admin Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja bym typował w coś około 1 oz. i długości minimum 6'6. jeśli na bolki castingowe to zastanów się nad dłuższym kijkiem 7' i więcej. Tutaj nie chodzi o wygląd a o konkretne zastosowanie i musi być wygodnie. Z MB polecam Tobie F5-711x - duży zasięg, świetna konstrukcja, piękne wykonanie i nieziemskie czucie. Rzucisz tym przynętą od 5g do prawie 30. Polecam! pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Dzieki Remku Doszedłem do wniosku ze pierw kupie jednak lżejszy casting (do 5/8oz), poniewaz w tym roku raczej juz nie polowie boleni na casting.Przyczyna tego jest wyjazd do Londynu na poltora miesiaca. Wroce wiec poznym latem i wedke castingowa bede mial dopiero pewnie jesienia. Sklada sie ze Evergreena Super Razorshota mam okazje kupic przez kolegow z niemieckiego forum i oni daja 2 lata gwarancji A z powodu tego ze bedzie to moj pierwszy casting wole miec gwarancje niz sie zniechecic jakims felerem i rzucic casting w bok Jak juz sie naucze dobrze rzucac i polowie fajne rybki na mojej rzeczce pod domem dokupie sobie na nastepny rok przez Ciebie polecany Megabass i jade na maxa z boleniami DziekujeTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Krótka ta wędka 6'2 jak na rzekę to mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Rzeczka Remku Ma tylko 30m szerokości i tutaj sie liczy poręczność Nad Nidda ja łowie aktualnie spinningiem o długości 180cm i jest idealna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 A jak z dostępnością? Chodzi mi o brzeg. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 Rzeczka wyglada tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spigot Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 Tomek 5/8 wystarczy ta długość troszkę nie pasuje 6'8 już lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 20 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 @ Remek A jakimi przynętami łowisz tym Jadepythonem F5-711x ? Moze zdradzisz jakieś konkretne modele przynet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Tomku, różne. Mam przede wszystkim wiele samoróbek. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 22 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2008 Ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Chcialem podziekowac wszystkim za pomoc. Kupilem wczoraj kij Evergreen Steed PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Tak przy okazji chcialem sie spytac jaka zylke mozecie mi polecic na poczatek w polaczeniu ze Steedem...jaka srednica? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Plecionka Stren/Power pro 10lb. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 3 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2008 Dziekuje...a dlaczego nie zylka?Musze przyznac ze wole lowic zylka. Z plecionka mam jak na razie same srednie doswiadczenia Oczywiscie mowa o spinningu, czy w castingu bedzie inaczej? Pierwsze rzuty z castu tez robilem zylka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 4 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Tak Tomku - przypadkowa żyłka w castingu to generalnie problemy. Na początku nauki warto jednak zainwestować w plecionkę. Mimo, że droższa o wiele z nią mniej problemów bo jest miękka i dobrze się trzyma szpulki. Polecam - nie będziesz żałował. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 4 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Zdecydowałem sie z pomocą Remka na multik Shimano Metanium MG. W grę jeszcze wchodził Shimano Calcutta Conquest o wielkości 50. Teraz sie zastanawiam czy lepszy będzie Metanium MG o przełożeniu 6.2:1 czy model o przełożeniu 7.0:1. Boleń od razu kojarzy mi sie z szybkim prowadzeniem przynęty. Wiec logicznie myśląc model MG 7 byłby lepszy. Ja jednak tej wędki nie chce używać wyłącznie na bolenie. Jak wam sie wydaje, który multik będzie bardziej uniwersalny? PozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja zdecydowałem się ba zwykłe metanium, myślę że nie odczujesz zbytniej różnicy między 6,2 a 7,1, co innego między 5 a 7. Ale ja boleni nie łowiłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja używam mg7 do bolenia, szczupłego i sandaczaw przypadku bolenia korzyść oczywista przy sandaczu łatwiej wybierać luzy przy opadzieszczupły - wolniej kręcę aczkolwiek wg mnie ze standardowym metanium tez można spokojnie połowić te same gatunki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Podobnie jak przedmówcy - różnica jest praktycznie niezauważalna -> ja łowiłem Mg 7 a teraz łowię Mg Dc i różnica jest znikoma. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 7 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Tomku, tu sporo zależy od środowiska/rodzaju wody. Najczęściej łowię w Odrze i uważam, że tu akrat, bardzo wysokie przełożenia nie są tak potrzebne, jak w Wiśle. Poza tym różnica w przełożeniu miedzy 6,2 a 7,0, jak już ktoś wspomniał nie jest aż tak duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 7 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Ja aktualnie uzywam kolowrotka ktory ma przelozenie 5.0:1 (61cm) i jest idealnie. Wezme wiec normalny Metanium Mg Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 8 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Kurcze, myślę że jak w końcu zdecydujesz się i kupisz to bedzie to najlepiej dobrany zestaw na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 8 Lipca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2008 Przeciez juz kupilem wedke a na multik tez sie zdecydowalem. Czuje pewien niesmak w Twojej odpowiedzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi