MIGOTKA Opublikowano 29 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2015 Włosów nie ma i tak rodzą się problemy w obecnych czasach to własnie gdyby były "zarośla " to by sobie wielu nie poradziło :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Panowie zauważyłem na ebay-u że odkąd pojawiła się 14-stka to ceny za używane fe, 10' poszły do góry nie rozumiem tylko dlaczego? Ktoś jest w stanie mi to wytłumaczyć? Swoją stelkę fe jakiś czas temu kupiłem za niecałe 1200zł z wliczoną wysyłką a teraz ciężko wyrwać coś taniej niż 1400 Moze odpowiedz lezy w tabeli kursow walut ? Niespecjalnie rozumiem, czemu mialoby sluzyc budowanie takiej atmosfery niedopowiedzen. Jakis takich luznych sygnalow, bez wnioskow. Co by czytajacy wyciagnal wnioski (dowolne) sobie sam.10tka jest lepsza od 14tki ? FE jest lepsza od FI ? FE jest lepsza od 14? a 10 JDM jest juz wogole naj naj naj ? Mialem wszystkie : JDM 10, JDM 14, FE. Kilka nadal mam (10, 14 JDM) . Budowanie, na podstawie pojedynczych egzemplarzy, wnioskow o wyzszosci jednego modelu nad drugim przypomina mi rozmowe przy stole imienionowym typu : - Passata chcesz kupic ?- nie kupuj tylko tego .... silnika ! (tu kazdy znawca Passatow wstawia TEN silnik co nalezy)- ale czemu ?- jak to czemu ? nie wiesz ? szwagier Ryska spod czworki kupil i poplynal na wtryskach, iryskach czy innych kaczuszkach (niepotrzebne skreslic) ==================================================================== Jakiekolwiek rozwazania nad wyzszoscia stelli nad stella to tak jalowy spor akademicki, ze juz lepiej dyskutowac o tym czy lepiej jak olow na glowkach jigowych jest lekko osniedzialy, czy taki swiezy Sezon idzie, konczcie lepiej kompletowac arsenaly i ruszajcie w boj ! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Witam.Miałem napisać coś o swojej. Właśnie zakończyła test bojowy. 20 godzin ostrego łowienia w morzu. Wiatr, drobny piasek, deszcz, fale, słona woda - nic jej nie robią. Pracuje tak jak za pierwszym razem gdy ją wyjąłem z pudełka. Plećka złazi z niej lekko i ciska przynęty daleko. Komfort łowienia wysoki. Z wmiarę lekkim kijem nawet 10h to betka.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ciekawostka - młynek z górnym wormem a właściwie seria młynków które prawdopodobnie pojawiły się na rynku przed Stelką . Takie króliki doświadczalne.Seria Aero: Aero Fa, Aero Ci4+ i Aero Ci4+ ARC. Co ciekawe środkowy ma ośkę z takiego materiału jak Stelka 98. Słynny tytan I spowolniony posuw szpuli.Najśmieszniejsze jest to, że korpus ma zgrubienie na worma w dolnej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 A może to zgrubienie nie na worma tylko na ośkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ciekawostka - młynek z górnym wormem a właściwie seria młynków które prawdopodobnie pojawiły się na rynku przed Stelką . Takie króliki doświadczalne.Seria Aero: Aero Fa, Aero Ci4+ i Aero Ci4+ ARC. Co ciekawe środkowy ma ośkę z takiego materiału jak Stelka 98. Słynny tytan I spowolniony posuw szpuli.Najśmieszniejsze jest to, że korpus ma zgrubienie na worma w dolnej części. P3312274.JPGP3312277.JPG P3312279.JPGKolego Andrzeju, coś ty tam znów wykombinezował total inna konstrukcja, po czym poznałeś że materiał to tytan? gryzłeś Pan czy jak? przetłoczenie korpusu na dole jawnie świadczy o posuwie prze zeń elementu który okala dolną oś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Pojechałeś z tym tytanem pewnie to tylko powłoka tytanowa, bo wątpię żeby tak zaszaleli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 U mnie w Vanquishu ten tytan na mainshafcie w dwóch miejscach schodzi a pod spodem srebro widzę... Już nie wiem co lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Może podpowie ktoś czy to białe ma być na stałe czy to się wyjmuje ? Też się nad tym zastanawiałem, próbowałem nawet to zdejmować ale jakoś łatwo nie jest i nie walczyłem dalej, jakoś to jest dziwnie zrobione i utrudnia zakładanie linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Widziałem na zdjęciu (bodajże reklamowym) szpulkę od tego rocznika i wyglada na to że była bez tej białej podkładki, więc chyba to się jednak ściąga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Widziałem na zdjęciu (bodajże reklamowym) szpulkę od tego rocznika i wyglada na to że była bez tej białej podkładki, więc chyba to się jednak ściąga Ludzie przecież to jest teflon po to aby wam nie kaleczyło żyłek i profilu ich nie zmieniało. . To że nie łatwo się zapina nie zmienia faktu, że jest potrzebne. Z czasem przywykniecie.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 vako nie przesadzaj z tym kaleczeniem. Spojrzyj jak to jest rozwiązane choćby w w tanich jak barszcz zauberopodobnych. Jak maja problem z zaprojektowaniem takiej pierdoły to może w następnym wypuście stelki powrócą do opasek na szpulę. to na pewno nie niszczy linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 (edytowane) Po ośmiu dniach połowów w Szwecji w słońcu ,deszczu i śniegu od +18 st do -1st moja 4000XG nadal kreci tak samo jak po wyjęciu z pudełka a jedyny szum jaki słychać byłoto szum nanofila A po przeczytaniu całego wątku mogę jedynie stwierdzić ,że jestem zdziwiony ,że niektórzy z kolegów jeszcze CW do Shimano nie wysłali z prośbą o przyjęcie na głównego konsultanta itp. wszak przeciętny Polak zawsze wie lepiej niż armia inżynierów i konstruktorów o testerach nie wspominającmoże choć ew wyślijcie swoje uwagi do firmy to coś chajsu może sypną za pomoc w poprawie konstrukcji Edytowane 11 Maja 2015 przez seiken 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 ...po dobrym roku użytkowania ( bez fotellingo-fishingu oraz gablotoonanizmu), z jesiennymi sandaczami, zimowymi trociami oraz letnio jesiennym rapowaniu raportuję, ze wszystko w porządku. Jest po 1szym serwisie u mojego szi-senseya..i chodzi lepiej jak nowa:). Nawet przyzwyczaiłem się do zadartego kuferka,ale ja zawsze lubiłem big booties 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Z czasem 14tka nawet sie moze zaczac podobac Kwestia "opatrzenia" Zastrzeam : do oryginalnych szpulek od 14 i pokretel nie moge sie przekonac. Uzywam z tymi od 10tki. W roznych wersjach kolorystycznych 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Z czasem 14tka nawet sie moze zaczac podobac Kwestia "opatrzenia" Zastrzeam : do oryginalnych szpulek od 14 i pokretel nie moge sie przekonac. Uzywam z tymi od 10tki. W roznych wersjach kolorystycznych Śliczna kombinacja. A co z brakiem przełącznika blokady obrotów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Śliczna kombinacja. A co z brakiem przełącznika blokady obrotów? Lekko doskwiera. Ale jak widac, udaje sie przezyc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Z twarzy - śliczna 18-tka(14-tka). Z tyłu jednak.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 witam kolegow po kiju Chcialem kupic sobie TP ale tak mysle i mysle ze chyba lepiej odrazu stelle ... zeby dwa razy kasy nie wydawac Przczytalem juz caly internet na ten temat i nie moge znalesc odpowiedzi na moje pytania ... czy ktos z was moze mi jednoznacznie odpowiedziec ? Z GORY BARDZO DZIEKUJE .1. Czym sie rozni stella z polskiego sklepu od japonczyka z importu ?jak poznam odp. na ww pytanie to wtedy bede mial wiecej pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 22 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Odpowiedź na to pytanie jest w zasobach naszego forum - temat był kilkukrotnie wałkowany.Użyj wyszukiwarki i poczytaj. A w tym wątku wypada się przywitać: http://jerkbait.pl/topic/29579-powitanie-na-jerkbaitpl/page-82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Drogi Panie Moderatorze Ze swojej strony chce najmocniej przeprosic za swoją niekompetencje -zachowałem sie jak gowniarz.... pragne tez przeprosic ze tak jak pisałem wyzej nigdzie nie moge znalesc jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie dotyczace stelli 2014(15), mysałem ze forum jest od tego aby takie pytanie zadac ... -ale dzieki Panu juz wiem ze forum od tego nie jest .ps. wątek o przywitaniach jest dosc mocno "schowany "( a taki biedny troglodyta jak ja myslał ze wystarczy napisac słowo witam kolegów na poczatku swojej wypowiedzi, w watku w ktorym sie udzieliłem ) Dziekuje Panu za zwrócenie mi uwagi -obiecuje poprawe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 Drogi Użytkowniku, Celem forum jest dzielenie się wiedzą i doświadczeniami.Zasoby forum są bardzo bogate, a temat różnicy pomiędzy kołowrotkami JDM a EU/ international był, jak już napisałem, kilkukrotnie na forum przerabiany (w odniesieniu do modeli kołowrotków z różnych lat - spostrzeżenia użytkowników z forum są uniwersalne moim zdaniem i można je odnieść do kołowrotków z każdego rocznika). Aby nie być gołosłownym:http://jerkbait.pl/topic/32730-jako%C5%9B%C4%87-ko%C5%82owrotk%C3%B3w-jdm-vs-international/?hl=stella#entry1355515http://jerkbait.pl/topic/56645-pani-gienia-cos-sie-zmienia-czyli-jdm-pod-strzechy/?hl=stella#entry1661238http://jerkbait.pl/topic/50247-shimano-jdm-vs-europa/?hl=stella#entry1578529http://jerkbait.pl/topic/8265-shimano-stella-fe-opinie/?hl=stella Wierzę, że znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie w powyższych dyskusjach.Życzę owocnego korzystania z forum i zapraszam do wymiany doświadczeń. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2015 ...Daniel, tak samo sexowne jak odstający kuferek, są te ślady po pazurkach na szpuli .. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zastrzeam : do oryginalnych szpulek od 14 i pokretel nie moge sie przekonac. Uzywam z tymi od 10tki. W roznych wersjach kolorystycznych Poproszę nie używane szpulki szkoda żeby się kurzyły....zabiore na ryby jak Tata nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Koledzy,czy te kolowrotki roznia sie tylko wielkoscia szpuli a cale bebechy sa takie same ? ( wiem ze przelozenie jest inne ) STL3000HGFI 265 5,8:1 0,25mm-210m 0 13 x S A-RB + 1 RB STL4000FI 265 5.3:1 0.30 mm / 100 m 0 13 SA-RB + 1 ps. mam nadzieje ze nie zostane teraz pouczony przez moderatora ze zadaje pytanie na ktore odpowiedz jest w watku z roku2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi