Bujo Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, Wlasnie zobaczylem ze multik jest dostepny w Placie. Czy ktos moze dysponuje jakimis dodatkowymi informacjami jak np. waga szpulki? Mi wyglada na cos podobnego do ITO Monoblocka tyle ze z normalna raczka http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?cPath=22 _81_84_981&products_id=5894 Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Będę miał za tydzień jedną sztukę, wtedy może coś na goraco napiszę na temat tej nowej RINGI. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witam, Czekam w takim razie na informacje. Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2008 Witaj Michał Wiosną tego roku korzystając z uprzejmości dwóch redaktorów z forum miałem okazję trochę się pobawić i porzucać z modelu CV-Z103L. To w zasadzie prawie to samo. Ringa jest taką wersją tuningową czy też takim poletkiem doświadczalnym. Kołowroteczek masełko. Coś wspaniałego. Rzuty z niego to po prostu poezja. Jedyną rzeczą, która mi się nie podobała w udostępnionym egzemplarzu to korkowe rączki w korbce. Takie jakieś była nieładne. Ale poza tym cacuszko. Czasami śni mi się jeszcze po nocach. Ma trochę niewygodny w regulacji hamulec. To jest zabawka na długie lata. Nieprawdopodobne spasowanie elementów. Podobnie jak w Abu Morrum 3601 albo jeszcze lepiej. Jestem cały czas pod jego urokiem. Polecam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 14 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2008 Witam Thymallus- dziekuje bardzo za spostrzezenia odnosnie CV-Z103L Mialem okazje polapac troche ITO Monoblockiem i ciekawi mnie jak wypadaja te dwa multiki w bezposrednim porownaniu. Postaram sie pewnie sprawdzic osobiscie gdyz do lajtowych przynet mam juz cos innego ten zas bedzie przeznaczony do kijka 1 oz. Wspomniany przez Ciebie Morrum tyle ze 1601 czeka wlasnie na szpulke i hamulec ZPI i na moje potrzeby na pewno wystarczy :D Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Bujo,Na korzyść CV-Z PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 16 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2008 Ringa SSS juz leci Mnie osobiście poraził ( wizualnie ) jakiś czas temu ten model daiwy: http://www.tackletour.com/reviewdcvslight.html Muszę go mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mam tą RINGĘ Millionaire HL 103L SSS od kilku godzin. Jutro wrzuce zdjęcia. Wrażenie robi bardzo sympatyczne i estetyczne, Pieknie prezentuje się na kiju. Jutro więcej info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 To bardzo fajnie. Czekamy na zdjęcia i pierwsze wrażenia z nad wody. A swoją drogą to ona leciała chyba przez Kabsztad lub przez Limę bo tak długo...... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Thymi leciała szybko, tylko odprawa celna trwa dużo dłużej niż sam lot niestety Klient dla którego jest owa RINGA pewnikiem coś o niej napisze jak już z nią pomknie na łowisko. Ja wrzucę foty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Wszystko rozumię. Spoko. Tak napisałem bo mój antek leciał 32h z Tokio do Warszawy licząc od wpłaty. A później tylko 4 dni do Poznania ale był lekki wietrzyk zachodni, a to okoliczność łagodząca .Zamieść zdjęcia. Chętnie sobie popatrzę na to cudeńko. Podoba mi się. Może kiedyś też kupię... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Witam. Zamieszczam dla zainteresowanych kilka zdjęć Daiwa Ringa, dla zobrazowania wielkości również z Anteresem AR, z pudełkiem zapałek i z moją dłonią (nr 7,5) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Teraz ,to przynajmiej widac jaki jest na prawdę >Herman już Ci zazdroszczę <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thymallus Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Herman jeżeli dobrze pamiętam to temat tego kołowrotka chodził ci po głowie już jakiś dobry czas temu. Widzę, że dopiąłeś swego. Gratuluję.Tak patrzę na te zdjęcia i sobie pomyślałem, że on jest w sam raz na taką niżówkę odrzańską jaka się zapowiada podczas naszego najbliższego zlotu na początku sierpnia. Może być przyjechał na zlocik z tym kołowrotkiem. Można sobie będzie połowić. On jest za ładny na tą waszą wiślaną wodę. A Odra jakby w sam raz. Zapraszam. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 bardzo ladny - napisz prosz? jak ma si? do 101DC. mam tu na mysli wielkosc, jakosc wykonania, spasowanie.z góry dziekuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FISH Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Gratuluję Sławku nowego nabytku.Jak w rzeczywistości wygląda połączenie tej bardzo zimnej stali z bardzo ciepłym korkiem?Budzi zachwyt czy jest to połączenie z tych kontrowersyjnych jak przezroczysty panel boczny.Japończycy promują piankę na kijach castingowych i korek w korbkach multików Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Ale piękny Już zazdroszczę Czy możesz pomierzyć parametry szpulki - średnica zewnętrzna oraz masa? Gratuluję - bo pięknie to wygląda PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Cześć Koledzy Porównanie z Conquestem (i ich zdjęcie) postaram się zrobić jutro. Parametry wpisałem już do katalogu multików. Masa szpulki to 15,4 grama. Nie rzucałem jeszcze z niego, ale ogólnie jest fajny. W porządku jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 No to super się zapowiada. Rozumiem, że te 15g to z łożyskiem? Jeśli tak to do lekkiego łowienia będzie bardzo fajny. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 @Hermanpiekny! Ja jak zdobyłem rounda Daiwy Millionaire CV-Z 103L to się tak zachłynsąłem że Antares poszedł w kąt... nie mówiąc o Conquescie... teraz już mi trochę przeszło i sięgam również po inne swoje młynki ale musiało trochę czasu upłynąć żebym chciał wypuścić Daiwe z ręki... Myślę że u Ciebie będzie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herman Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Szpulkę zważyłem z łożyskiem. Jest jakieś śmieszne (to łożysko), takie mocno zabudowane. Szpulka ma całkiem sporą pojemność, myślałem, że wejdzie tam ze 100 m 0,25 mm a jednak dużo więcej. Generalizując (mam do tego skłonności)- jest wiele znakomitych multiplkatorów. Każdym z nich można skutecznie i, przede wszystkim, z przyjemnością łowić. Chyba nie ma takiego multiplikatora, który byłby najlepszy. Mnie np. nadal cieszy łowienie ABU 4601 albo C45601. Jedno wiem- dobry, solidny sprzęt daje więcej przyjemności z łowienia. W wędkarstwie nie liczy się tylko ryba. Liczy się przyjemność z posługiwania się fajnym (czy jak to nazwać)sprzętem. Ale to wszyscy dobrze wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 1 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Ja oprócz praktycznych cech szukam też ładnych przedmiotów a niewątpliwie Ringa do takich należy. Młynek jest piękny i należy tylko Tobie zazdrościć. Ja troszkę mam już tego wszystkiego więc ograniczam kupowanie bo ... ile można? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 2 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2008 Remek normalnie Oczom nie wierze. Mysle ze i tak nie bedziesz potrafil oprzec sie jakies okazji ktore sie czasami trafiaja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi