Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tak wszyscy się chwalą swoimi nowymi Stellami to i ja pokaże co mi tam mój " chiński łącznik " jakiś czas temu przemycił. ;)

Nówki i w rozsądnych kosztach - oczywiście. :)

No i to jest kolejny i tym razem abolutnie wystarczający powód aby wreszcie powstała polsko-chińska granica na Uralu.

Już sobie wyobrażam te "mrówki" przenoszące Stelki i inne dobra :rolleyes:

• Like 2

@makamba, mam pomysła - na konkurs ją!!! ( mowa o stelli 4000) :) ;) :P .

Na pytanie proponuję...ile zębów na przekładni ma w/w i pod jakim kątem nachylenia są osadzone  :P  ;)  ...

OK.

Ale ty stawiasz nagrodę - tytuową Stellę. :lol:

Ja bym jeszcze dodał pytanie jakiej grubości jest warstwa farby na stopce. :lol:

Mi pasowały zamiennie ale trochę wina do kolacji wypiłem. .. po pracy sprawdzę jeszcze raz.

Dzieki :)

Dla tych, ktorzy nie mieli okazji rzucic okiem w trzewia 14tki ;)

http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03249.pdf

Edytowane przez Guzu

Wiedziałem, że przeholowałem z winem wczoraj...

Szpulki nie pasują ! Nie da się zakręcić nakrętki, w szpulce "kolnierz" w Fd ma dwa nacięcia, a w 14 jedno. W 14 trzpień, czy jak to nazwać ma nacięcia a w Fd jest gładki.

post-53596-1397682084,0932_thumb.jpgpost-53596-1397682103,0408_thumb.jpgpost-53596-1397682120,9707_thumb.jpg

Przepraszam za zamieszanie, nie ogarnąłem wczoraj, że szpulka się nie dokręca xD!

Edytowane przez grzegorz88
  • Like 1

Nowa stelka daje radę. Praca rzeczywiście jest bardziej płynna i maślana niż w poprzedniczkach, co raz większa zawartość masła w maśle :D Czuć wyraźnie, że młynek ma nowy napęd, zaskakuje jakość spasowania i moc przekładni. Wobki sdr'y w nurcie nawija bez trudu, brak jakichkolwiek niepokojących dzwięków podczas zwijania. Wyholowała klonka 35 cenów, hamulec faktycznie subtelny i było kaneralne trrrrrr. Korba pasuje zamiennie z vanquishem.

• Like 2