Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tam jestem ciekaw jak to trrr bedzie wygladalo po 2-3 sezonach na ciezko.

Jak myslicie, jak dlugo byl testowany ten nowy naped przed wprowadzeniem do produkcji?

Patrzenie przez pryzmat długowieczności w obecnym pędzie konsumpcjonizmu mija się z celem. To już nie te czasy gdzie testowano coś do "usru" żeby następnie prowadzić to na rynek i wykreować rozwiązanie na kolejne 20 lat. Tutaj niczego nie musieli testować, modelowanie 3d + odpowiednia aplikacja do pomiaru naprężeń i po testach a za kilka wędkarze pragnący nowej stelli z pogardą będą spoglądać na rozwiązania z 2014 r. :)

trrr robi hamulec, czy ciężko czy lekko u mnie nigdy nie działa, przy braniu robi co najwyżej trr trr :)

Edytowane przez Sławek.Sobolewski
  • Like 1

A mnie w mojej pierwszej Stellce FE brakuje glosniego ZzzZzzzz ZZzzZzz przy zacieciach, odjazdach ryb :(

Moja i kumpli reakcja na dziek hamulca jest bezcenna! Kark idzie zlamac jak ktorys z kumpli cos przytnie, albo dla jaj wyciagnie reka zylke z hamulca heheee

Juz kiedys mowilem kumplom, ze powinnismy ustawic sobie jako alarm w telefonafh dzwiek wysnuwajacej sie z kolowrotka zylki, nikt nigdy nie przegapilby alarmu ;)

• Like 2

• 2 tygodnie później...

W/g schematu, to:

1. W rolce kablaka nie ma lozyska. Czy to mozliwe ?.

2. Doliczylem sie 11 lozysk a nie 13 tak jak podaja dane.

3. Dwa lozyska, konkretnie pinion'a, sa inaczej oznaczone, tj. jako ARBN a nie SARB jak pozostale.

Czy z uwagi na literke "N" mozna sie domyslac, ze sa chronione pierscieniami plastikowymi a nie metalowymi ?.

Tzn, typu 2RS ?.

Pozdrawiam Fanow Stelli FI, Leslaw.

A dziękuję :) jak dla mnie to mogą ją nawet piaskiem zasypać byleby kręciła jak kręci:) zamiast brendzlować się schematem wykręciłem śrubkę i empirycznie sprawdziłem, że łożysko jest, ale inaczej jest to rozwiązane niż w 10.

To by były jaja, jakby w nowej 14-tce nie było łożyska w rolce, tylko np. tajemnicze oleum w stylu mag seel :lol:  :lol: