Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Rotor jest ten sam.

Szpulka ma inna pojemnosc.

Rozumieim ze porownanie dotyczy 3000 HG JDM vs 4000 HG JDM.

Porównanie dotyczy 3000 HG EU vs 4000 EU vs 4000XG EU. Nie ma europejskiej 4000HG. Czyli korpus i rotor takie same, szpulka rozmiarowo też tylko płytsza. Tak ?

ZiC z tego co pamiętam waży niecałe 330 g. . 

Te 20-30 g. to niby bez różnicy. Ale razy kilkaset rzutów dziennie x ilość dni aktywnych w roku...

Ty tak na poważnie?

Nie ma ZiC, jest ZC albo ZiA. ZC waży dokładnie 330g a ZiA 350 g.

Przy SUL, XUL a nawet UL 20 g ma spore znaczenie, ale dalej... już nie przesadzaj.

(Przepraszam, że się tu wcinam, ale wcześniej nie zauważyłem tej myśli :) )

Edytowane przez DonPablo

Ty tak na poważnie?

Nie ma ZiC, jest ZC albo ZiA. ZC waży dokładnie 330g a ZiA 350 g.

Przy SUL, XUL a nawet UL 20 g ma spore znaczenie, ale dalej... już nie przesadzaj.

(Przepraszam, że się tu wcinam, ale wcześniej nie zauważyłem tej myśli :) )

Faktycznie, ZC. Z rozpędu to "i" dodałem. Wagę z pamięci podawałem bo maszynki już nie mam. ZiA również juz nie mam. I niewiele się pomyliłem. 

Edytowane przez godski

Jak kogoś bardzo ciśnie to tu jest coś innego niż '14-tka :) :

http://www.ebay.com/itm/Shimano-STELLA-Millennium-Edition-2500-SS-Spinning-Reel-/381117314170

Od paru dni się jej porzyglądam, piękna... tylko że przy obecnym kursie $ z vat wyjdzie ze 2800 zł. To ciut za dużo jak za używany młynek zza wielkiej wody.

Od paru dni się jej porzyglądam, piękna... tylko że przy obecnym kursie $ z vat wyjdzie ze 2800 zł. To ciut za dużo jak za używany młynek zza wielkiej wody.

Od się rzucili na Millenki  :D Latem na znanym portalu była do sprzedania 2500SS nowa jak się nie mylę za 2100zł wisiała dość długo ale ktoś w końcu łyknął :)