foxy77 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam - czy używa ktoś z was DREMELA do pracy przy woblerach? Zamierzam sprawic sobie takie urządzonko. Moje pytanie - jeżeli ktoś używa takiej szlifierki z tarczami do ciecia/piłowania drewna to czy może mi ktoś napisać jak "grube-szerokie" powstaje nacięcie po potraktowaniu drewna np. lipy taką tarczką do drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 To zalezy jaką grubą tarczkę kupisz, rowek jest zawsze minimalnie większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MANTHEO Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 co prawda nie posiadam DREMELA ale podejrzewam, że parametry tarczek w mojej miniszlifierce są zbliżone(jeżeli nie takie same), tak więc jeżeli chodzi o metalową tarczkę to nacięcie wychodzi w granicach 1 mm (na oko oczywiście bo nie mam w tej chwili przed sobą tych akcesoriów), można to ewentualnie poszerzyć innymi tarczkami ciernymi, których trochę jest do wyboru; a co do DREMELKA to również się nad nim zastanawiałem ale stwierdziłem, że jak na moje potrzeby to trochę drogo, robię serie wobków co jakiś czas w ilości około 15 sztuk/seria więc pracy szlifierka nie ma aż tak wiele, bardziej służy mi do wyrównywania powierzchni niz do cięcia, ja zakupiłem power up, mam go trzeci rok i jestem zadowolony,nic się z nim nie dzieje, tym bardziej, że niejednokrotnie przydał się do robótek domowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 dremelek 3000 zamówiony - trafiłem na dobry zestaw, tak mi się bynajmniej wydaje, choć tarczy do drewna nie było, ale to nie problem dokupić osobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Proponuje dokupić jeszcze to takie elastyczne ramię. Ja swojego dremela 3000 zajechalem szlifujac. Pył sie dostawał do środka i pomieszalo mu sie trochę. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Melanzyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitalis24 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 ja mam parksida z lidla mini szlifierkę, a drugą wygrałem na licytacji za całe 20zł z giętkim wałem używam głównie do nawiercania otworów pod obciążenie i wyrównywanie powierzchni po szpachlowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi