Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

...łowię nią od początku odrzańskiego sezonu.

Kręci płynnie, jest moc. Gabarytowo ciut wieksza od 2010, którą de facto uważam za mega świetny młynek ( u mnie jest 3-4 sezony).

Więcej bedzie mozna powiedziec po 2-3 latach intensywnego użytkowania ;)

• Like 2

...łowię nią od początku odrzańskiego sezonu.

Kręci płynnie, jest moc. Gabarytowo ciut wieksza od 2010, którą de facto uważam za mega świetny młynek ( u mnie jest 3-4 sezony).

Więcej bedzie mozna powiedziec po 2-3 latach intensywnego użytkowania ;)

Tak myślałem :) Ale i tak dzięki za info :)

Miłego użytkowania nowej Stelki :D

Pozdro

Kręciłem Mileną i FI na sucho,mogę śmiało powiedzieć,że FI pod względem płynności i lekkości pracy jest co najmniej klasę niżej jak nie dwie,to moja subiektywna opinia,ale dla mnie to dwa,innej klasy kołowrotki,a zakup Mileny (nowej),to teraz mój cel nr.1 :) .

Krecilem na sucho wszystkimi generacjami stelli jakie dotychczas powstały. Mowa o kolowrotkach nowych.

Najczęściej kilkoma lub więcej egzemplarzami z każdego rocznika modelowego.

W żadnym modelu nie spotkalem równości jak chodzi "kręcenie na sucho" pomiędzy egzemplarzami z tego samego modelu.

Czy to 98 czy Millenium, 07,10 czy 14tka.

DOBRZE że jest ich tak wiele do wyboru I każdy moze polować na swoją wymarzoną perełke.

miłego kręcenia.

Guzu

P.s.a teraz cytat znad rzeki " ten kolowrotek jest brutalny jak wziernik w niewprawnych rekach". ;)

• Like 6

... a która w/g CIEBIE robi najlepsze wrażenie "na sucho" ?  Podaj proszę kolejność :) . W przeciwieństwie do Ciebie,nie miałem możliwości kręcenia wszystkimi Stelkami. Dla mnie pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Zatrzymałem się na roczniku 07. Nie miałem też nawet w łapkach Millenki.

Zwykła ciekawość. :)

... a która w/g CIEBIE robi najlepsze wrażenie "na sucho" ? Podaj proszę kolejność :) . W przeciwieństwie do Ciebie,nie miałem możliwości kręcenia wszystkimi Stelkami. Dla mnie pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Zatrzymałem się na roczniku 07. Nie miałem też nawet w łapkach Millenki.

Zwykła ciekawość. :)

Unikam ocen na sucho.

Lowilem 95 98 00 01 07 10 14.

W rozmiarze 2500 (c3000) 10 albo 14.

Naprawdę wspaniałe konstrukcje jeśli chodzi o łowienie cienkimi plecionkami pe jdm.

Zylki nie używam.

W rozmiarze 4000 w ostatnich sezonach prawie nie używam.

Także nie będę się wypowiadał.

1000 czy c2000 nigdy nie miałem.

Generacja jdm 04 jest o tyle godna zainteresowania, ze ma najmniejsze przełożenie w rozmiarze 4000.

także to takie pg

• Like 2

A wcześniej gość ją wylicytował tu:

http://www.ebay.com.au/itm/NEW-RARE-351-522-SHIMANO-STELLA-MILLENIUM-4000SS-LIMITED-EDITION-BOXED-PAPERS-/171224245132

Potrzymał i postanowił zarobić,w sumie wszystko fajnie,ale cena troszkę wysoka,z resztą wystawiał ją już wcześniej i na razie zero odzewu :) .

• Like 1