Qowax001 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 (edytowane) Chodzi mi o uszkodzenia przekładni powstale na skutek upadków , np na korbke, które rzadkością nie są a na mój prosty rozumek mniejszy ząb = słabszy ząb, ja nie twierdzę że są gorsze bo to czyste spekulacje i przypuszczenia nie mogę tego potwierdzić w żaden sposób. a co do kółek posuwu to nie rozumiem tego typu koncepcji jak tam zastosowano, wiadome jest że da się taki typ uzębienia precyzyjniej spasowac dzięki czemu uzyskuje się taks kulture pracy ale tak drobne elementy z tak delikatnych materiałów jak stopy amelinium bardzo szybko mogą ulegać odksztalceniu pod obciazeniem lub poprostu się niszczyć chociażby za sprawą opilka jednego z drugim , a zawsze się coś znajdzie. to tylko i wyłącznie moje zdanie nie potwierdzone żadnym praktycznym testem, więc nie mam zamiaru się spierać. Edytowane 7 Czerwca 2014 przez Qowax001 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Chodzi mi o uszkodzenia przekładni powstale na skutek upadków , np na korbke, które rzadkością nie są a na mój prosty rozumek mniejszy ząb = słabszy ząb, ja nie twierdzę że są gorsze bo to czyste spekulacje i przypuszczenia nie mogę tego potwierdzić w żaden sposób. A nie jest tak, ze upadek na korbke powoduje uszkodzenie przekladni lub zerwanie gwintu w kole przekladni (widywalem w TP 11) ? Nie wiem czy maly zabek moze cos tu miec do dolozenia jeszcze od siebie. A te kolka posuwu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Z tymi upadkami to mam na myśli to że przy tak gwałtownym uderzeniu np taki ząbek drobny może się ukruszyc albo ściąć kawałek pinionu...zresztą wystarczy kawałek zniekształcenia ( ubytku ) takiego ząbka i o kulturze pracy można zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 7 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Czyli zamiast 14tki bierzesz motorower ? Witam, Odezwę sie do niejakiego @Bujo co by z nim pojechać na 10 dni do Szkocji. Pstragi można łowić do połowy października. Kilkukrotnie wspominał o wielkich kabanach żyjących w tamtych rzekach. Obiecywał pokazać ryby, gwarancji sukcesu nie dawał bo ciężkie do zlowienia. Jak trafimy na dobra pogodę to przez ten czas przynajmniej jeden siadzie na wedke i przepadne. Zapraszam Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 że tak zapytam jako laik z jakich lat produkcji zakupić stelke w rozmiarze 4000 chodzi mi o najbardziej udaną konstrukcje.pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 zapytaj kolegi @Bujo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam, Millennium 4000 SS, najlepiej nowka i do gabloty, ta nie jest do d..y jak reszta Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Witam,Millennium 4000 SS, najlepiej nowka i do gabloty, ta nie jest do d..y jak reszta Bujopodobno jak lsniacy lakier zejdzie to też jest do D... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 a pomijając Millenium ? bo niestety ciężki temat do wyrwania jest coś jeszcze godnego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 18 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Po przerobieniu paru różnych modeli, polecam JDM '10 4000S. Dokupujesz do niej zwykłą szpulę i masz młynek uniwersalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) podobno jak lsniacy lakier zejdzie to też jest do D... :/Ona nie jest lakierowana,tylko chromowanawięc dajemy maszynkę do galwanizacji .Uważam też,że model 98 jest bardzo udany. Edytowane 19 Czerwca 2014 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 4000 jest juz ogólnie dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 W środku sucho jak na moje standardy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 W środku sucho jak na moje standardy s4000.jpgpustynne klimaty powoli stające się już normą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ok, czyli kupuje najdroższy kręciołek i od razu muszę rozkręcać, tracąc zapewne gwarancje bo jest sucho w środku. Toc to Panie do d..y jest i tyle w tym temacie !!! Bujo 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 W środku sucho jak na moje standardy s4000.jpg Wielkie dzieki za to zdjecie - pierwszy raz okazje mam zobaczyc co tam w 14tce gra A ze do smarowania sie nadaje - oczywista oczywistosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 fakt, że na kole cosik więcej by się przydało, ale nie przesadzajmy, jeśli jest to wysokiej jakości smarowidło, to wcale nie trzeba zapaćkać całej obudowy i dołożyć 10g smaru http://brisbaneegiclub.forumotion.com/t50-shimano-rarenium-ci4-1000s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 fakt, że na kole cosik więcej by się przydało, ale nie przesadzajmy, jeśli jest to wysokiej jakości smarowidło, to wcale nie trzeba zapaćkać całej obudowy i dołożyć 10g smaru http://brisbaneegiclub.forumotion.com/t50-shimano-rarenium-ci4-1000s moze wyciskal smar z tubki stopa i mu wiecej polecialo do kolowrotka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 (edytowane) myślę, że to było zamierzone ja raz w życiu zabrałem się za smarowanie multika (co było traumatycznym doświadczeniem )użyłem I.O.S Factory Grease Pro, nałożyłem cienkim śrubokrętem z zegarmistrzowską precyzją w każde miejsce, które ma styk z innym obracającym czy "posuwającym" poszło bardzo mało, po złożeniu kompletne zero luzu, wszystko "sklejone" i chodził zbyt ciężko jeszcze jedna próba, tym razem cienkim twardym pędzelkiem z obciętymi włoskami, taki "filtr" wyszedł, może 1gr poszedł, pracuje idealnie i więcej się nie dotykam - blee Edytowane 29 Czerwca 2014 przez bazyloss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Orientuje się ktoś może czym różni się model 4000 HG od 3000 HG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Ze specyfikacji: http://fishing.shimano.co.jp/product/reel/3504 wynika, że tylko pojemnością szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Czyli tak na prawdę model 3000 jest po prostu wersją "shallow"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 (edytowane) 3000 HG jest wielkości 2500 z głębszą niż 2500 szpulką, szybszym niż 2500 przełożeniem i korbą z knobem "T". Od 4000 różni ja wielość zarówno korpusu jak i szpuli, ilość nawoju linki i ilość cm nawijanych za jednym obrotem korby. Edit, faktycznie miałem na myśli c3000hg. Edytowane 2 Stycznia 2015 przez Sławek.Sobolewski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Sławek,ze specyfikacji nie wynika to, co napisałeś - szpula ma taki sam rozmiar (49/19mm), nawój jest taki sam (89cm) w obu: 4000HG i 3000HG... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2015 Model który opisałeś to chyba 3000 HGM. 3000 HG tak samo jak w przypadku modeli z 2010 to praktycznie to samo co 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi