brzegu czuć opad. Edytowane 15 Maja 2018 przez blukasffm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Ja uzywam prorexa 2500 i jest to calkiem fajny mlynek jak za tą cenę ale do kija 20-60g na pewno będzie za slaby. Patrz na większe rozmiary 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 (edytowane) Dokładnie Prorex 2500 za słaby. Mam go z MJS71MF a to jest blank 12 funtów do 18 gramów.BG 3000 myślę będzie dobrym wyborem. Edytowane 15 Maja 2018 przez hvast87 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszek92 Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2018 Hej! co możecie polecić jako budżetowa sandaczówka? Głównie (80%) wędkuje na warcie, chociaż czeka mnie tez wypad do Gdańska budżetówka mam na myśli używka / nówka 250/200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi