Skocz do zawartości

multiplikator dla poczatkującego??

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

300zł to juz całkiem spora kasa... to jest równowartość 136 USD obecnie B) co oznacza, że za te pieniądze, doliczając koszty przesyłki itp. możemy kupić multiplikator o wartości ok. 100 USD.

W tym przedziale jest całkiem spory wybór: wspomniany przez @pitta Daiwa Procaster Rojo ale również Team Daiwa Advantage czy nowa Shimano Citica, żeby wspomnieć dwie czołowe firmy. Z innych producentów np. Abu Revo. I tu mówimy o cenach na nowe multiplikatory. A jakby poszperac wsrod uzywanych, np. na witrynie ebay.com...

• 1 miesiąc temu...

Szukam multika do 200zł.

Przynęty, którymi zamierzam łowić to tylko i wyłącznie woblery. Własna produkcja ( od 20g ), oraz firmowymi wobkami. Głównie będzie to Sliderek 10, Fatso 10, Jaxon Karaś 11.

Multik ma współpracować z kijem Dragon Mystery Slider Jerk Cast 1,95m 30-80g.

Kompletnie się nie znam...

Na Allegro widzę coś takiego:

http://www.allegro.pl/item407603567_abu_garcia_ambassadeur_b lack_max_blackmax_left.html

wobler129, ja bym Ci odradzał kupowanie ABU - szczególnie na Allegro. Temat, jakości tych kołowrotków był już przerabiany nie tylko na tym forum. A i zagorzali zwolennicy w swoim czasie masowo pozbyli się produktów tej firmy Spraw sobie Shimano - z tą firmą trudno zbłądzić.

Konkretnego modelu nie będę proponował gdyż gdy kupowałem multiki dla siebie miałem zupełnie inne wymagania. Więc z tego czego się wtedy dowiedziałem nie będziesz miał wielkiego pożytku. Zresztą uważam że najlepiej jest to zrobić w drugą stronę. Sam zrób rozeznanie a na forum zweryfikujesz swoje konkretne propozycje.

W tym przediale cenowym to chyba najlepiej jest zamowic C3 5501 z USA. W sumie mi udalo sie zmiescic w $95. Bardzo prosta, mieznisczalna i sprawdzona czasem konstrukcia. Jak juz taki miales to wiesz o co chodzi.

Jezeli zakup sprzentu bendzie w Polsce, to moze wtedy multiki okrangle od Tica lub Okuma. Sa takze calkiem niezle.