Skocz do zawartości

Wędka na sandacza

radanet

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, ostatnimi laty troszkę wypadłem  z " obiegu informacji blankowych" - jeśli chodzi o spiningi.

Potrzebuję wędziska do którego dołączę:

Młynek 300

Pletka 0,08

Przynęty dł; 8-14cm

Główki max 12g ale znacznie częściej będzie to 8-10g. i przynęta 12-14cm (jaskółka)

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi ( chcę wydać do 1000) :)

Panowie, ostatnimi laty troszkę wypadłem  z " obiegu informacji blankowych" - jeśli chodzi o spiningi.

Potrzebuję wędziska do którego dołączę:

Młynek 300

Pletka 0,08

Przynęty dł; 8-14cm

Główki max 12g ale znacznie częściej będzie to 8-10g. i przynęta 12-14cm (jaskółka)

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi ( chcę wydać do 1000) :)

Doprecyzuj dokladnie o jaka wedke chodzi (a moze o blank), dlugosc, z brzegu z lodki etc. ?

Doprecyzuj dokladnie o jaka wedke chodzi (a moze o blank), dlugosc, z brzegu z lodki etc. ?

Łódka, dł między 2.1m-2.4m, może być gotowa konstrukcja, może być sam blank. Jestem otwarty na sugestie, myślałem nad VIS76MLF, myślałem nad DS821- MHX

Nie mam możliwości pomachania wędziskami pod stosunkowo lekkie łowienie sandaczy, więc potrzebna mi opinia osób które łowią/łowiły wędziskami na podobne przynęty.

Łódka, dł między 2.1m-2.4m, może być gotowa konstrukcja, może być sam blank. Jestem otwarty na sugestie, myślałem nad VIS76MLF, myślałem nad DS821- MHX

Nie mam możliwości pomachania wędziskami pod stosunkowo lekkie łowienie sandaczy, więc potrzebna mi opinia osób które łowią/łowiły wędziskami na podobne przynęty.

Blanki masz dobrze opisane na forum, wystarczy poszukac ;)

Mhx P844-2 pieknie pokazuje brania.Pracuje od 7g plus gumis 3" dobre czucie,zachowuje sie jak wklejka.Polecam. Gora 24g plus guma 5" koniec komfortu.

• 2 tygodnie później...

Witam,

szukam wędki na sandacza na lekko i upatrzyłem sobie Kraaga SKF9012 lub SKFx9011 jednak zanim decyzje zapadną fajnie błoby wypróbować..

dlatego jeżeli ktoś z okolicy Lublina używa wędki na takim blanku chętnie podjadę obejrzeć

Pozdrawiam

Robert

Witam,

szukam wędki na sandacza na lekko i upatrzyłem sobie Kraaga SKF9012 lub SKFx9011 jednak zanim decyzje zapadną fajnie błoby wypróbować..

dlatego jeżeli ktoś z okolicy Lublina używa wędki na takim blanku chętnie podjadę obejrzeć

Pozdrawiam

Robert

Graphiteleader Silverado 3-15gr [emoji6].

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...

Witam,Poszukuję blanku lub seryjnego w dwóch składach który ogarnie opad na 40-60g główce +5 cali jaskólka,mam mhx mb843-2 i tak do 40g +guma jest spoko ale czasem więcej potrzeba i nie ogarnia.

Co prawda nie dwa składy, a trzy.Powinien sprostać Twoim wymaganiom.

http://jerkbait.pl/topic/113595-sprzedam-fishing-art-blaas-slf-8622-3-travel/

Pozdrawiam Tomi B)

• Like 1

Chyba troche nie ta dlugosc,tego 3skladu.

Darku, kol.brygiel nie napisał nic o długości poszukiwanej wędki. ;)

Można się sugerować ,że poszukuje coś w długości tego mhx mb843-2 ,którego posiada.Może jednak szuka czegoś innego.

Niestety ja nie wiem jaką ten MHX ma długość bo.... nie muszę i nie można tego rozszyfrować z symbolu blanku.

Pozdrawiam Tomi B)

• 2 tygodnie później...

Szukam wędki, która obsłuży westin shadteez 16 cm plus max. 20 gram ołowiu.

Shadteez waga 39 gram plus 20 gram ołowiu daje 59 gram.

Wędka seryjna lub pracownia. Górna gramatura ma dawać komfort podbijania.

Myślę, że zakres 30 do 70 gram.

Dlugość między 2.2m a max 2.5 m.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Witam

Czy ktoś jest w stanie wypowiedzieć się na temat Mikado Sicario 207 cm; cw. do 22 gram? Czy nadaje się to do łowienia  sandaczy z opadu? Czy dobrze będzie łowiło się główkami od 7 g  + przynęta 7 cm (to minimum jakiego używam). Łowię ze środka pływającego, wody - jedna dość płytka <10m, druga do > niż 20m ale łowię i tak tylko do 13-14 metrów max

Szukam wędki, która obsłuży westin shadteez 16 cm plus max. 20 gram ołowiu.

Shadteez waga 39 gram plus 20 gram ołowiu daje 59 gram.

Wędka seryjna lub pracownia. Górna gramatura ma dawać komfort podbijania.

Myślę, że zakres 30 do 70 gram.

Dlugość między 2.2m a max 2.5 m.

Witam ! Szukam kija sandaczowego do łowienia z łodzi w jeziorze o głębokości max 7m. Chcę łowić lekko główka max do 14 gram. Który kij do 500 zł polecilibyście ? Myślałem o czymś z Mikado (Inazuma,Kamisori) i Savage Gear z serii finezze. Długości nie krótsze niż 2 m.

Pozdr. mk.