Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Też to widziałem, tyle że używać znaczy dla mnie moczyć tyłek 3-4 razy w tygodniu, a nie wpaść okazjonalnie cyknąć sobie fote ze stellą i powiesić blaszki na gałęzi.

Pytam bo szukam czegoś na zastępstwo dla wysłużonego już trochę Luviasa.

I zastanawiam się jak Stelle znoszą nasze morze, w porównaniu do kosmicznej technologi mag sealed czy jakoś tak.

• Like 1

Też to widziałem, tyle że używać znaczy dla mnie moczyć tyłek 3-4 razy w tygodniu, a nie wpaść okazjonalnie cyknąć sobie fote ze stellą i powiesić blaszki na gałęzi.

Pytam bo szukam czegoś na zastępstwo dla wysłużonego już trochę Luviasa.

I zastanawiam się jak Stelle znoszą nasze morze, w porównaniu do kosmicznej technologi mag sealed czy jakoś tak.

Tak mysle ze jak Luvias dal rade to Stella tez da.....tylko ja bym po kazdym lowieniu dokladnieja umyl. W naszym morzu soli tyle co kot naplakal ale piachu i wszelkiej masci "okrzemkowatych" do oporu. Moja ostatnia wizytam na plazy odbyla sie w towarzystwie,trzech zimnych piw,koca,recznika,Zony,Dziecka i dmuchanego krokodyla. Woda wygladala jak zawiesina kolagenowa,ja bym do tego Stelli nie wkladal....za bardzo ja lubie  :D

• Like 1

Tak mysle ze jak Luvias dal rade to Stella tez da.....tylko ja bym po kazdym lowieniu dokladnieja umyl. W naszym morzu soli tyle co kot naplakal ale piachu i wszelkiej masci "okrzemkowatych" do oporu. Moja ostatnia wizytam na plazy odbyla sie w towarzystwie,trzech zimnych piw,koca,recznika,Zony,Dziecka i dmuchanego krokodyla. Woda wygladala jak zawiesina kolagenowa,ja bym do tego Stelli nie wkladal....za bardzo ja lubie  :D

Beda fotki w dziale "przylowy 2014-2015" ? :)

• Like 1

Wiadomo, ze maslanosc pracy (na sucho w sklepie, a przede wszystkim bez przykrecania do wedki) jest wytyczna klasy kolowrotka.

Pomijalnym jest fakt, ze potem dzieja sie rozne rzeczy na lowisku, jak np tu : 

http://jerkbait.pl/topic/60451-problem-ze-stella/

Wazne, ze jest "maslo w masle i posmarowane maslem".

Polamania!

• Like 1

Ja już kiedyś pisałem,że nowa Stella nie kręci jakoś maślanie,nie dorasta pod tym względem do Millennium,a nawet Jaxon ZX pracuje lżej od tego kręcioła.

...juz lece po jaxona :). ;).

W mlynkach wysokiej klasy dobre jest to, ze po kilku latach ekoloatacji i odpowiedniemu serwisowaniu pracują jsk nowe. Moja 5letnia Stella 2010 po serwisie u mojego mlynkowego sensey's kreci jak nowa (de facto to jedyna osoba w której rece jestem w stanie oddac młynki), STL 2014 po roku pracy i smarowaniu również kreci lepiej niż nowa! Śmieszy mnie ocenianie kołowrotka pracą na sucho....lepiej tą kasę przeznaczyć na inne gadżety ;)

• Like 4

No cóż moja "orze" Wisłę i dalej jej ta orka dobrze wychodzi , na razie jej nie smarowałem i nie widzę jeszcze takiej potrzeby ba nawet jej nie rozbierałem a do tej pory wszystkie poprzednie młynki zawsze rozkrecałem na części składowe i kombinowałem ;)  przy Stelli 2014  nie czuję takiej potrzeby ale po sezonie na pewno ją przesmaruję , nie kumam tej definicji " maślana praca" bo jak wyjmuję masło z lodówki to ni kuta łatwo się nie chce rozsmarować Dziwią mnie negatywne wypowiedzi kolegów tzw "ekspertów" którzy albo nawet nie mieli jej w reku tylko coś słyszeli albo im się zdawało :P albo pokręcili nią w sklepie :lol: i już mają wyrobioną opinię

no cóż ale malkontent nawet w Ferrari znajdzie powód do stękania...

• Like 3

Zalecam od czasu do czasu sprawdzić rolkę. W mojej fi 2500 przestała kręcić po 4 miesiącach dość intensywnej eksploatacji. Po demontażu okazało się, że syfu nalazło w gniazdo rolki w ramieniu rotora. Na szczęście po dokładnym oczyszczeniu kręci prawie jak w jaxonie :P.

Edytowane przez marxxl5

Zalecam od czasu do czasu sprawdzić rolkę. W mojej fi 2500 przestała kręcić po 4 miesiącach dość intensywnej eksploatacji. Po demontażu okazało się, że syfu nalazło w gniazdo rolki w ramieniu rotora. Na szczęście po dokładnym oczyszczeniu kręci prawie jak w jaxonie :P.

Ciekawe....a gdzie kupowales Stelle??

Zawsze można się wypompować  z oszczędności życia na koncie i kręcić stellką

Wybacz ale za duzych oszczednosci na zycie to nie masz  ;)

• Like 1

Stelkę kupiłem w sklepie ze Stelkami, tam gdzie zawsze kupuję ;). Dystrybucja Normarku. Chyba trochę "pomogłem" w tym unieruchomieniu rolki, bo problemy zaczęły się po zbyt obfitym spryskaniu plecionki na szpulce preparatem PE!OK! Varivasa. Kołnierzyk rolki jakby się skleił mikrosyfkami z krawędzią gniazda.

Edytowane przez marxxl5
  • Like 1