Bander Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 @tony ja zawsze jestem grzeczny. Nawet najgrzeczniejszy A bardziej to elixira od Ciebie nad wodą chciałbym obadać... chyba, że Michał wcześniej go poskłada Milenkę przy okazji !Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) @tony ja zawsze jestem grzeczny. Nawet najgrzeczniejszy A bardziej to elixira od Ciebie nad wodą chciałbym obadać... chyba, że Michał wcześniej go poskłada Milenkę przy okazji !Pozdr!No dobra Edytowane 23 Stycznia 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Oczywiście,że to wyjdzie w praniu,ale jeśli chodzi o Milenę,to można nawet 26 centymetrowego Magnuma Rapali podpiąć i będzie lekko kręcić .Dla mnie kołowrotek doskonały,jednak ma dwa mankamenty-brak większości części zamiennych i płytka szpula (ta głębsza po części rozwiązuje problem,ale szkoda,że nie zrobili dedykowanej o parametrach takich,jak w 4000F).Choć mowa tu głównie o Stelli '14 to nie mogę się oprzeć aby nie przyklasnąć dla @ CM Punk. Moim zdaniem od momentu kiedy powstała Millenium tj. rok 2000, nie powstał po dzień dzisiejszy tak dobry i trwały kołowrotek. Millenium,szczególnie 4000 SS potrafi niezmiennie tak samo kręcić po 14 latach użytkowania.Może i "starowaty",ale ja właśnie takie kołowrotki uwielbiam. PozdrawiamJózek Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ... Moim zdaniem od momentu kiedy powstała Millenium tj. rok 2000, nie powstał po dzień dzisiejszy tak dobry i trwały kołowrotek... Moim skromnym zdaniem- powstał.Daiwa Tournament Force. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Moim skromnym zdaniem- powstał.Daiwa Tournament Force. Chyba na dorsze albo dla jakiegoś koksa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Moim skromnym zdaniem- powstał.Daiwa Tournament Force.Może i dobry, ale waga nie do średniego łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ...Tak dobry i trwały...Do tego się odniosłem. BTW waga 375 g to praktycznie tyle co turek z 3500 iA lub C (350g)-spokojnie mi pasuje też do kija cw 45gmi się łowi bardzo dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ZiC z tego co pamiętam waży niecałe 330 g. . Te 20-30 g. to niby bez różnicy. Ale razy kilkaset rzutów dziennie x ilość dni aktywnych w roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz88 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Przelowiłem sezon i wszystko ok, chodzi jak nowa. Zamiast brendzlowac się schematami proponuje kupić i połowić A jak ktoś chce coś starszego to Fd kurzy się w szafie, pare kleni i jazi wyciagneła a po drodze Slubice odwiedziła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 ZiC z tego co pamiętam waży niecałe 330 g. . Te 20-30 g. to niby bez różnicy. Ale razy kilkaset rzutów dziennie x ilość dni aktywnych w roku... I trzeba zacząć łykać jakieś suple, odżywki sesja z teściem... i na plaży można po takim sezonie lasencjom bicka i klaciore zaprezentować :D Tak mnie na żarcik-kosmonaucik w nocy naszło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pele76 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zawody kolowrotkow w kategorii "krecenia na sucho" to naprawde zdradliwa rywalizacja. Jest jeszcze "poczucie mocy", albo "maslo", ktore moglyby stanowic trzon trojboju kolowrotkowego "na sucho".Nie tylko w wędkarstwie tak jest Testy powietrzne wykrywaczy metali, ocenianie stali w nieużywanym nożu Takie tam... Ja się już lekko zapowietrzałem na nową 14tkę, ale poczekam jeszcze jakiś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 No cóż jako początkujacy forumowicz naczytałem się mądrości znawców tematu i dziś zabrałem moje stellki nad wodę posłuchac szumu łożysk i pisków dochodzących z wnętrza kołowrotka,poza szumem fal w jeziorze,wrzaskiem kaczek i innego ptactwa innych dzwiękow nie zaobserwowałem,nic nie odpadło,nic się nie urwało i nic sie nie zatarło,straty owszem były przy szybkim kręceniu stellą 4000flxg z woblerów boleniowych pana Matusiaka powypadały i połamały sie stery pozdrawiam 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 No cóż jako początkujacy forumowicz naczytałem się mądrości znawców tematu i dziś zabrałem moje stellki nad wodę posłuchac szumu łożysk i pisków dochodzących z wnętrza kołowrotka,poza szumem fal w jeziorze,wrzaskiem kaczek i innego ptactwa innych dzwiękow nie zaobserwowałem,nic nie odpadło,nic się nie urwało i nic sie nie zatarło,straty owszem były przy szybkim kręceniu stellą 4000flxg z woblerów boleniowych pana Matusiaka powypadały i połamały sie stery pozdrawiamczylita stella '14 jest tak za......sta albo te wobki byly takie ch..e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 czylita stella '14 jest tak za......sta albo te wobki byly takie ch..e Bo to była wersja XG;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rychu1961 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Już znam kultowe hasło tego forum,wszystkie stelki są do d--y,może xg była za szybka dla woblerów Pana Matusiaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Już znam kultowe hasło tego forum,wszystkie stelki są do d--y,może xg była za szybka dla woblerów Pana Matusiaka Tak śmiałe stwierdzenie może powiedzieć tylko użytkownik Daiwy A jak w przyszłości zmieni kręcioła na jakieś Shimano to szybko zapomina o swoich starych przekonaniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jaka jest różnica pomiędzy stellą 3000 HG a 4000 Hg *korpus ten sam, czyli bebechy inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Nie ma 4000 HG, jest XG W 3000 HG przełożenie mniejsze, to i bebechy się trochę różnić muszą, będzie jakiś ząb mniej na kole, szpulkę ma płytszą. Ważą tyle samo, więc raczej więcej różnic być nie powinno. Tyle co mi się udało wywnioskować z tabelek. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez sol321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie ma 4000 HG, jest XG W 3000 HG przełożenie mniejsze, to i bebechy się trochę różnić muszą, będzie jakiś ząb więcej na kole, szpulkę ma płytszą. Ważą tyle samo, więc raczej więcej różnic być nie powinno. Juz jest 4000 HG . W tym roku wyszla na JDM.Rozni sie tym ze HG ma przelozenie 5,8: 1 a nie 6,2.Istnieje tez 3000 HG, rowniez z przelozeniem 5,8:1. 3000 HG ma plytsza szpule od 4000 HG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Juz jest 4000 HG . W tym roku wyszla na JDM.Rozni sie tym ze HG ma przelozenie 5,8: 1 a nie 6,2.Istnieje tez 3000 HG, rowniez z przelozeniem 5,8:1. 3000 HG ma plytsza szpule od 4000 HG. Na Placie jeszcze 4000HG nie ma i to mnie zmyliło, tak czy siak dobrze że guru nowinek czuwa. Guzu dzięki za poprawkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Na Placie jeszcze 4000HG nie ma i to mnie zmyliło, tak czy siak dobrze że guru nowinek czuwa. Guzu dzięki za poprawkę Zaden tam guru, raczej Guzu A tak na serio. Widac, ze rynki coraz szybciej sie "nasycaja" patrzeniem na dany model.Co roku MUSI byc cos, a najlepiej kilka nowinek .Vanquish.Potem Vanquish Limited Edition.Nowa Stella.Nowy TP & Nowe dwie wersje Stelli 2014 JDM... SHOW MUST GO ON 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 WitamWczoraj na placie była dlatego się pytam. Jestem posiadaczem 3000 hg a tu patrze to samo tylko 4 z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Tak śmiałe stwierdzenie może powiedzieć tylko użytkownik Daiwy A jak w przyszłości zmieni kręcioła na jakieś Shimano to szybko zapomina o swoich starych przekonaniach Prosze wrocic do genezy owego slynnego juz jerkbaitowego stwierdzenia, jego autor ( czyli ja) lowi Shimano, o Daiwach nie chce sie wypowiadac bo nie widzi sensu... Bujo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Prosze wrocic do genezy owego slynnego juz jerkbaitowego stwierdzenia, jego autor ( czyli ja) lowi Shimano, o Daiwach nie chce sie wypowiadac bo nie widzi sensu... Bujo Mówco słynnych stwierdzeń jerkbaitowych Ja też używam Daiwy, Shimano, Penna, Quantuma, Abu i żaden z nich nie jest do dupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ja słyszałem, że jeden gość, nowy na forum wziął na poważnie wasze słowa... ale korbka mu przeszkodziła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi