Skocz do zawartości

New Stella 2014

wildriver

Rekomendowane odpowiedzi

Porownac nieistniejące tp09 2500 ze stella to jedno

Wysnuć wnioski to drugie

Krecic kolowrotkiem z ciezkim plastikowym rotorem i cieszyc sie ze jest maslo w porównaniu z metalową stella to trzecie

Czwarte napisze od siebie :

Mialem tp02 jdm, tp05 , tpmg06, tp08jdm, tp11jdm, tp15.

Różne wersje, rozmiary, egzemplarze.

Mialem stelle 98, stelle f, stelle fa, stelle fb, stelle fd, stelle fe i stelle fi.

Miałem tez stelle 04,07,10 i 14 jdm.

Mam 37 lat , a od 5 pasjonacko kupowałem wszystkie możliwe kołowrotki w Japonii.

Taka zajawka.

...

Sprawdzilem i rownanie rozwiązalem samodzielnie.

Mam tylko stelle 10jdm.

Nikogo nie bede do nich przekonywal :)

Daniel - piłem browce z kufli, butelek, cienkiego szkła i halb. Gatunki piw różne, na ogół zacne, smakowite. Po wielu latach degustacji dochodzę do wniosku, że najlepsze są te co stoją pod ręką w lodówce...  ;)  

• Like 8

• 3 miesiące temu...

Jakiej chlopie spodziewasz sie odpowiedzi? Malo masz informacji i porownan? Jesli stac Cie na Stellke, kup ja i polow sezon, najwyzej odsprzedasz i dalej bedziesz szukal idealu, ktory nie istnieje. Do zastosowan kleniowych nie jest potrzebny kolowrotek za dwa tauzeny, wystarczy Zauber. Ale nie o to przeciez chodzi, c'nie ???? Boje sie, ze czego nie kupisz, bedziesz zawiedziony...oczekujesz czegos perfekcyjnego, jakiegos masla w masle...bzdura! I Stella, i Vanquish maja swoje minusy, jesli sie na nich skoncentrujesz, odbierzesz sobie radosc z lowienia...a sa to obecnie jedne z najlepszych powszechnie dostepnych kolowrotkow na swiecie!

• Like 2

Jakiej chlopie spodziewasz sie odpowiedzi? Malo masz informacji i porownan? Jesli stac Cie na Stellke, kup ja i polow sezon, najwyzej odsprzedasz i dalej bedziesz szukal idealu, ktory nie istnieje. Do zastosowan kleniowych nie jest potrzebny kolowrotek za dwa tauzeny, wystarczy Zauber. Ale nie o to przeciez chodzi, c'nie Boje sie, ze czego nie kupisz, bedziesz zawiedziony...oczekujesz czegos perfekcyjnego, jakiegos masla w masle...bzdura! I Stella, i Vanquish maja swoje minusy, jesli sie na nich skoncentrujesz, odbierzesz sobie radosc z lowienia...a sa to obecnie jedne z najlepszych powszechnie dostepnych kolowrotkow na swiecie!

tak czytam te informację i porównania które tak naprawdę nic nie wnoszą,bo jedemu sie podoba i bedzie sie zachwycał nowym Vanquishem,a drugiemu bedzie sie podobać Stella i jakie wnioski można z takiego porównania wyciągnąć?

Wlasciwy jeden - tylko TY decydujesz, ktory kolowrotek jest najlepszy

W moim przypadku, jest to najprawdziwsza prawda. Najlepszym jest ten, po który (w danym czasie) sięgam najchętniej.

To taka mała analogia do http://jerkbait.pl/topic/34637-new-stella-2014/?p=1930106

• Like 1

Tą której "design" Ci się bardziej podoba :-) ...

Albo która bardziej pasuje do kijka? Koloru oczu he he

Przecież to dwa topowe młynki i czy warto się nad tym zastanawiać?

Podpinać do patyka,łowić i rozkoszować się.... :-))

Edytowane przez przemow

Po intensywnym kursie j.polskiego pod okiem profesorow z politechniki i katedry polonistyki ponawiam probe opisu usuniecia bialej podkladki pod zaczepem zylki w kolowrotku stella z roku panskiego a.d. 2014 i stwierdzam co nastepuje :

1 - nie mozna usunac podkladki bez wyjecia calego zaczepu

2-nalezy usunac nit po prosty go wyrywajac

3-wyjac siwy pazur

4-dopasowac srubke lub wkreta zblizonego jak najbardziej do srubki trzymajacej alarm wysuwu linki tzw clicker

5- po skompletowaniu wszystkich czesci nalezy wsunac siwy plastik na swoje miejsce juz bez przezroczystego dziadostwa

6- wziasc pare kropli dwu skaladnikowego kleju 5 min epoxy robi robote (przepraszam inkwizycje jezykowa za angielska jezyczna nazwe poprostu nie znam polskiej nazwy) i za pomoca igly umiescij rozrobiana substancje w otwoze po nicie

7- wkrecic wkret lub lekko zaduza srubke wczesniej dopasowana w otwor do wyczuwalnego oporu nie

za mocno bo plastik peknie mi pekl

8-uwaga przy wyciaganiu nita istnieje prawdopodobienstwo zarysowania lub zagiecia szpuli

9- sprubuje zalonczyc zdjecia

• Like 6

Bez podekstów pytanie. Czemu Cię nie urzekła? W jakim sensie młynek powinien urzekać?

Czy po prostu oczekujemy ....? No właśnie czego? Od stelli '10 czy '14.

Sam nie wiem...egzemplarz, ktory trzymalem w reku, na sucho w sklepie krecil na poziomie Zaubera - czuc bylo wnetrze, praca mniej plynna niz TP czy Vaniek...moze trafil mi sie egzemplarz niedoskonaly, wadliwy, zlezaly ????

Sam nie wiem...egzemplarz, ktory trzymalem w reku, na sucho w sklepie krecil na poziomie Zaubera - czuc bylo wnetrze, praca mniej plynna niz TP czy Vaniek...moze trafil mi sie egzemplarz niedoskonaly, wadliwy, zlezaly

Zepsuty np wiesz ile ja stradick fk i tw pokazowych modeli popsulem w sklepie sprawdzajac wytrzymalosc kablonkow i lozysk oporowych stelli jakos mi bylo szkoda (oczywiscie nie w polsce )