mrWhite7 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Może i są zbędne, ale samopoczucie bezcenne :) , Nie ma to jak Phenix na tytanach panie :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Kolega Jozi ma racje Samopoczucie bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 A Fuji KR to to samo co KL-H, czy to się jakoś dzieli na podgupy czy jak.....wytłumaczcie mi to....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Samopoczucie samopoczuciem. Dla mnie wniosek jest jeden. Jesli Fuji ma gladsze powierzchnie od konkurencji to wychodzi na to, ze material pierscienia nie ma az tak wielkiego znaczenia, tylko wlasnie polerowanie. I taki powiedzmy sobie hardloy potrafi przezyc blank . Ale zeby tak na serio uspokoic wlasne samopoczucie trzeba kupic mikroskpo elektronowy, nie ma innej opcji... . Kampania Fuji dziala na wyobraznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyka3 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 I jesczzce jedno pytanko....czy KR to to samo co K Moze znajdzie się jakis forumowicz , który mi to wytłumaczy....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) I jesczzce jedno pytanko....czy KR to to samo co K Moze znajdzie się jakis forumowicz , który mi to wytłumaczy.......To nie to samo . W Fuji KR ustawiasz stożek na przelotkach 2x KL-H, KL-M KL-L jako Choker ,lub na 3 x KL-H , KB jako Choker i resztę kończysz przelotkami KT . W systemie Triangle Free stożek ustawiasz na dwóch lub trzech przelotkach KL np,30,16, lub 30,20,12 i resztę kończysz przelotkami KT w pierwszym przypadku następna jest 10 KT w drugim też 10 KT , jeden stożek jest szybki drugi wolniejszy oczywiście jest wiele różnych kombinacji ale zasada jest taka że w systemie triangle Free biorą udział przelotki KL a w mocniejszych kijach również KW a tunel jest na przelotkach KT .Jedną wspólną cechą jest to że w obu systemach w tunelu występują te same przelotki KT . W systemie KR występują przelotki KR-H, KR-M,KR-L ,KB . Edytowane 21 Stycznia 2014 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Uzbroiłem ok 20+ patyków w te ringi i mogę powiedzieć ,że są alternatywą dla innych markowych ,jeśli chcemy połączyć moc,wytrzymałość i jakość przy konkurencyjnej cenie.Główną cechą wizualną jest przesunięcie odchudzonego pierścienia sic w ramce ,co wpływa na zmniejszenie wagi i oraz wysokość ramki Y ,pozwalająca budować stożek na 3 przelotkach, w dość mocnych i długich kijach .Rolę Chokera pełni tu przelotka 6Y Jeśli możemy mówić i typowym Chokerze do którego przyzwyczaił nas bardziej Concept Fuji i legendarna 8JL. W krótkich stożkach Choker ,a w zasadzie odcinek blanku, który przyjmuje może nie największe ,ale najczęściej siły działające podczas holu,jest zabezpieczany różnymi przelotkami w zależności od mocy i długości wędziska i mogą być tam sytuowane przelotki JL,Match,V , Y i L..Wszystko w zależności od M-ki i zestawu.A wracając do Essex ,jakość na wysokim poziomie w stosunku do ceny ,jedno ale dotyczy stopki ,której końcówka wymaga ingerencji pilnika prawie zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 czy ktos mogl by podeslać linka do jakiegos sklepu z tymi przelotkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Napisz do Rodmasu, ma je jeszcze Kawalec. może ktoś jeszcze, ale nie wiem. Edytowane 17 Listopada 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) To nie to samo . W Fuji KR ustawiasz stożek na przelotkach 2x KL-H, KL-M KL-L jako Choker ,lub na 3 x KL-H , KB jako Choker i resztę kończysz przelotkami KT . W systemie Triangle Free stożek ustawiasz na dwóch lub trzech przelotkach KL np,30,16, lub 30,20,12 i resztę kończysz przelotkami KT w pierwszym przypadku następna jest 10 KT w drugim też 10 KT , jeden stożek jest szybki drugi wolniejszy oczywiście jest wiele różnych kombinacji ale zasada jest taka że w systemie triangle Free biorą udział przelotki KL a w mocniejszych kijach również KW a tunel jest na przelotkach KT .Jedną wspólną cechą jest to że w obu systemach w tunelu występują te same przelotki KT . W systemie KR występują przelotki KR-H, KR-M,KR-L ,KB . A który system zbrojenia bardziej odpowiada kijom UL np FX862 lub FX902. Jak to wygląda z odległością rzutu, załóżmy że podepniemy młynek wielkości 2500 Shimano i żyłkę 0.14mm-0.16mm przynęty 2g-4g. Edytowane 17 Listopada 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 do tych blankow montują PB minima tichsa bardzo lekkie i nie obciazaja blankusam miałem taki kij uzbrojaony w te przelotki na szczycie sic i dawalo radeDokładnie jak piszesz,najlepszy stosunek jakości/wagi /cenyAle ,każdemu w/g możliwości finansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Wiem że można Minimy ale ja ich nie chcę Mam FX902 w Minimach, wyszło ok jestem zadowolony. Mam też FX701 i Dragonfly w Torzite KR jestem jeszcze bardziej zadowolony. Teraz chciałem sobie zbudować FX862 i również chciałbym Torzite. Systemu Fuji Triangle Free nie miałem na żadnej wędce, nawet nie miałem przyjemności pomacać także porównania do KR lub PB Minima nie mam żadnych. Jest tu kilka osób z naprawdę dużą wiedzą i liczę że ktoś mi rodbuildingowemu laikowi podpowie. Oba kijki które mam w KR są krótkie 2.13 i 2.40. Głównie nurtuje mnie pytanie który system zbrojenia Triangle Free czy KR jest odpowiedniejszy dla nieco dłuższych kijków UL takich jak FX862 lub FX902, który system pozwoli dalej miotać małymi przynętami? Mi nie chodzi o kasę, szpan itp interesuje mnie porównanie systemów zbrojenia. Edytowane 17 Listopada 2014 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Chyba 'tangle free'? Triangle to trojkat Tangle Free to nie jest system zbrojenia. Tangle = platac, czyli tangle free to takie przelotki o ktore linka nie powinna sie platac, nic wspolnego z systemem zbrojenia. Wszystkie KR naleza do przelotek Tangle Free. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Odpowiedziałeś na nurtujące Cię pytanie w drugim zdaniu Ramki KR Torzite są delikatniejsze od KL.W FX902 można pokusic sie o wydłużenie stożkaw KR Torzite i nie widzę przeszkód ,aby miotały czym tam kolwiek lekkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Chyba 'tangle free'? Triangle to trojkat Tangle Free to nie jest system zbrojenia. Tangle = platac, czyli tangle free to takie przelotki o ktore linka nie powinna sie platac, nic wspolnego z systemem zbrojenia. Wszystkie KR naleza do przelotek Tangle Free.Tak usiłowałem dociec i wymysliłem ,że może biegac o ramki KL. System Tangle Free w zasadzie na nich był oparty i oczywiscie na dwustopkowych odpowiednikach zanim powstał KR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Tak usiłowałem dociec i wymysliłem ,że może biegac o ramki KL. System Tangle Free w zasadzie na nich był oparty i oczywiscie na dwustopkowych odpowiednikach zanim powstał KR. Dokladnie przelotki typu K Zawsze jest przy nich obrazek Tangle Free, ale to nie system zbrojenia KR tez naleza do przelotek typu Tangle free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Powtórzyłem za mrWhite "Triangle Free" przepraszam za błąd. Myślałem że jak jest inna wysokość ramek to może i inne odległości rozmieszczenia inna ilość przelotek itp więc dla uproszczenia nazwałem to sobie "systemami". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dokladnie przelotki typu K Zawsze jest przy nich obrazek Tangle Free, ale to nie system zbrojenia KR tez naleza do przelotek typu Tangle free Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 kurde nawet w necie nie mogę żadnego zdjęcia znaleźć . Normalnie tajemnica enigmy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 (edytowane) Co prawda niekatalogowe, ale kolega kiedyś prosił, żebym mu podesłał i zrobiłem na takie.http://i495.photobucket.com/albums/rr317/apioo/_MG_15421_zpsc40aa016.jpg http://i495.photobucket.com/albums/rr317/apioo/_MG_15461_zps0411f346.jpg Edytowane 18 Listopada 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 18 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 czyli klasyczne Yki dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomek10 Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Miałem kilkukrotnie stycznośc z tymi Essexami-jak dla mnie porażka. Firma chyba nie potrafi wypolerować węglika krzemu albo ,,to coś,, to nie Sic. Szczerze nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) . Edytowane 23 Listopada 2014 przez majatony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi