Pietruk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Co Dziadek Mróz uczynić z wody potrafi.Jak myślicie skąd to się wzięło, jakie zjawisko to spowodowało?Ja swoje wiem, ale ciekaw jestem Waszych zdań. Widok ogólny. a tu zbliżenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 ale tych "łabędzi" dużo ;p super to wygląda a tak naprawdę to nie mam pojęcia cuż to za zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Woda gazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Ktoś miał katar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Lód miał wczoraj 15 cm. to dziś może mieć już około 20 cm. Było tam dziś ramo -23 stopnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebalos.77 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 super efekt,ktoś wie co to za twór ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dygac Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 *ja mam taką teorię, że woda wyciskała się przez mikropory w warstwie lodu, ale musiałby być spore ciśnienie po tym lodem, np. podczas gwałtownego zamarzania jeziora, które wcześniej falowało podczas silnych mrozów i nagle gdy wiatr ustał to momentalnie zamarzło. Pokrywa rosła w szybkim tempie i swoim ciężarem wywierała ogromną siłę na wodę. *to tylko moje "widzi mi się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 Bzdura !! to raczej łabędzie nie zdążyły spieprzyć przed mrozem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekiel11 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dziś byłem u siebie, podobne zjawisko. U mnie było ich mniej ale za to większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Moim zdaniem to po prostu nowa wersja wycinanek łowickich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 27 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 ja bym to pokolorował :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 ja bym to pokolorował :Dpewnie na żółto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Taki efekt może się tworzyc podczas dużego przyrostu lodu, niskie temperatury,przez mikro pory woda z uwagi na znacznie wyższą temp. niż na zewnątrz paruje i stąd te origami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajowy Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 To tak zwane róże północy. Powstają z parujacego lodu. Czysty lód+duży mróz+niska wilgotność powietrza + kilka dni bez opadów i lód zakwita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi