Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście,że to wyjdzie w praniu,ale jeśli chodzi o Milenę,to można nawet 26 centymetrowego Magnuma Rapali podpiąć i będzie lekko kręcić :D .

Dla mnie kołowrotek doskonały,jednak ma dwa mankamenty-brak większości części zamiennych i płytka szpula (ta głębsza po części rozwiązuje problem,ale szkoda,że nie zrobili dedykowanej o parametrach takich,jak w 4000F).

Choć mowa tu głównie o Stelli '14 to nie mogę się oprzeć aby nie przyklasnąć dla @ CM Punk. Moim zdaniem od momentu kiedy powstała Millenium tj. rok 2000, nie powstał po dzień dzisiejszy tak dobry i trwały kołowrotek. Millenium,szczególnie 4000 SS potrafi niezmiennie tak samo kręcić po 14  latach użytkowania.

Może i "starowaty",ale ja właśnie takie kołowrotki uwielbiam.

Pozdrawiam

Józek Leśniak

ZiC z tego co pamiętam waży niecałe 330 g. . 

Te 20-30 g. to niby bez różnicy. Ale razy kilkaset rzutów dziennie x ilość dni aktywnych w roku...

I trzeba zacząć łykać jakieś suple, odżywki sesja z teściem... i na plaży można po takim sezonie lasencjom bicka i klaciore zaprezentować :D :D 

Tak mnie na żarcik-kosmonaucik w nocy naszło :D

• Like 1

Zawody kolowrotkow w kategorii "krecenia na sucho" to naprawde zdradliwa rywalizacja.

Jest jeszcze "poczucie mocy", albo "maslo", ktore moglyby stanowic trzon trojboju kolowrotkowego "na sucho".

Nie tylko w wędkarstwie tak jest ;)

Testy powietrzne wykrywaczy metali, ocenianie stali w nieużywanym nożu ;) Takie tam...

Ja się już lekko zapowietrzałem na nową 14tkę, ale poczekam jeszcze jakiś czas.

No cóż jako początkujacy forumowicz naczytałem się mądrości znawców tematu i dziś zabrałem moje stellki nad wodę posłuchac szumu łożysk i pisków dochodzących  z wnętrza kołowrotka,poza szumem fal w jeziorze,wrzaskiem kaczek i innego ptactwa innych dzwiękow nie zaobserwowałem,nic nie odpadło,nic się nie urwało i nic sie nie zatarło,straty owszem były przy szybkim kręceniu stellą 4000flxg z woblerów boleniowych pana Matusiaka powypadały i połamały sie stery pozdrawiam

• Like 9

No cóż jako początkujacy forumowicz naczytałem się mądrości znawców tematu i dziś zabrałem moje stellki nad wodę posłuchac szumu łożysk i pisków dochodzących z wnętrza kołowrotka,poza szumem fal w jeziorze,wrzaskiem kaczek i innego ptactwa innych dzwiękow nie zaobserwowałem,nic nie odpadło,nic się nie urwało i nic sie nie zatarło,straty owszem były przy szybkim kręceniu stellą 4000flxg z woblerów boleniowych pana Matusiaka powypadały i połamały sie stery pozdrawiam

czylita stella '14 jest tak za......sta albo te wobki byly takie ch..e :D

Już znam kultowe hasło tego forum,wszystkie stelki są do d--y,może xg była za szybka dla woblerów Pana Matusiaka

Tak śmiałe stwierdzenie może powiedzieć tylko użytkownik Daiwy :) A jak w przyszłości zmieni kręcioła na jakieś Shimano to szybko zapomina o swoich starych przekonaniach :D

Nie ma 4000 HG, jest XG :) W 3000 HG przełożenie mniejsze, to i bebechy się trochę różnić muszą, będzie jakiś ząb mniej na kole, szpulkę ma płytszą. Ważą tyle samo, więc raczej więcej różnic być nie powinno. Tyle co mi się udało wywnioskować z tabelek.

Edytowane przez sol321

Nie ma 4000 HG, jest XG :) W 3000 HG przełożenie mniejsze, to i bebechy się trochę różnić muszą, będzie jakiś ząb więcej na kole, szpulkę ma płytszą. Ważą tyle samo, więc raczej więcej różnic być nie powinno.

Juz jest 4000 HG . W tym roku wyszla na JDM.

Rozni sie tym ze HG ma przelozenie 5,8: 1 a nie 6,2.

Istnieje tez 3000 HG, rowniez z przelozeniem 5,8:1. 3000 HG ma plytsza szpule od 4000 HG.

• Like 1

Juz jest 4000 HG . W tym roku wyszla na JDM.

Rozni sie tym ze HG ma przelozenie 5,8: 1 a nie 6,2.

Istnieje tez 3000 HG, rowniez z przelozeniem 5,8:1. 3000 HG ma plytsza szpule od 4000 HG.

Na Placie jeszcze 4000HG nie ma i to mnie zmyliło, tak czy siak dobrze że guru nowinek czuwa. Guzu dzięki za poprawkę :)

• Like 1

Na Placie jeszcze 4000HG nie ma i to mnie zmyliło, tak czy siak dobrze że guru nowinek czuwa. Guzu dzięki za poprawkę :)

Zaden tam guru, raczej Guzu ;)

A tak na serio. Widac, ze rynki coraz szybciej sie "nasycaja" patrzeniem na dany model.

Co roku MUSI byc cos, a najlepiej kilka nowinek .

Vanquish.

Potem Vanquish Limited Edition.

Nowa Stella.

Nowy TP & Nowe dwie wersje Stelli 2014 JDM...

SHOW MUST GO ON

• Like 2

Tak śmiałe stwierdzenie może powiedzieć tylko użytkownik Daiwy :) A jak w przyszłości zmieni kręcioła na jakieś Shimano to szybko zapomina o swoich starych przekonaniach :D

Prosze wrocic do genezy owego slynnego juz jerkbaitowego stwierdzenia, jego autor ( czyli ja) lowi Shimano, o Daiwach nie chce sie wypowiadac bo nie widzi sensu...

Bujo

• Like 1

Prosze wrocic do genezy owego slynnego juz jerkbaitowego stwierdzenia, jego autor ( czyli ja) lowi Shimano, o Daiwach nie chce sie wypowiadac bo nie widzi sensu...

Bujo

Mówco słynnych stwierdzeń jerkbaitowych Ja też używam Daiwy, Shimano, Penna, Quantuma, Abu i żaden z nich nie jest do dupy :D