minkof Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) Następnego kupisz Simmsa.... Ja tak zrobiłem po wcześniejszej "przygodzie" z kurtką Vision. Szkoda pieniędzy i czasu na eksperymenty, no i rzecz jasna nerwów po przemoknięciu na wyczekiwanym wyjeździe wędkarskim. Jeszcze ciekawy film (może nieco naciągany, ale warto zerknąć) - KLIK Edytowane 7 Lutego 2014 przez minkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pszemo Opublikowano 7 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Krótką do pasa typowo do brodzenia i zakładania na śpiochy. Do tej pory wpuszczałem w wodery moją trekingową ale przy silnych opadach woda się nalewa do gaci mija się to z celem. Mają jeszcze chyba rozmiar XL na ciebie powinna być OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Kurtka Simms Guide po pierwszych testach w boju zasługuje na najwyższą ocenę. Jedna z wypraw przed ok. 3 tygodniami to teoretycznie koszmar - temperatura 0 st. C, przemiennie mokry śnieg lub deszcz. Uwielbiam takie klimaty, zwłaszcza, że na ogół wtedy bywam nad rzeką sam . Po 4-5 godzinach Simms Guide nie puścił ani kropelki wody, więc jest ok. Wady ?...... moim zdaniem też ma. Po pierwsze uważam, że za te pieniądze projektantom Simmsa korona by z głowy nie spadła gdyby przewidzieli, podobnie jak w kamizelkach, typowy "zaczep" do mocowania szczypców. Nie przekonuje mnie ich czepianie na zatrzask do plisy kieszeni. Z tego co widzę wyższe modele G-3 i G-4 też tego nie mają. Kurtka ma dwa wbudowane retractory - są ok. ale wg mnie przydałby się jeszcze jeden z wyprowadzeniem z okolicy kołnierza. Uważam, że kurtka ma być alternatywą dla kamizelki i tak staram się ją "urządzić". Nie pasuje mi jej zakładanie na kamizelkę lub odwrotnie. Za wadę nie można uznać tego, że kurtka jest do pasa - w końcu ma być do brodzenia - niestety w bardzo złych warunkach, gdy nie mam na sobie śpiochów, tylko tradycyjne spodnie do pasa, jest trochę dyskomfortowo. Dlatego przy łowieniu z brzegu do takiej kurtki niezbędne są wyższe "portki" na szelkach typu BIB (zamówiłem, a żona jakoś to zniosła). Generalnie jednak ...... jestem zachwycony. Lepszego ciucha wędkarskiego na sobie nigdy nie miałem. Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tylko gratulować udanego wyboru. Cieszę się, że chociaż troszkę pomogłem w wyborze. A co do retractorów. Uwaga słuszna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tylko gratulować udanego wyboru. Cieszę się, że chociaż troszkę pomogłem w wyborze. A co do retractorów. Uwaga słuszna, A tak.... to prawda więc wypada podziękować, co czynię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekM Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 A tak.... to prawda więc wypada podziękować, co czynię .Jakby co, to proszę w przyszłości walić jak w dym. Jak będę mógł zawsze pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi