pitt Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 calkiem na powaznie pingwiny to nekrofile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 calkiem na powaznie pingwiny to nekrofile Zrujnowałeś mi ulubioną kreskówkę... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kurde o tym samym pomyślałem...Zachwiałeś moim światopoglądem tą wypowiedzią mój drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 przepraszam, nie chcialem ogladacie kreskowki o nekrofilach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Nie a masz namiary na takowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras1983 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) http://youtu.be/uug73i8_M4I z pingwinami nie ma żartów Edytowane 22 Stycznia 2014 przez miras1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Meet the Spartans, oglądałem, mocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kto ma większe prawo do życia?Piękny inteligentny delfin? Czy brzydki inteligentny szczur? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 To pytanie z serii czy lepiej myć nogi czy ręce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 I właśnie sobie odpowiedziałeś na moje pytanie Jeśli mycie rąk jest tak samo ważne jak mycie nóg, to dlaczego delfin ma mieć większe prawo do życia od szczura? Bo my o tym decydujemy? Jakim prawem!? Kiedyś byłem światkiem powolnej wielogodzinnej agonii dziesiątek szczurów. Czy to humanitarne? NIE !Ale widać że to ludzie decydują co jest CACY a coNIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 No ja niestety nie jestem tak humanitarnym stworzeniem i zdając sobie sprawę, że człowiek to największy drapieżnik nieraz trzeba zabić niestety Do szanowania ryb się przekonałem jakiś czas temu, jednak do szanowania szczurów trochę wody pewnie w Wiśle upłynie zanim się przekonam.Jednak oczywiście tak, twój tok rozumowania ma na pewno sens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Ja myślę, że nie ma się co nadmiernie rozwodzić nad całym tematem - bo niezależnie co się napisze, delfiny i tak będą jedzone przez Japończyków. Przy okazji, pitt strzeż się pingwinów teraz, bo jest szansa na to, że Skipper Cię zaatakuje, żebyś odwołał swoje oskarżenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Kto ma większe prawo do życia?Piękny inteligentny delfin? Czy brzydki inteligentny szczur?Jedno i drugie. Tyle że my tu o delfinach a nie o szczurach rozmawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Argument dotyczył akurat oceniania zasadności jedzenia/zabijania delfinów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Argument dotyczył akurat oceniania zasadności jedzenia/zabijania delfinów.Oceniać zasadność jedzenia delfinów?! Zabijać i jeść te piękne i bardzo inteligentne stworzenia mogą tylko prymitywni Japończycy. Ci bowiem,,jakkolwiek umiejący produkować Stelle i Toyoty, prowadzący zaawansowane badania podstawowe i zdobywający co i rusz nagrody Nobla, mentalnie są prymitywni i okrutni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 A polacy lepsi. Łowią agregatami, sieciami, sznurami.....pod zaporami. Łowią i zabijają piękne sandacze, sumy, szczupaki, albo pstrągi. Wymiary ochronne mają głęboko w d...e, ale rozumiem, że innych łatwiej krytykować niż własny naród. Przykro mi z powodu delfinów, ale żyjemy w Polsce i bardziej mnie obchodzi to, co się wyprawia u nas....a nie dzieje się najlepiej. Kłusownicy i zwykli wędkarze zabijają ryby, rząd nas okrada......itp. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Poniekąd prawda; nie mniej żeby właściwie ocenić Japończyków musiałbyś tam być kilka razy i chwilę z nimi pobprzebywać, bo w przeciwnym razie ocena jest równie miarodajna co "każdy Polak to debil i złodziej!". Bardziej niepokojące niż samo jedzenie delfinów, jest to że Japończycy niewiele sobie robią z obowiązujących norm i zakazów, "bo tradycja jest święta" i sukcesywnie zmiejszają liczebność np wielorybów, taki los może też czekać delfiny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Małe OTHehe u nas tradycja też rzecz święta.....np tradycyjna wódeczka:lol: . Dzięki umiłowaniu do tradycji muzułmanie nie będą mieli jak wprowadzać swoich praw w Polsce - tak jak to robią w innych krajach europy....no chyba, że przekabacą resztę europy i UE zakaże alkoholu, ale wtedy pewnie odnowimy kontakty ze wschodem i z umiłowania do tradycji stawimy opór najeźdźcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Ciekawe spostrzeżenie, może rzucić zupełnie inne światło na falę opuszczających nasz kraj rodaków, na których psioczy się w połowie Europy za pijaństwo i "szlachecką fantazję", a to przecież nic innego jak ratunek dla niewolonych turbanem krajów. Jaśniejący kaganek naszej tradycji w półlitrowej butelczynie, chluba dla kraju, przysługa dla świata - nowożytna Odsiecz Wiedeńska. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Dagon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz K Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 I właśnie sobie odpowiedziałeś na moje pytanie Jeśli mycie rąk jest tak samo ważne jak mycie nóg, to dlaczego delfin ma mieć większe prawo do życia od szczura? Bo my o tym decydujemy? Jakim prawem!? Kiedyś byłem światkiem powolnej wielogodzinnej agonii dziesiątek szczurów. Czy to humanitarne? NIE !Ale widać że to ludzie decydują co jest CACY a coNIE. Ludzie decydują i powinni decydować, ale nie zawsze im to wychodzi, dobrze radzili sobie - dla przykładu - " dzicy czerwonoskórzy" , że Polacy i Japończycy nie potrafią to widać nad naszymi wodami i w powyższym materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 i psy i koty i szczury to ssaki....Mi tam żaden z nich nie ssał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pontoniarz Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Nie ma co na ten temat pisać. To przypomina mi urząd skarbowy. Co miasto to inna interpretacja prawa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Ssał czy nie ssał, my tu rozmawiamy o delfinach a nie o rybach czy innych stworzeniach. Delfin jest ssakiem a nie rybą. Ssakiem i to w dodatku parzystokopytnym. Nie jest w żaden sposób rybą i nie ma co go porównywać do sandacza czy szczupaka. Nad losem ryb pochylaliśmy się już z boleścią w innych wątkach, w tym pochylamy się nad delfinami. Współczynnik encefalizacji ( wiem, trudne słowo; w wymowie jak i znaczeniowo ) u delfina wynosi 4 - 5. U szympansa 2,5, natomiast u człowieka 7. Zatem delfin jest daleko bardziej inteligentny od szympansa i tylko nieco mniej od człowieka. Myślę że swobodnie mógłby konkurować z ludzkim 6 - 8 latkiem. Delfiny maja więzy stadne i rodzinne, nadają sobie imiona, posługują się skomplikowanym językiem gestowo - fonetycznym itd. W moim odczuciu w żaden sposób nie można ich nazywać zwierzętami ( w potocznym rozumieniu tego słowa ). Są czymś znacznie więcej. Istotami rozumnymi? Pewnie tak. Zabijanie istot tak rozwiniętych to nie polowanie, nie zaspokajanie głodu czy wymogów kulturowych, to morderstwo.Innymi słowy w dupie mam żółtków i ich nakazy kulturowe w imię których zabija się inteligentne stworzenia. Świat powinien z tym walczyć. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez skippi66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) Japonia daleko.... https://www.youtube.com/watch?v=o0Zr6q1yuS8http://www.youtube.com/results?search_query=%20Faroe%20Islands%20dolphins&sm=12 Edytowane 23 Stycznia 2014 przez apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 q**a niczym ubój rytualny, mordercy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi