Szymon82 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Tak tylko aby na fanatyka nie wyjść co dowodów niema a ślepo idzie w ogień to też chętnie dowiem się info co do wagi tych Essexów vs Alconite - ja powtarzam to co usłyszałem od dwóch osób zajmujących się budowaniem kijów dlatego uznałem to za pewnik.Jakby okazało się, że są cięższe to nie powiem poczuję się nieco wyrolowany bo pytając o coś oczekuję odpowiedzi pewnej , szczególnie od fachowca.Na chwilę obecną mimo wszystko jestem dobrej myśli, że wszyscy (razem z rodbuilderami) nie padliśmy ofiarami zwyczajnej ... plotki. Edytowane 26 Listopada 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Nie ma na stronie podanej wagi tych przelotek, ale też nie widzę informacji, że są od czegoś lżejsze, jeśli się mylę proszę o podlinkowanie gdzie można przeczytać, że są lżejsze od czegoś. Poszukaj na jerkbaicie. Mi sie teraz nie chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Może ktoś je po prostu, w końcu, zważy i zaoszczędzi tych kilkudziesięciu jałowych postów?Wagi blanków Phenixa się 'znalazły', więc to już mamy, na szczęście, za sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Tak to kiedys bylo jak to wszelkie Phenixy sa lekkie, leciutkie, waza tyle co piorko dopoki Bujo nie sprawdzil,ze tak na prawde sa ciezsze od ciezkich Batsonow i wagi jakos znikly ze strony dystrybutora, przypadek powiadasz? Tak wiec jesli za pare dni nie pojawia sie rzeczywiste wagi tych przelotek, lzejszych od Alconite to trzeba zamiescic sprostowanie na stronie glownej wraz z przeprosinami za celowe wprowadzanie spolecznosci jerkbait.pl w blad. Pozdrawiam, Bujo Poszukaj na jerkbaicie. Mi sie teraz nie chce. Znaczy to sprostowanie ma zamieścić Jerkbait? Może ktoś je po prostu, w końcu, zważy i zaoszczędzi tych kilkudziesięciu jałowych postów?Wagi blanków Phenixa się 'znalazły', więc to już mamy, na szczęście, za sobą.Mam set tych przelotek, jak ktoś z Rzeszowa by użyczył wagi jubilerskiej(ja takowej nie posiadam)mogę te rozmiary co mam zważyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Fuji alconit Y 25 Esex Y25 Nie mam w tej chwili odpowiedniej ilości np 4-ek ,5-ek czy 6-ek , jednych i drugich na pojedynczej sztuce za każdym razem co innego ale 6ka alconit lżejsza od esexa o 0,01g, z tym że stopka w esexach jest sporo mocniejsza, najbardziej jest to widoczne w 4-ach. SDla mnie super bo w mocych kijach montuje bez skracania i szlifowania z grubości. Dla kogoś usiłującego rozpętać gównoburzę ,te 0,01g będzie zapalnikiemAle dla chcącego spojrzeć obiektywnie ponad 0,8g wystarczy aby żółci nie toczyć Sama waga nie jest dla mnie głównym kryterium..20-ka Eesex jest nieznacznie ok 0,5cm wyższa od Y-ka Fuji, w związku z czym mi osobiscie pozwala na budowanie ciekawszych spasingów.Natomiast owa Ch...wa plastyczność ramek jest dla mnie również na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Dzisiaj zakupiony zestaw do M1 8'6" 17lb, blank to prawdziwa petarda pod gumy i nie zaszkodzi jej na pewno startowa 25Y,bo 20-ki wyszły, widać mało popularne bo takie ch..we. 25Y--12Y--8Y--6L--5L--3x4L +top 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Co do plastyczności , jakie ewentualne plusy można tutaj uzyskać ? Nie osłabia to po zagięciu tego miejsca ? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Ramki Y można kształtować ,bardzo pomocne przy budowaniu prawidłowego stożka.W razie zachaczenia i zniekształcenia nie pęknie odrazu przy próbie wyprostowania Zauważyłem ,że po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie.Jest już sporo użytkowników wedek w nie zbrojonych,niektórzy od ok dwóch lat je testują ostro ,ale na tą chwile nie znam negatywnych opinii.Oczywiście oprócz tych z tego wątku,gdzie po odebraniu od listonosza pierścień okazał sie źle wyszlifowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Dzisiaj zakupiony zestaw do M1 8'6" 17lb, blank to prawdziwa petarda pod gumy i nie zaszkodzi jej na pewno startowa 25Y,bo 20-ki wyszły, widać mało popularne bo takie ch..we. 25Y--12Y--8Y--6L--5L--3x4L +top 4 2014-11-26-2554.jpgNo skoro już jesteśmy drobiazgowi25Y--12Y--8Y--6L--5L--3x4L +top 4,5 (bo nie miałem 4), wszystko Fuji Alconite. A przy okazji to Fuji specjalnie opracowało profil ramek (patrz ramki K i KR) żeby były jak najbardziej sztywne. Tyczy się to też stopów tytanu wykorzystywanych przy produkcji ramek tytanowych. Wg. teorii naszego kolegi ramki powinny być z plasteliny bo tą najlepiej kształtować. Pozostaje jeszcze jedna kwestia, dla mnie ważniejsza.Ile ważą przelotki L plus szczyt dla tego kompletu.Znam odpowiedź dla Alconite. Ale czekam na kolegę @dąbka. możesz zważyć same L ze szczytem? Edytowane 27 Listopada 2014 przez bardziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 No i wszystko jasne, dzięki Panowie za porównanie wagi przelotek.Wnioski sobie każdy wyciągnie sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam, Czyli dalej tak na prawde nic nie wiemy oprocz tego, ze Y25 jest lzejsza od Fuji, za to zrobiona zapewne z ruskiej stali czyli gniotsia nie lamiotsia. Jak reszta przelotek trzeba zaczekac chociaz po wagach zestawow widac, iz zaczynajac od slynnej juz Y20 wcale lzejsze nie musza byc. Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) .... Pozostaje jeszcze jedna kwestia, dla mnie ważniejsza.Ile ważą przelotki L plus szczyt dla tego kompletu.Znam odpowiedź dla Alconite. Ale czekam na kolegę @dąbka. możesz zważyć same L ze szczytem?Nie doczekałem się więc wrzucę. 6L-5L-3X4L-BLGAT4,5 Edytowane 27 Listopada 2014 przez bardziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Tyle postów i póki co dowiedzieliśmy się tylko że Essex "Y"25 jest lżejsza od Alconita o 0,84g. A co z resztą? Przede wszystkim tą ważniejszą-szczytową czyli "L-kami"? Miło by było poznać wagę podobnego setu tych cudoprzelotek I jeszcze jedna rzecz: ramki.@Dąbek wszyscy wiemy że Ty uważasz wszystko związane z Phenixem za najlepsze ale z tymi ramkami to popłynąłeś na maksa. Bo żeby próbować obracać słabej jakości stop w zaletę, tego się nie spodziewałem. Takie Fuji z całym zastępem inżynierów i sprzętem za grube miliony, lub lepiej, walczy nad zwiększeniem sztywności przelotek a Ty twierdzisz że miękka ramka to duży plus. Bo cyt:" po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie." No proszę... Jakoś wolę zaufać ludziom z doświadczeniem w produkcji najlepszych przelotek na świecie niż komuś kto tylko buduje wędki. Fakt śliczne ale jednak to tylko wędki. PS. Stalówki Fuji nie są wcale takie łamliwe. W zeszłym roku siadłem na sztywną KL-H 25 całym ciężarem, przelotka się przegięła bocznie i lekko wyprostowała. Wyobraź sobie że nawet nie musiałem kończyć wędkowania, szczypeczki załatwiły sprawę na miejscu a przelotka nie pękła O tytanach czy Torzach się nie wypowiem, jeszcze na nie nie siadłem Edytka: zabrakło jednego słówka Edytowane 28 Listopada 2014 przez Tomas81 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 (edytowane) Tyle postów i póki co dowiedzieliśmy się tylko że Essex "Y"25 jest lżejsza od Alconita o 0,84g. A co z resztą? Przede wszystkim tą ważniejszą-szczytową czyli "L-kami"? Miło by było poznać wagę podobnego setu tych cudoprzelotek I jeszcze jedna rzecz: ramki.@Dąbek wszyscy wiemy że Ty uważasz wszystko związane z Phenixem za najlepsze ale z tymi ramkami to popłynąłeś na maksa. Bo żeby próbować obracać słabej jakości stop w zaletę, tego się nie spodziewałem. Takie Fuji z całym zastępem inżynierów i sprzętem za grube miliony, lub lepiej, walczy nad zwiększeniem sztywności przelotek a Ty twierdzisz że miękka ramka to duży plus. Bo cyt:" po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie." No proszę... Jakoś wolę zaufać ludziom z doświadczeniem w produkcji najlepszych przelotek na świecie niż komuś kto tylko buduje wędki. Fakt śliczne ale jednak to tylko wędki. PS. Stalówki Fuji nie są wcale takie łamliwe. W zeszłym roku siadłem na sztywną KL-H 25 całym ciężarem, przelotka się przegięła bocznie i lekko wyprostowała. Wyobraź sobie że nawet nie musiałem kończyć wędkowania, szczypeczki załatwiły sprawę na miejscu a przelotka nie pękła O tytanach czy Torzach się nie wypowiem, jeszcze na nie nie siadłem Edytka: zabrakło jednego słówka Jak wspomniałeś buduje tylko wędki, i to na tych przelotkach które mi odpowiadają, Dla Twojej przyjemności nie musze latać do wagi i udowadniać czegokolwiek.Więc byłoby miło jakbyś sam nabył tytułowe przelotki i pofatygował sie do wagi i przekonał się do ich Ch..owości Po drugie i najważniejsze ,pokaż ,wykaż kolego gdszie twierdzę ,że wszystko co z Phenixem związane jest najlepsze.To jakiś żart lub nadinterpretecja.Nie ukrywam lubię te blanki i jestem w stanie znależć i zaproponoewać model pasujący pod konkrtne wabie ,wode i rybki dlatego bo mam możliwość realnych oględzin ,a nie dumania z fusófw,czy tabelek..Ale zawsze będą to moje subiektywne opinie.Więc kolego nie pisz bzdur i nie wkładaj mi w usta gówna którego nie napisałem ,że ten czy inny blank jst do dupy. bo tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru.Nie siedzę w W-wie ,czy Kr-wie i nie znam większosci blanków tam uznawanych za Top w tym czy innym przedziale,choć na temat niektórych za nich mam swoje zdanie Mam głeboko na jaką przelotkę siadłes,ale jakbyś był łaskaw zbadać temat to mowa jest o przelotkach w ramce Y nie KL ,które są pancerne zarówno w Fuji jak i Esex. W tym wątku czekam osobiście na faktyczne i realne przykłady z wędkarskiego życia ,te negatywne ,na temat tytulowych przelotek .Ja zamontowałem ich z 500 i łowię kijami w nie zbrojonymi a Ty miałeś je w ręku <<...>> Edytowane 30 Listopada 2014 przez mario 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ramki Y można kształtować ,bardzo pomocne przy budowaniu prawidłowego stożka.W razie zachaczenia i zniekształcenia nie pęknie odrazu przy próbie wyprostowania Zauważyłem ,że po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie.Jest już sporo użytkowników wedek w nie zbrojonych,niektórzy od ok dwóch lat je testują ostro ,ale na tą chwile nie znam negatywnych opinii.Oczywiście oprócz tych z tego wątku,gdzie po odebraniu od listonosza pierścień okazał sie źle wyszlifowany. Mnie natomiast zadziwiło pierwsze zdanie twojej wypowiedzi.Czy mógł byś rozwinąć temat?Czy je się skręca,czy robi harmonijkę ze stopki w celu obniżenia przelotki (to ostatnie to żart)Za nic nie potrafię tego zrozumieć.Do tej pory stożek ustalałem przesuwając przelotki po blanku,co trzeba zrobić z przelotkami tytułowymi aby mi w tym pomogły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mnie natomiast zadziwiło pierwsze zdanie twojej wypowiedzi.Czy mógł byś rozwinąć temat?Czy je się skręca,czy robi harmonijkę ze stopki w celu obniżenia przelotki (to ostatnie to żart)Za nic nie potrafię tego zrozumieć.Do tej pory stożek ustalałem przesuwając przelotki po blanku,co trzeba zrobić z przelotkami tytułowymi aby mi w tym pomogły?Już rozwijamMianowicie np. z Y 20-ek które hipotetycznie miałbym jedynie w dyspozycji ,uginając je maksymalnie do przodu,mógłym ożyć do zbrojenia casta niskoprofilowego.Zaś skręcając je ,do casta w spirali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hhary1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Dzięki za wyjaśnienie.Myślałem,że coś bardziej "kosmicznego" można z nimi robić a tu w sumie czytam ,że to samo co z innymi ,tylko mniej w to siły włożymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Nigdy się wszystkim nie dogodzi,- jak przelotki mają twarde ramki i przy wielokrotnie wygiętym kiju zaczyna lakier na omotkach pękać - to źle, przydały by się miększea jak już są miększe to od razu strach, ze je szlag trafi po pierwszej rybie oczywiście olbrzymiej bo przecież wszyscy tylko takie łowimy Edytowane 29 Listopada 2014 przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Jak wspomniałeś buduje tylko wędki, i to na tych przelotkach które mi odpowiadają, Dla Twojej przyjemności nie musze latać do wagi i udowadniać czegokolwiek.Więc byłoby miło jakbyś sam nabył tytułowe przelotki i pofatygował sie do wagi i przekonał się do ich Ch..owości Po drugie i najważniejsze ,pokaż ,wykaż kolego gdszie twierdzę ,że wszystko co z Phenixem związane jest najlepsze.To jakiś żart lub nadinterpretecja.Nie ukrywam lubię te blanki i jestem w stanie znależć i zaproponoewać model pasujący pod konkrtne wabie ,wode i rybki dlatego bo mam możliwość realnych oględzin ,a nie dumania z fusófw,czy tabelek..Ale zawsze będą to moje subiektywne opinie.Więc kolego nie pisz bzdur i nie wkładaj mi w usta gówna którego nie napisałem ,że ten czy inny blank jst do dupy. bo tego nie zrobiłem i nie mam zamiaru.Nie siedzę w W-wie ,czy Kr-wie i nie znam większosci blanków tam uznawanych za Top w tym czy innym przedziale,choć na temat niektórych za nich mam swoje zdanie Mam głeboko na jaką przelotkę siadłes,ale jakbyś był łaskaw zbadać temat to mowa jest o przelotkach w ramce Y nie KL ,które są pancerne zarówno w Fuji jak i Esex. W tym wątku czekam osobiście na faktyczne i realne przykłady z wędkarskiego życia ,te negatywne ,na temat tytulowych przelotek .Ja zamontowałem ich z 500 i łowię kijami w nie zbrojonymi a Ty miałeś je w ręku <<...>>Jeśli chodzi o wagę, to przecież właśnie jest meritum sprawy. Więc nie kłóćmy się bezproduktywnie i po prostu wrzuć co masz. Niech zainteresowani skorzystają o co mocno Ciebie proszę. Poza tym przecież wszystkim chodzi o rzetelne informacje. Prawda? Poza tym nigdzie nie pisałem że inne blanki, poza Phenixem, uważasz za "do dupy". Jedynie nadmieniłem iż siedząc w Phenixie bardzo mocno je promujesz pomijając inne. Czyli uważasz je za najlepsze wg swego dużego doświadczenia- bez podtekstów. Ale dobra, niech będzie to moja subiektywna interpretacja. Następna sprawa której widzę że nie zrozumiałeś: wygiąłem przelotką KL-H a nie KL. Więc z natury dość delikatną dedykowaną do patyków max 25lbs zatem nie aż tak ciężko. "Y" jak się uprze można założyć do nawet 35, choć generalnie się przyjmuje iż max to 30lbs. A te 5 czy 10lbs to ogromna różnica, nieprawdaż? Zatem masz już odpowiedź która, "Y" vs "KL-H", jest mocniejsza/wytrzymalsza. Natomiast KLe są faktycznie dużo mocniejsze i różnica pomiędzy nimi jest ogromna. Zresztą sam wiesz będąc tak obytym rodbuilderem-też bez żadnego sarkazmu. I taka przelotka KL-H wytrzymała mimo że bardzo sztywna ale nie pancerna. Nawet sztywniejsza od "Y" . Więc pisanie że cyt:"W razie zachaczenia i zniekształcenia nie pęknie odrazu przy próbie wyprostowania" nie jest prawdą. Zresztą miałem kupę patyków na zwykłych "Y" Alconite i jakoś żadna z nich nie pękła, nie gięła się, nie ustawiała sama z siebie. I taka ma być przelotka. A gnące czy cyt:" po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie." kojarzą mi się tylko z tanimi fabrycznymi patykami. <<...>> A dwa, ja tylko zadaję pytania dot. wagi bo jest to bardzo ciekawy temat dla nas "wędkowych dłubaczy" Oraz stwierdzam iż w mojej opinii miękkie ramki nie znamionują dobrej przelotki. Zresztą udowadnia to potężna firma , nie ja, jaką jest Fuji która dąży do ich usztywnienia a nie zmiękczania ramek. Więc wybieram jednak jej doświadczenie a nie Twoje. Ot co miałem do powiedzenia. Więcej offa już nie będzie. Pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o wagę, to przecież właśnie jest meritum sprawy. Więc nie kłóćmy się bezproduktywnie i po prostu wrzuć co masz. Niech zainteresowani skorzystają o co mocno Ciebie proszę. Poza tym przecież wszystkim chodzi o rzetelne informacje. Prawda? Poza tym nigdzie nie pisałem że inne blanki, poza Phenixem, uważasz za "do dupy". Jedynie nadmieniłem iż siedząc w Phenixie bardzo mocno je promujesz pomijając inne. Czyli uważasz je za najlepsze wg swego dużego doświadczenia- bez podtekstów. Ale dobra, niech będzie to moja subiektywna interpretacja. Następna sprawa której widzę że nie zrozumiałeś: wygiąłem przelotką KL-H a nie KL. Więc z natury dość delikatną dedykowaną do patyków max 25lbs zatem nie aż tak ciężko. "Y" jak się uprze można założyć do nawet 35, choć generalnie się przyjmuje iż max to 30lbs. A te 5 czy 10lbs to ogromna różnica, nieprawdaż? Zatem masz już odpowiedź która, "Y" vs "KL-H", jest mocniejsza/wytrzymalsza. Natomiast KLe są faktycznie dużo mocniejsze i różnica pomiędzy nimi jest ogromna. Zresztą sam wiesz będąc tak obytym rodbuilderem-też bez żadnego sarkazmu. I taka przelotka KL-H wytrzymała mimo że bardzo sztywna ale nie pancerna. Nawet sztywniejsza od "Y" . Więc pisanie że cyt:"W razie zachaczenia i zniekształcenia nie pęknie odrazu przy próbie wyprostowania" nie jest prawdą. Zresztą miałem kupę patyków na zwykłych "Y" Alconite i jakoś żadna z nich nie pękła, nie gięła się, nie ustawiała sama z siebie. I taka ma być przelotka. A gnące czy cyt:" po dłuższym użytkowaniu ustawiają się na odpowiednim poziomie." kojarzą mi się tylko z tanimi fabrycznymi patykami. <<...>> A dwa, ja tylko zadaję pytania dot. wagi bo jest to bardzo ciekawy temat dla nas "wędkowych dłubaczy" Oraz stwierdzam iż w mojej opinii miękkie ramki nie znamionują dobrej przelotki. Zresztą udowadnia to potężna firma , nie ja, jaką jest Fuji która dąży do ich usztywnienia a nie zmiękczania ramek. Więc wybieram jednak jej doświadczenie a nie Twoje. Ot co miałem do powiedzenia. Więcej offa już nie będzie. PozdrawiamSiemka <<...>> Nie odbiera jpoprzedniego postu osobiście,jest typowym odzwirciedleniem stanu mojej świadomości Tzn. trzydniowych "Andrzejek".Co do samych przelotek ,dla mnie temat zamknięty .Jak ktoś ma chęć spróbować ,droga wolna. Jak ktoś ma zamiar publicznie osrać ,niech pisze konkrety i tyle w temacie. Edytowane 30 Listopada 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Dąbek, wracaj do stołu, bo wódka się grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Już po wszystkiemu Od jutra klejenie, toczenie ,wyginanie,nuda Aaaaaaaa bez jaj,jest temat .Drugie podejście do 17lb M1 8'6",oczywiście w Esex ubrany mam nadzieję spotkać się nad wodą z praktykami i dowiedzieć się wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 ...ja praktykuje w 4 badylach, mowa o poniewieranych essexach...na równi z alkonite, niegdyś tytanami od Fuji i zwykłymi....nie "trzepie" się nad sprzętem w fotelu,nie trzymam go nad kominkiem,nie jest obiektem moich onanistycznych westchnień...powiem więcej - polecam po dłuższym czasie użytkowania ..i mam w dupie czy robił je pan Chang w ryżowym polu czy inny skośnooki znad Fukushimy.Dobrze spisują się na moich kijach 10-20lb, pod plecionką... pod rybami...P.s. Tym najbardziej ujadającym proponuję wstać sprzed monitora i wypad nad wodę ...można coś złowić a zarazem dotlenić szare komórki 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Z telewizyjnego shitu jest ulepionych wielu - Dąbek Opiniotwórczych na forum rodbuildingowym również .. Forum Jerkbait nie jest miejscem na przemycanie takich informacji. Nawet jeżeli są one prawdziwe. Śpij więc spokojnie , nie łam się tak jak Essexy się nie łamią .. i nie rujnuj swojego wizerunku .. Edytowane 30 Listopada 2014 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Każdy kto trochę jest w temacie wie,że przelotki inne niż Fuji to nie SIC. To tylko uproszczenie na potrzeby dyskusji.Producenci sklepowego chrustu często o tym zapominają,bo zdarza sie ,że piszą z marketingowej potrzeby "Przelotki Sic", zamiast "klasy Sic", a kupujący wedkę za 200pln powinien zdawać sobie sprawę ,że za tą kwotę nie kupi zestau przelotek sic ,a co dopiero wędki w nie uzbrojonej. I tu Ciebie zaskoczę. Widziałem kiedyś(jakieś 1,5-2 lata temu) w dużym sklepie sportowym na "D" wędkę za kwotę 115pln która uzbrojona była w komplet przelotek Fuji SiC i uchwyt też był FujiTo tak w ramach ciekawostki.Poza tym uważam, że cena przelotek do rodbuildingu jest sztucznie zawyżona bądź producenci chrustu seryjnego maja super rabaty dla przykładu wędka Robinson Diaflex uzbrojony jest w komplet Fuji Alconite i uchwyt również Fuji i gotowy kij na półce w sklepie kosztuje np. 300-400pln(z przycinką sklepu, hurtowni, dystrybutora i producenta wędki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi