godski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Przymierzam się do zakupu Stelli 4000SFE. Tylko ta płytka szpulka na troche za płytka jak dla mnie. Czy szpulka od modelu FE4000 wchodzi bez problemu i czy poza szpulką oba młynki są identyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 hehehe..ty taki koneser nie wiesz , że pasi??? chłopie....przecie to oczywiste, że to pasuje i, ze oba młynki sa identyczne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 I od Twinka 2009r SW 4000PG i XG również pasi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Bardzo dziękuję. Tak myslałem, ale wolałem się upewnić u bardziej doświadczonych kolegów.A to , że z Twinka 2009 SW pasuje tym bardziej mnie ku niej skłania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Jak dla mnie szpula od SFE jest idealna. Wchodzi na nią ze 110 m PP 10 lb, a pod żyłkę 0,18 podkładu nie trzeba za dużo podwijać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Tak, ale ja potrzebuję pod jeziorowe szczupaki min. 100 metrów 15 lb.Ale może do czego innego się przyda. Albo będzie chętny na podmiankę na głęboką.Lub dokupię jak najtańszą, aby pasowało a płytka pójdzie na giełdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Gadaj z Guzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Przymierzam się do zakupu Stelli 4000SFE. Tylko ta płytka szpulka na troche za płytka jak dla mnie. Czy szpulka od modelu FE4000 wchodzi bez problemu i czy poza szpulką oba młynki są identyczne? Andrzej od modelu 2007 też pasi do 2010 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 ...szpula tak..a nakrętka?..ja u siebie przekładam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) ...szpula tak..a nakrętka? ..ja u siebie przekładamZ tego co pamiętam przekładałem z Tpe naprzemian i pokręcajka była bodajże tego samego rozmiaru.Ot TPSW 4000XG z 2009roku pasuje do stelki 2007 bez problemu. Edytowane 23 Stycznia 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dziekuje za rady. Jak tylkotą SFE dostanę ruszą poszukiwania najtańszej, dostępnej nowej głębokiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 ruszą poszukiwania najtańszej, dostępnej nowej głębokiej.Szpulki będziesz szukał, czy towarzystwa na długie zimowe wieczory? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Szpulki szpulki.Jako że 4000SFE już sie do mnie zbliża, to zakup głębokiej szpulki tuż, tuż . Czyli reasumując pasują:- od Stelli FD - od Stelli FE - od TPSW4000PG/XGPokręcajki pasują. Czy pasują szpulki od Stelli 4000/4000XG JDM 2010 ? A jeśli nie to od której JDM pasują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Szpulki szpulki.Jako że 4000SFE już sie do mnie zbliża, to zakup głębokiej szpulki tuż, tuż . Czyli reasumując pasują:- od Stelli FD - od Stelli FE - od TPSW4000PG/XGPokręcajki pasują. Czy pasują szpulki od Stelli 4000/4000XG JDM 2010 ? A jeśli nie to od której JDM pasują ?Andriusza zrobimy deal głębokiej FD 4000 na płytką SFE 4000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Bez problemu bym zrobił, ale gdybyś miał FE..... . A tak pewnie się pogryzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Bez problemu bym zrobił, ale gdybyś miał FE..... . A tak pewnie się pogryzie No przykro mam FD.Generalnie bardziej FD podobuje się mnie jak FE .Płytka jest dobra bo idealnie wchodzi pletki #1,5 150m.Ale strachu nie ma, bo mam jedną płytką, więc odwinę plećkę 10lb power pro i nawinę Varivasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Józek a ile wejdzie na tą shallowke 14-15funtowej linki? Może ja bym się skusił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Andrzej tu mozesz spojerzec ktore modele shimano posiadaja kompatybilna szpulke http://www.spin-review.ru/reels/shimano_spool.shtmlze swojej strony tylko dodam, ze czesc szpulek nie ujetych w tych kolorach/tabeli poszczegolnych generacji tez niejako pasuje.. ale juz pokrecajka jest mniejsza/wieksza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 3 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 I od Twinka 2009r SW 4000PG i XG również pasi http://jerkbait.pl/topic/20172-pojemno%C5%9B%C4%87-szpuli-shimano-stella-4000sfe/ PozdrawiamJózef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2014 Dziękuję za podpowiedzi. Jak przyjdzie nawinę linkę 20 LB PP i zobaczę ile wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Józek a ile wejdzie na tą shallowke 14-15funtowej linki? Może ja bym się skusił Patrząc na japońskie to tej #1,5 wchodzi 150m, a jak z power pro powiedzmy to nie wiem z reguły nawijałem na nią 1olb ze szpulki 300 lub 500m do rantu, nigdy nie mierzyłem ile wchodzi.W 2010 150m #1,5 wchodzi więc z FD tak samo będzie, bo to taka sama rozmiarówka.http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10385/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Stelka 4000SFE doszła. Szpulka z TP2011 4000 pasuje. Odwrotnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Cześć Andrzej, oczyść skrzynkę....Przymierzam się do zakupu kręcka w rozmiarze 4000 i głownie myslę nad vankiem bo mam twina xg i by się uzupelnialy szpulowo.Nie miałem pojęcia ,że i do stelli fe podchodzi szpula od twina 11.Nawijałeś linkę żeby sprawdzic czy wsio gra? I co sprawia ,że na odwót nie pasują? A na priv napisz i gdzie nabyłeś tą stellę jesli to nie tajemnica i w jakich pieniązkach bo tak myslę,że stella to jednak stella i vaniek ciut gorszy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Coś mi się wydaje że ta kompatybilność szpulek od TP to tak tylko na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 Cześć Andrzej, oczyść skrzynkę....Przymierzam się do zakupu kręcka w rozmiarze 4000 i głownie myslę nad vankiem bo mam twina xg i by się uzupelnialy szpulowo.Nie miałem pojęcia ,że i do stelli fe podchodzi szpula od twina 11.Nawijałeś linkę żeby sprawdzic czy wsio gra? I co sprawia ,że na odwót nie pasują? A na priv napisz i gdzie nabyłeś tą stellę jesli to nie tajemnica i w jakich pieniązkach bo tak myslę,że stella to jednak stella i vaniek ciut gorszy. pzdrNie linki nie nawijałem. Na sucho wszystko wygląda OK. Na odwrót nie pasują, bo SFE ma za małą średnicę wewnętrzną .Za Stelkę dzięki uprzejmości jednego z kolegów zapłaciłem 1800,00 zł. Sklep pod Berlinem. Wklep w wyszukiwarkę Berlin. Coś mi się wydaje że ta kompatybilność szpulek od TP to tak tylko na pierwszy rzut oka.Być może . Linki nie nawijałem. Najciekawsze jest to, że większa głęboka szpulka od TP2011 waży 66 g. , a płytka i mniejsza od stelki 63 g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi