Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Stelle w rozmiarze 3000(bez c)Hg i 4000 od 07,08(SW)10,14,18,20(SW) to jeden kij .14,18,20 tylko inne pokrętła(ale szpulę pasują od starszych które wymieniłem )generalnie od 13 tak najbardziej uniwersalny/wymienny szpulowy model to stella, ja używam zazwyczaj 3000hg i 4000 ale w rozmiarach 2500 i c3000 jest podobnie. Niżej rozmiarowo nie używam.

• 4 miesiące temu...

Czesc.Dostalem od brata body Stelki Fi 2500.Osobiscie posiadam rozmiar 4000,ktora jest w ciaglej eksploatacji.Mam pytanie,moze dziwne,moze nie.Wiem ze lozysko oporowe pasuje z 2500 do 4000 i zamiennie :) Moze dysponuje ktos wiedza jak jest z wiekszoscia czesci [bebechow]  Bedzie pasowalo cos wiecej z 2500 do 4000 poza tym Lozyskiem oporowym? Gdyby tak,to  2500 zostalaby czesciową dawca,tak na kiedys.    To ze rozni sie wielkoscia to sam juz zauwazylem :P    Z gory dzieki za poswiecony czas.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Pozdrawiam.

Rzeczywiście, przekładnie w ostatnich Stellach tj. od 2010 są na tyle dobre, że raczej nie będą wymagać wymiany. W przeciwieństwie do łożysk, których jakość spada. Można się ratować tymi z odzysku, ale jak do Stelii to raczej lepiej zakupić EZO.

Edytowane przez smokwelski

Mysle ze polskie lozyska sa bardzo dobre a najciekawsze jest to ze np lozyska z Krasnika FLT sa sprzedawane jako made in Japan

Polskie łożyska? To są jeszcze takie??? Z kraśnika to pewnie jednokierunkowe, kręcą się tylko w prawą stronę...

Edytowane przez smokwelski
  • Like 1

Czyli body do kosza :P Nie wiem jak jest z innymi lozyskami,ale stosuje EZO od lat i jest :good:Wiec nie bede zmienial czegos co jest dobre.... Poza przekladnia jest tam jeszcze wiele innych elementow,ktore moze kiedys w razie W-u dopasuje...

Edytowane przez Pozer