Skocz do zawartości

Czerwony Varivas plecionka

Rheinangler

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was spotkał sie z czerwonym, pomarańczowym czy różowym Varivasem?

Nie myśle o linkach znaczonych z tzw skalówką tylko jednolitych,- bo jakoś nie mogę znaleźć...

Będę wdzięczny za pomoc,- wytrzymałość ok 20lb.

Dzięki Pitt,- tę znalazłem ale coś mi ona blada ( taki Czaruś :lol:  :lol:  :lol: ) a jak wybleknie jeszcze to już całkiem róż majtkowy będzie,- no i tylko do 1PE jest produkowana. A jak już ma być odmienny płciowo to niech chociaż zdecydowany będzie  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: .

Bardziej o takich mocno kontrastowych kolorkach myślałem.

A może zamiast upierać się Varivasie coś innej marki o podobnej klasie? Duel alboco?

Edytowane przez Rheinangler

Powód używania przeze mnie czerwonej (lub w zbliżonym kolorze do czerwieni) jest tylko jeden i jest nim słońce świeci w pysk lub pod jakimś katem ale z przodu wtedy żółtych, zielonych, białych plecionek nie widzę a taj już się przyzwyczaiłem zacinąc z ruchu linki że nie potrafię czekać na wyczuwalne na plecionce uderzenie.... 

wiec kiedy mnie dopadnie takie naświetlenie to siegam do kamizelki po szpule z "czerwoną" plecionką. Dotychczas byla to Takumi Mamoi ale jak ją ostatnio założyłem po prawie całym dniu łowienia Varivasem to.... jakbym łowił linką z papieru ściernego i dlatego w ramach poprawiania dobrego na lepsze poszukuję cichej, 4 splotowej "czerwonej" plecionki,- ot i całe wytłumaczenie. Zima ?   :lol:  :lol:  :lol:  :lol: może ;)

Edytowane przez Rheinangler

Arku o zimę Ciebie nie podejrzewam, to było czysto merytoryczne pytanie :) .Zaliczam Cię do ludzi trzeźwo i zdroworozsądkowo myślących :) .

Teraz już wiem, wobec czego proponuję koledze dobre okulary-polaroidy na twój problem :) .Powiedzmy w kolorze miedzi :) .

To co określamy na forum mianem "zima' udziela się wszystkim bez względu na rozsądek,- choć przy jego braku przybiera to kuriozalne formy.

Sprzęciarstwo jest jak onanizm,- wszyscy to robią tylko niewielu sie przyznaje - jak mawiał Woody Alen ;)

Może okulary są rozwiązaniem,- nie wiedziałem o tym Józek.

Pitt,- bardzo doceniam Twoją chęć pomocy ale chyba pozostanę przy swoim przekonaniu i przyzwyczajeniu i jak nic nie znajdę wsadzę korki do ucha przy łowieniu Takumi Mamoi  ;)