dreadknight Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jaką korbka i jaka szpulkę do tego ?U mnie nic odkrywczego: szpula Yumeya, pokretło hamulca tp sw, korba vanquish. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 19 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Moja c3000 chodzi z korbą od 2011tpc3000sdh z nowymi, smukłymi knobami A Shimano i też wygląda cool i działa super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Pokrętło hamulca TPSW stosowane do tuningowych szpulek Yumeya pasuje do oryginalnych szpul Stelli z 2010 / 2014 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Nie ma znaczenia czy szpula jest oryginalna czy Yumeya - w obu przypadkach pokrętło od TP SW zadziała, ale trzeba dać podkładke pod drag knob (dot. modelu 2014). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hakan Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Chce kupić stelle pod przynęty 30-35g - wachadłą i gumy.Pytanie się nasuwa czy c3000 fi wystarczy czy szukać 4000 ? Czy może to ten sam środek a szpula inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Chce kupić stelle pod przynęty 30-35g - wachadłą i gumy.Pytanie się nasuwa czy c3000 fi wystarczy czy szukać 4000 ? Czy może to ten sam środek a szpula inna?To raczej 4000 i model z przełożeniem 5,1:1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Tylko 4000. Zdecydowanie. Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Nie tylko 4000. 3000hg albo 3000hgm też może być (jeśli 4000 jest ok ????) Ps. Ja do takich celów wolę 4000sw ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Ja też. Lub TP 4000 PG. Ale jak ma być Stelka FI to tylko 4000.Wg mnie nie ma sensu zmniejszać srednicy szpuli i wybierac 3000hgm. Nie widzę korzysci z tego rozwiązania przy typowym cięzkim bądź co bądź łowieniu. Poza tym lepsze niższe przełożenie. Nie ma co kombinować tylko brać łatwiej dostępną i chyba tańszą 4000. Edytowane 11 Marca 2019 przez smokwelski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 VAKO kup sobie Twin power 4000PG 15. Będziesz zadowolony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Nie sądzę, żeby ze Stelli nie był :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 12 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 VAKO kup sobie Twin power 4000PG 15. Będziesz zadowolony!dzięki za propozycje ale mam dwie '14 i poniżej już nie będę schodził. Może kiedyś jeszcze jakiś 4k SW lub XD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 http://www.spin-review.ru/reels/shimano/pdf/14_stella_2500s.pdf Stella '14. Proszę się przyjrzeć następującym elementom w tym kołowrotku,a zagadka zwiększonych oporów ruchu zostanie wyjaśniona. # 54 - płytka mocująca łożysko oporowe ze zbyt małym otworem# 50 - pierścień który obciera o płytkę 54# 55 - uszczelniacz,który jest za wysoki i twardy.Potrafi stwarzać duży opór na pierścieniu 50 po zamocowaniu rotora. Po małej ingerencji 14-tka kręci idealnie lekko. Czy ktoś może mi przyblizyć o co chodzi z tą "małą ingerencją"?Pojawił mi się ten problem po rozkręceniu/skręceniu i nie chce popsuć sobie kołowrotka na stałe po niewłaściwym macaniu problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Czy ktoś może mi przyblizyć o co chodzi z tą "małą ingerencją"?Pojawił mi się ten problem po rozkręceniu/skręceniu i nie chce popsuć sobie kołowrotka na stałe po niewłaściwym macaniu problemu...Zaczalbym od precyzyjnego określenia i przywrócenia stanu poprzedniego w zakresie dokręcenia rotora nakrętka.Nie śmiałbym nazywać tego interwencja, a raczej dbałością o to, by elementy pracujące wróciły do stanu sprzed rozkręcenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Zaczalbym od precyzyjnego określenia i przywrócenia stanu poprzedniego w zakresie dokręcenia rotora nakrętka.Nie śmiałbym nazywać tego interwencja, a raczej dbałością o to, by elementy pracujące wróciły do stanu sprzed rozkręceniaHmm... sugerujesz, że nie jest dokrecona wystarczajaco mocno nakrętka rotora (część 26 ze schematu)? Sądzę, że jednak jest ok. Zdaje sobie sprawę z dbałosci o prawidłowe złożenie.Wydaje mi się, że problemem jest dokrecenie części 54 oraz 55 - uszczelniacza (Jak P. Leśniak pisze - który jest za wysoki i twardy. Potrafi stwarzać duży opór na pierścieniu 50 po zamocowaniu rotora). Problem jest w tym, że nie chciałbym ściąć gwintu przy zbyt mocnym dokreceniu śrubek... chciałbym wiedziec jaką mam alternatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Ależ wręcz przeciwnie. Śmiem myśleć, bez żadnych podstaw, że owa nakrętka jest za bardzo wystarczająco mocno dokręcona.A przynajmniej niemal na pewno jest mocniej dokręcona, niż była wcześniej.Skoro przedtem kołowrotek chodził lepiej niż teraz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Ależ wręcz przeciwnie.Śmiem myśleć, bez żadnych podstaw, że owa nakrętka jest za bardzo wystarczająco mocno dokręcona.A przynajmniej niemal na pewno jest mocniej dokręcona, niż była wcześniej.Skoro przedtem kołowrotek chodził lepiej niż terazA sprawdzę, ciekawa opcja.Co ciekawe kołowrotek ciężej pracuje, ale dopiero jak jest lekko obciążony - np podczas ściągania mocno pracującego woblerka... Na sucho malina...Dzięki, dam znać co ustaliłem jak potestuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 (edytowane) Jak nie będzie grało rozkręć ponownie,sprawdź wg.schematu wszystko,zwróć uwagę na rolkę kabłąka, uszczelnienie rotora czy dobrze ułożyło się, podkładkę na pinionie w miejscu gdzie wchodzi w gniazdo obudowy.Przede wszystkim dokręć wszystko z umiarem. Edytowane 7 Maja 2019 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Jak nie będzie grało rozkręć ponownie,sprawdź wg.schematu wszystko,zwróć uwagę na rolkę kabłąka, uszczelnienie rotora czy dobrze ułożyło się, podkładkę na pinionie w miejscu gdzie wchodzi w gniazdo obudowy.Przede wszystkim dokręć wszystko z umiarem.Jest poskładane na pewno dobrze, rolka działa ok. Bedę luzować nakrętkę, jeśli nie pomoże - sprawdzam dalej.Dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo_bass Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2019 Piękna Ciekawe kiedy w PL będzie A co w niej takiego pięknego?. Piękne, wytrzymałe i super, to już były . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Ależ wręcz przeciwnie.Śmiem myśleć, bez żadnych podstaw, że owa nakrętka jest za bardzo wystarczająco mocno dokręcona.A przynajmniej niemal na pewno jest mocniej dokręcona, niż była wcześniej.Skoro przedtem kołowrotek chodził lepiej niż teraz Guzu, leciutko poluzowałem nakretkę, kołowrotek kreci tak jak wcześniej czyli perekt - dzieki za pomoc! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Guzu, leciutko poluzowałem nakretkę, kołowrotek kreci tak jak wcześniej czyli perekt - dzieki za pomoc!Milo mi słyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2019 nie widzailem go wczesniej, wiec wklejam https://www.youtube.com/watch?v=3fcPSme1KOw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Czy łożysko (nr 25 na schemacie) w nakrętce mocującej rotor można zastąpić zamiennikiem (jeżeli tak to jakim)? Czy jednak czeka mnie zakup oryginalnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2020 (edytowane) Spotkał się ktos z taka awaria w Stelli fi / 14 ? https://www.instagram.com/p/B3MuXoYoomd/?hl=uk Edytowane 10 Lutego 2020 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi