Skocz do zawartości

Kurtka dla muszkarza

robert.bednarczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Następnego kupisz Simmsa...

.

Ja tak zrobiłem po wcześniejszej "przygodzie" z kurtką Vision. Szkoda pieniędzy i czasu na eksperymenty, no i rzecz jasna nerwów po przemoknięciu na wyczekiwanym wyjeździe wędkarskim.

Jeszcze ciekawy film (może nieco naciągany, ale warto zerknąć) - KLIK

Edytowane przez minkof

• 1 miesiąc temu...

Kurtka Simms Guide po pierwszych testach w boju zasługuje na najwyższą ocenę. Jedna z wypraw przed ok. 3 tygodniami to teoretycznie koszmar - temperatura 0 st. C, przemiennie mokry śnieg lub deszcz.  Uwielbiam takie klimaty, zwłaszcza, że na ogół wtedy bywam nad rzeką sam :) . Po 4-5 godzinach Simms Guide nie puścił ani kropelki wody, więc jest ok. Wady ?...... moim zdaniem też ma. Po pierwsze uważam, że za te pieniądze projektantom Simmsa korona by z głowy nie spadła gdyby przewidzieli, podobnie jak w kamizelkach, typowy "zaczep" do mocowania szczypców. Nie przekonuje mnie ich czepianie na zatrzask do plisy kieszeni. Z tego co widzę wyższe modele G-3  i G-4 też tego nie mają. Kurtka ma dwa wbudowane retractory - są ok. ale wg mnie przydałby się jeszcze jeden z wyprowadzeniem z okolicy kołnierza. Uważam, że kurtka ma być alternatywą dla kamizelki i tak staram się ją "urządzić". Nie pasuje mi jej zakładanie na kamizelkę lub odwrotnie. Za wadę nie można uznać tego, że kurtka jest do pasa - w końcu ma być do brodzenia - niestety w bardzo złych warunkach, gdy nie mam na sobie śpiochów, tylko tradycyjne spodnie do pasa, jest trochę dyskomfortowo. Dlatego przy łowieniu z brzegu do takiej kurtki niezbędne są wyższe "portki" na szelkach typu BIB (zamówiłem, a żona jakoś to zniosła). Generalnie jednak ...... jestem zachwycony. Lepszego ciucha wędkarskiego na sobie nigdy nie miałem.

Robert.