Wiktor Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Chyba trochę "pomogłem" w tym unieruchomieniu rolki, bo problemy zaczęły się po zbyt obfitym spryskaniu plecionki na szpulce preparatem PE!OK! Varivasa. Kołnierzyk rolki jakby się skleił mikrosyfkami z krawędzią gniazda.Teraz sie troche wyjasnia.....dobrze ze napisales o tym bo juz by poszlo w swiat ze Stelle 14 sa do d..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Potrzebuje schemat do stelli 2500 14' :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Potrzebuje schemat do stelli 2500 14' :-) http://fservice.shimano.co.jp/part/pdf/03241.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Podziękował :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Też to widziałem, tyle że używać znaczy dla mnie moczyć tyłek 3-4 razy w tygodniu, a nie wpaść okazjonalnie cyknąć sobie fote ze stellą i powiesić blaszki na gałęzi. Pytam bo szukam czegoś na zastępstwo dla wysłużonego już trochę Luviasa.I zastanawiam się jak Stelle znoszą nasze morze, w porównaniu do kosmicznej technologi mag sealed czy jakoś tak.Łowie Stella 2010 fe w morzu dość intensywnie już parę lat i poza wymiana łożysk w rolce prowadzącej sznur żadnych innych objawów zużycia nie zauważyłem, polecam zatem i myślę że z fi jest tak samo jak z fe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Zaprawdę podziwiam Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A cóż tak kolegę w szanownym gremium zachwyciło ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Zaprawdę podziwiam Was!Idoli w życiu trzeba mieć 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A ja tam czekam już na temat New Stella 2017 ..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Witaj Wiktor!Jak w kilku słowach,można zawrzeć tyle mądrości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 (edytowane) Witaj Wiktor!Jak w kilku słowach,można zawrzeć tyle mądrości!Prostota(nie prostata) oddaje całą potęga geniuszu. Im prościej tym piękniej. Edytowane 20 Lutego 2016 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Witaj Wiktor!Jak w kilku słowach,można zawrzeć tyle mądrości!Witaj Zbynio! Jak widzisz się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek100 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Witam czy ktoś może wie do czego służą takie dwie dodatkowe taśmy klejące w zestawie jakie się dostaje razem ze Stellą z 2014 roku?Wiem że 4 sztuki są na szpulę natomiast nie wiem jakie zastosowanie mają te dwie pozostałe,które posiadają tak jakby wycięcie.Z góry dzięki za odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filser Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Może na stopkę pod uchwyt kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek100 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 No właśnie nie bardzo wiem do czego to może służyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek100 Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Tzn.są takie wycięcia jakby na stopkę z jednej i drugiej strony,więc też mi się wydaje,że to naklejki na stopkę chroniące zadrapaniom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Tzn.są takie wycięcia jakby na stopkę z jednej i drugiej strony,więc też mi się wydaje,że to naklejki na stopkę chroniące zadrapaniom.Jak jest dobry uchwyt kołowrotka czyt.Fuji to te naklejki można wyrzucić w kosz. Nie będzie zadrapań stopki kołowrotka przy odrobinie dbałości o czystość tego elementu jak i pozostałych."Pańskie oko konia tuczy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Czy stellka 3000HGM '14 to body od 4000 a rotor i szpulka 2500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Czy stellka 3000HGM '14 to body od 4000 a rotor i szpulka 2500 ? Taki przelozenie 5.6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 No to zamieni TP ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 i przelozenie 5.6 0.2 więcej 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Chcę odświeżyć nieco temat i spytać użytkowników Stellek 2014 o to jak się nowe młynki sprawują .Mimo że mam nową 2014 FI niewiele mogę napisać, bo łowiłem nią dopiero kilka razy , za to model 2010 był już setki razy sprawdzony w ciężkich warunkach bojowych przez pięć sezonów i stan jest zadowalający .Poza wymianą łożysk kabłąka co jest rzeczą normalną jakiś większych uszczerbków przy eksploatacji nie zauważyłem . Moją Stellę 4000 FE z 20120 używam głównie do łowienia na gumę w dość ciężkich warunkach rzecznych (głównie główki 10 do 30 g )a także do łowienia w Bałtyku ,głównie dorsz na lekko (gumy do 50 g główki) oraz troć i przynęty do 35 g więc nie dziwi wymiana łożysk kabłąka (średnio raz na dwa sezony), poza tym nic no chyba że Jozi czegoś się doszuka . Porównując jednak 2010 do 2014 jest niewielka różnica i mam wrażenie że 2014 pracuje płynniej oraz jest bardziej maślana ,oczywiście chodzi o wrażenia z nad wody a nie o kręcenie na sucho , lecz trudno porównywać model z 2010 po dość intensywnej eksploatacji do modelu nowego , a jakie są opinie innych użytkowników ? Edytowane 27 Czerwca 2016 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seiken Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dwa sezony + dwa wypady do Szwecji i dalej kręci tak samo jak po wyjęciu z pudełka , używana do przynęt do 30gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Kurka, a ja krecilem ostatnio w sklepie Stellka 14 i...no Zauber! Czuc na sucho jakies ocieractwo w srodku, zero masla, malo przyjemnie. Do tego rozmiar 2500 jakis maly, szpula o srednicy zblizonej do 2000. Straszne, ale Rarenium FB kreci lepiej ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Mam nadzieje ze nie kupiles???? To na bank była Stella z alliexpres ???? Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi