haja1978 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 http://www.spin-review.ru/reels/shimano/pdf/14_stella_2500s.pdf Stella '14. Proszę się przyjrzeć następującym elementom w tym kołowrotku,a zagadka zwiększonych oporów ruchu zostanie wyjaśniona. # 54 - płytka mocująca łożysko oporowe ze zbyt małym otworem# 50 - pierścień który obciera o płytkę 54# 55 - uszczelniacz,który jest za wysoki i twardy.Potrafi stwarzać duży opór na pierścieniu 50 po zamocowaniu rotora. Po małej ingerencji 14-tka kręci idealnie lekko.# 50 na załączonym schemacie, to śrubka, miałeś chyba na myśli # 51 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Już nie raz chwalona na tym kanale Stellka FI w rozbieranej sesji - tym razem po trzech sezonach . https://www.youtube.com/watch?v=vDLTFVbb2fQDobry obrazek dla super specjalistów ile smaru wystarcza...i gdzie się on odkłada....bo podobno cały jest wyrzucany poza zęby ( tak ktoś niedawno pisał) :-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Smar jest poza przekładnią jak ktoś tak pierdalnie w korbę że kołowrotek nabiera naddźwiękową :-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 # 50 na załączonym schemacie, to śrubka, miałeś chyba na myśli # 51Tak to # 51. Mała pomyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2018 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Czy był produkowany drag knob Yumeya do 14' do któregokolwiek rozmiaru ? Nic nie znalazłem w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Ostatni produkowany przez Yumeya to 10' Stella Rapid Fire Drag Knob. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Większość rzeczy z yumeya do '14 masz tu:http://fishing.shimano.co.jp/product/s/yumeya_series/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Czy był produkowany drag knob Yumeya do 14' do któregokolwiek rozmiaru ? Nic nie znalazłem w sieci Jeśli chodzi Ci tylko o czarny kolor to możesz użyć pokrętła od 15 TP SW 4000. Pasuje do modeli 4000 oraz c3000 i 2500. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Jeśli chodzi Ci tylko o czarny kolor to możesz użyć pokrętła od 15 TP SW 4000. Pasuje do modeli 4000 20180502_184916.jpg oraz c3000 i 2500. 20180502_184801.jpgO Panie ! O to mi chodziło a ten c3000/2500 czarny to dokładnie od czego jest? Edytowane 2 Maja 2018 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Od 15 TP SW 4000. Pokrętła do 4000 i 2500 w 14 Stelli są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Od 15 TP SW 4000. Pokrętła do 4000 i 2500 w 14 Stelli są takie same.Super. Dzieki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 15 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2018 Stella FI 2014 rozmiar 4000 - dziś trafiła w moje ręce. Kołowrotek jest ładniejszy niż model 2018 (FJ). Szczegółów konstrukcji nie umiem zobrazować, ale nieodparte mam wrażenie, że nowy FJ to nic więcej tylko lifting FI. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Jeśli chodzi Ci tylko o czarny kolor to możesz użyć pokrętła od 15 TP SW 4000. Pasuje do modeli 4000 20180502_184916.jpg oraz c3000 i 2500. 20180502_184801.jpgDobrze jest dać podkładkę między szpulę a pokretło(sa minimalne różnice w wysokości docisków), ponieważ przy mocniej ustawionym docisku ,szpula potrafi się obracać razem z pokretłem,czego wynikiem jest samoistne dokręcanie się hamulca np. w czasie ucieczki ryby. do 10tki pasuje tak samo(szpula i pokretło) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Fotelowy przewijaczek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Uważaj żeby przy przemijaniu drugiego kołowrotka przez przelotki nie wkręcić na szpule taki typowy 1000 znikłby pod zwojami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Fotelowy przewijaczek Teraz się przyznaj na jakie potwory ma być ta bestia, bo wygląda mocarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 (edytowane) No wygląda godnie i budzi respekt. Ryby jakieś oceaniczne, a jakie to czas pokaże . Edytowane 17 Sierpnia 2018 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2018 Ile ten Traktor 18000 waży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2018 875g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 10 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2018 Moją Stellę 2500 dopadł luz w miejscu mocowania kabłąka do rotara. Podczas zwijania przynęt o mocnej pracy zwyczajnie klekocze. Objawy identyczne jak w wątku TP 2015 gdzie koledzy opisywali ten problem. Chciałbym zlikwidować luz, czy można gdzieś dokupić takie małe podkładki precyzyjne czy jestem skazany na domowe kombinatorstwo z jakiejś miedzianej blaszki. I druga sprawa tak mi chodzi po głowie wymiana całego rotara, czy podejdzie ten od Vanquisha 2016 lub stradic 2016? Wymyśliłem sobie ze poprawię start lżejszy rotorem ale czy będzie to pasować typu plug and play? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2018 Moją Stellę 2500 dopadł luz w miejscu mocowania kabłąka do rotara. Podczas zwijania przynęt o mocnej pracy zwyczajnie klekocze. Objawy identyczne jak w wątku TP 2015 gdzie koledzy opisywali ten problem. Chciałbym zlikwidować luz, czy można gdzieś dokupić takie małe podkładki precyzyjne czy jestem skazany na domowe kombinatorstwo z jakiejś miedzianej blaszki. I druga sprawa tak mi chodzi po głowie wymiana całego rotara, czy podejdzie ten od Vanquisha 2016 lub stradic 2016? Wymyśliłem sobie ze poprawię start lżejszy rotorem ale czy będzie to pasować typu plug and play?O ile w daiwach wymianki rotorów często się udają sprawnie i łatwo... O tyle tutaj obawiam się kwestii łożyska w zakrętach rotora w Stelli .Pozostałe mają inny kształt tej nakrętki.Nie mam jak sprawdzić...bo mam tylko Stelle A odnośnie tego luzu to kiedyś były dostępne takie pierścienie o niewielkiej średnicy i grubości do kasowania luzu w mocowaniu ramienia kabłąka Pamiętam to z czasów TP 2011 ... Ale ostatnio się nie spotkałem, więc linku z numerem części niestety nie podeślę Pozdrawiam i powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Witam...jakie rozmiary ma łożysko do rolki Shimano Stella 2014..może ktoś poleci namiar na dobry sklep..chciałbym wprasować przyzwoite łożysko. Z góry dzięki.. ;-) Edytowane 18 Września 2018 przez LASOTA1974 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 (edytowane) Witam...jakie rozmiary ma łożysko do rolki Shimano Stella 2014..może ktoś poleci namiar na dobry sklep..chciałbym wprasować przyzwoite łożysko. Z góry dzięki.. ;-)Ten sklep to serwis Shimano lub sklep z częściami zamiennymi ShimanoTen element stanowi całość Łożysko jest na stałe w rolce i wymienia się caly elementWiele osób to krytykuje, wiele osób tego nie krytykuje.Jedna osoba na tym forum mówi, że to łożysko z tej rolki wyjmuje i umieszcza tam nowe łożysko. Ta osoba jest Pan Józef. A najlepszy sklep na pozyskanie tego elementu to chyba plat.co.jp Edytowane 18 Września 2018 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Witam...jakie rozmiary ma łożysko do rolki Shimano Stella 2014..może ktoś poleci namiar na dobry sklep..chciałbym wprasować przyzwoite łożysko. Z góry dzięki.. ;-)https://www.hedgehog-studio.co.jp/product/2222 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi