Skocz do zawartości

Czy szpulka od Stelli 4000SFE pasuje do Stelki 4000FE i odwrotnie?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

...szpula tak..a nakrętka? ;)..ja u siebie przekładam

Z tego co pamiętam przekładałem z Tpe naprzemian i pokręcajka była bodajże tego samego rozmiaru.

Ot TPSW 4000XG z 2009roku pasuje do stelki 2007 bez problemu.

Edytowane przez Jozi

• 2 tygodnie później...

Szpulki szpulki.

Jako że 4000SFE już sie do mnie zbliża, to zakup głębokiej szpulki tuż, tuż .

Czyli reasumując pasują:

- od Stelli FD 

- od Stelli FE :ph34r:

- od TPSW4000PG/XG

Pokręcajki pasują.

Czy pasują szpulki od Stelli 4000/4000XG JDM 2010 ? A jeśli nie to od której JDM pasują ?

Szpulki szpulki.

Jako że 4000SFE już sie do mnie zbliża, to zakup głębokiej szpulki tuż, tuż .

Czyli reasumując pasują:

- od Stelli FD 

- od Stelli FE :ph34r:

- od TPSW4000PG/XG

Pokręcajki pasują.

Czy pasują szpulki od Stelli 4000/4000XG JDM 2010 ? A jeśli nie to od której JDM pasują ?

Andriusza zrobimy deal głębokiej FD 4000 na płytką SFE 4000?

Bez problemu bym zrobił, ale gdybyś miał FE..... . A tak pewnie się pogryzie ;)

No przykro mam FD.Generalnie bardziej FD podobuje się mnie jak FE :) .

Płytka jest dobra bo idealnie wchodzi pletki #1,5 150m.Ale strachu nie ma, bo mam jedną płytką, więc odwinę plećkę 10lb power pro i nawinę Varivasa.

Andrzej tu mozesz spojerzec ktore modele shimano posiadaja kompatybilna szpulke http://www.spin-review.ru/reels/shimano_spool.shtml

ze swojej strony tylko dodam, ze czesc szpulek nie ujetych w tych kolorach/tabeli poszczegolnych generacji tez niejako pasuje.. ale juz pokrecajka jest mniejsza/wieksza

Józek a ile wejdzie na tą shallowke 14-15funtowej linki? Może ja bym się skusił ;)

Patrząc na japońskie to tej #1,5 wchodzi 150m, a jak z power pro powiedzmy to nie wiem z reguły nawijałem na nią 1olb ze szpulki 300 lub 500m do rantu, nigdy nie mierzyłem ile wchodzi.W 2010 150m #1,5 wchodzi więc z FD tak samo będzie, bo to taka sama rozmiarówka.

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/10385/cPath/22_81_83_1447/river-lake-fishing-freshwater/

• 2 tygodnie później...

Cześć Andrzej, oczyść skrzynkę....Przymierzam się do zakupu kręcka w rozmiarze 4000 i głownie myslę nad vankiem bo mam twina xg  i by się uzupelnialy szpulowo.Nie miałem pojęcia ,że i do stelli fe podchodzi szpula od twina 11.Nawijałeś linkę żeby sprawdzic czy wsio gra? I co sprawia ,że na odwót nie pasują? A na priv napisz i gdzie nabyłeś tą stellę jesli to nie tajemnica i w jakich pieniązkach bo tak myslę,że stella to jednak stella i vaniek ciut gorszy. pzdr

Cześć Andrzej, oczyść skrzynkę....Przymierzam się do zakupu kręcka w rozmiarze 4000 i głownie myslę nad vankiem bo mam twina xg  i by się uzupelnialy szpulowo.Nie miałem pojęcia ,że i do stelli fe podchodzi szpula od twina 11.Nawijałeś linkę żeby sprawdzic czy wsio gra? I co sprawia ,że na odwót nie pasują? A na priv napisz i gdzie nabyłeś tą stellę jesli to nie tajemnica i w jakich pieniązkach bo tak myslę,że stella to jednak stella i vaniek ciut gorszy. pzdr

Nie linki nie nawijałem. Na sucho wszystko wygląda OK.  Na odwrót nie pasują, bo SFE ma za małą średnicę wewnętrzną .

Za Stelkę dzięki uprzejmości jednego z kolegów zapłaciłem 1800,00 zł. Sklep pod Berlinem. Wklep w wyszukiwarkę Berlin.

Coś mi się wydaje że ta kompatybilność szpulek od TP to tak tylko na pierwszy rzut oka.

Być może . Linki nie nawijałem.

Najciekawsze jest to, że większa głęboka szpulka od TP2011 waży 66 g. , a płytka i mniejsza od stelki 63 g.