smokwelski Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 skoro wprasować łożysko, a nie kupować kompletną rolkę, to polecam ezo nierdzewne obustronnie kryte lub uszczelnione o wymiarze 4x7x2,5 (symbol MR 74 ZZ - kryte blaszkami lub RS - uszczelnione). Dostępne na Alledrogo lub w ofercie firm handlujących łożyskami, jak np. metnar, nerontech, albeco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 A tak nawiasem mówiąc czy ktoś próbował czy rolka ze stelli 10 pasuje do 14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LASOTA1974 Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 skoro wprasować łożysko, a nie kupować kompletną rolkę, to polecam ezo nierdzewne obustronnie kryte lub uszczelnione o wymiarze 4x7x2,5 (symbol MR 74 ZZ - kryte blaszkami lub RS - uszczelnione). Dostępne na Alledrogo lub w ofercie firm handlujących łożyskami, jak np. metnar, nerontech, albecoDziękuję...o to mi chodziło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Rolka tuningowa powinna załatwić sprawę : http://www.ios-factory.com/direct/shop.cgi?order=&class=all&keyword=SHIMANO%8Cn&FF=0&price_sort=&pic_only=&mode=p_wide&id=8&superkey=1 http://www.ios-factory.com/im-inst.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Rolka tuningowa powinna załatwić sprawę : http://www.ios-factory.com/direct/shop.cgi?order=&class=all&keyword=SHIMANO%8Cn&FF=0&price_sort=&pic_only=&mode=p_wide&id=8&superkey=1 http://www.ios-factory.com/im-inst.htmlBardzo ciekawa opcja Dzięki za linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Kolor fioletowy czy inszy różowy rozumiem. Są też wędkarze kochający inaczej. Ale na kiego wuja w tych rolkach dziurki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 19 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2018 Żeby lżejsza była i miała superhiper prędkość obracania.... To jak może któryś z panów testował czy rolka z stelli 10 pasuje do 14? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 20 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 Żeby lżejsza była i miała superhiper prędkość obracania.... To jak może któryś z panów testował czy rolka z stelli 10 pasuje do 14?Bazyl. Ja testuję od ponad roku rolkę od TP'11 i działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Żeby lżejsza była i miała superhiper prędkość obracania.... To jak może któryś z panów testował czy rolka z stelli 10 pasuje do 14?Cały set rolki z 10tki kupujesz i bez problemu lata w 14stce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Cały set rolki z 10tki kupujesz i bez problemu lata w 14stce.A w drugą stronę ?Można włożyć to spieczone łożysko do 10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 A w drugą stronę ?Można włożyć to spieczone łożysko do 10?tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Pojawia się czasem problem , ja trafiłem taki dwa razy i u Kamila też tak było, że set rolki z 10tki miał delikatny luzik ale nic nie szumiało i było ok. W niektórych fabrycznych 10tkach też ten luzik występuje więc nie jest to nic niepokojącego a poprostu wynika z mniej dokładnego wykonania niektórych części. Tylko ten luzik jest naprawdę minimalny i przez większość nawet niedostrzeganyNiepotrzebnie o tym piszę bo zaraz się zacznie masowe kasowanie luzu na rolce :-))) Edytowane 26 Września 2018 przez przemo_w 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Pojawia się czasem problem , ja trafiłem taki dwa razy i u Kamila też tak było, że set rolki z 10tki miał delikatny luzik ale nic nie szumiało i było ok. W niektórych fabrycznych 10tkach też ten luzik występuje więc nie jest to nic niepokojącego a poprostu wynika z mniej dokładnego wykonania niektórych części. Tylko ten luzik jest naprawdę minimalny i przez większość nawet niedostrzeganyNiepotrzebnie o tym piszę bo zaraz się zacznie masowe kasowanie luzu na rolce :-)))Nie strasz ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Panowie wymieniał ktoś łożysko w rolce 4000FI ? U mnie zaczęło szumieć chciałem wyjąć łożysko ale wydaje się to nie możliwe. Czy łożysko jest jakoś wprasowane w rolkę ? Dobra znalazłem odpowiedź w wątku Nie było tematu. Edytowane 26 Września 2018 przez Wojciech_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Panowie wymieniał ktoś łożysko w rolce 4000FI ? U mnie zaczęło szumieć chciałem wyjąć łożysko ale wydaje się to nie możliwe. Czy łożysko jest jakoś wprasowane w rolkę ? Ten element stanowi całośćŁożysko jest na stałe w rolce i wymienia się caly elementWiele osób to krytykuje, wiele osób tego nie krytykuje.Jedna osoba na tym forum mówi, że to łożysko z tej rolki wyjmuje i umieszcza tam nowe łożysko. Ta osoba jest Pan Józef. Ze tak jeszcze raz sam siebie... Ten sklep to serwis Shimano lub sklep z częściami zamiennymi Shimano Ten element stanowi całość Łożysko jest na stałe w rolce i wymienia się caly element Wiele osób to krytykuje, wiele osób tego nie krytykuje. Jedna osoba na tym forum mówi, że to łożysko z tej rolki wyjmuje i umieszcza tam nowe łożysko. Ta osoba jest Pan Józef. A najlepszy sklep na pozyskanie tego elementu to chyba plat.co.jp 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Nie próbował ktoś ze starej rolki wyciągnąć łożyska ściągaczem czy na prasce ? przecież go tam nie zaspawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 No nie zaspawali ale wtrysneli pod cisnieniem sztuczne tworzywo ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 No nie zaspawali ale wtrysneli pod cisnieniem sztuczne tworzywo Aż tak się nie znam na technologiach osadzania łożysk to nie wiem czy śmieszkujesz czy nie. Chętnie odkupię zużyte łożysko na rolce to testów ściągania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 Oczywiscie zartuje ale lozysko jest wprasowane z simerungiem chyba tak to sie nazywalo po Polsku wiec jak Guzu wspomnial najlepszy wybor to plat albo jak w moim przypadku shimano serwis bo za darmo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 A tak poza watkiem technicznym to ok 70pln za nowa rolke z lozyskiem raz na pare lat to chyba kropla w morzu przy wydatkach wedkarskich wtym nowa rolka to nowa nie wytarty anodizing nowe uszczelki, z drugiej reki ja nigdy nie zabilem rolki w stelli choc ja katuje kolowrotki jak malo kto pp 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 A tak poza watkiem technicznym to ok 70pln za nowa rolke z lozyskiem raz na pare lat to chyba kropla w morzu przy wydatkach wedkarskich wtym nowa rolka to nowa nie wytarty anodizing nowe uszczelki, z drugiej reki ja nigdy nie zabilem rolki w stelli choc ja katuje kolowrotki jak malo kto pp Cena nie jest problemem tylko dostępność. Gdzie w tej chwili możesz to kupić żeby było w do założenia w max tydzień. Już bym wolał pokombinować ze ściąganiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharkfishing Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Plat lub tutajhttps://www.hedgehog-studio.co.jp/product/2222Nie wiem jak do Polski ale jeden i drugi sklep w tydzien dochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Jakby ktoś chciał przyczernić młynek to załączam zdjęcie z zaślepką od exsence. Wg mnie pasuje ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jakby ktoś chciał przyczernić młynek to załączam zdjęcie z zaślepką od exsence. Wg mnie pasuje ???? 20190118_181836.jpgJaką korbka i jaka szpulkę do tego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dobrze wygląda też od Stelli SW 13 5000PG bardziej gun metal, pod kolor body i szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi