Dostalismy z kumplem zezwolenia na bardzo ciekawa wode. nie wiem jakim cudem, bo jest tylko 50 imiennych zezwolen na rok, ale nasz szkocki agent wykazal sie tu nie lada sprytem. Wroce jednak do wody. Jest to nie wielkie jezioro, strzelam ze jakies 10ha. Bardzo plytkie, bo w spodniobutach mozna dojsc miejscami na srodek , zakladam ze w najglebszym miejscu moga byc, podkresla moga byc, 2m maxymalnie. Przez jezioro przelpywa strumyk z pstragami. Woda w jeziorze jest pomimo malej glebokosci dosyc chlodna i dobrze natleniona (mniemam ze sa jakies zrodliska) bo sa pstragi i to nie byle jakie, ale nie na nich chce sie skupic w tym poscie, bo wiem jak sie do nich dobrac, a przy szczupakach mamy zagwostke. Miejscowi fachowcy o tej porze stosuja tylko i wylacznie trupka. Napewno skuteczna to metoda, ale chcialbym jednak na spinning, a szczegolnie teraz pozna zima, bo wiasna problem sam sie rozwiaze, jak zebate beda lepiej reagowac. Reasumujac, jak sprowokowac leniwe szczupaki ktore maja zarcia pod dostatkiem, do brania na metrowej wodzie w styczniu? Czy to jest wogole wykonalne? Znajomi szkoci mowia, zeby dac sobie spokoj i probowac na trupa, bo to skuteczne. Co wy na to??
Pytanie
lukomat
Dostalismy z kumplem zezwolenia na bardzo ciekawa wode. nie wiem jakim cudem, bo jest tylko 50 imiennych zezwolen na rok, ale nasz szkocki agent wykazal sie tu nie lada sprytem. Wroce jednak do wody. Jest to nie wielkie jezioro, strzelam ze jakies 10ha. Bardzo plytkie, bo w spodniobutach mozna dojsc miejscami na srodek
, zakladam ze w najglebszym miejscu moga byc, podkresla moga byc, 2m maxymalnie. Przez jezioro przelpywa strumyk z pstragami. Woda w jeziorze jest pomimo malej glebokosci dosyc chlodna i dobrze natleniona (mniemam ze sa jakies zrodliska) bo sa pstragi i to nie byle jakie, ale nie na nich chce sie skupic w tym poscie, bo wiem jak sie do nich dobrac, a przy szczupakach mamy zagwostke. Miejscowi fachowcy o tej porze stosuja tylko i wylacznie trupka. Napewno skuteczna to metoda, ale chcialbym jednak na spinning, a szczegolnie teraz pozna zima, bo wiasna problem sam sie rozwiaze, jak zebate beda lepiej reagowac. Reasumujac, jak sprowokowac leniwe szczupaki ktore maja zarcia pod dostatkiem, do brania na metrowej wodzie w styczniu? Czy to jest wogole wykonalne? Znajomi szkoci mowia, zeby dac sobie spokoj i probowac na trupa, bo to skuteczne. Co wy na to??
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi