Skocz do zawartości

rekordy slidera??

Patrinho

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi kolego, na to niema zasady :D jak pokazują przykłady z forum, np. u kolegi @harvi na boxera 4 wziął metrowy szczupak :D

a jeszcze wcześniej na slidera 10 zaplątał się ok 10cm jazgarzyk :lol: filozofia ,,im większa przynęta tym większa ryba moim

prywatnym zdaniem się nie sprawdza :D zdarza się że na 13cm woblera biorą szczupaki 40-50cm (w jednym dniu miałem kilka takich z

rzędu), a zdarza się że na okoniowe przynęty weźmie metrówka więc wielkością się aż tak nie kieruj :D

Swieze wspomnienia: w zesla sobote z powodzeniem uzuwalem 12tke zeby eliminowac okolowymiarowe sczupaki ktore nie dawaly spokoju 10-tce. Pomoglo to mi nie wyploszyc mame i ustalic nowy rekord jeziora - 3,5kg. :mellow:

Ale najgrubszy sczupak w zyciu uderzyl mi w obrotowke #2 :unsure:

PS. Mojim zdaniem 7cm to juz nie jest Slider to juz kompletnie inna przynenta z inna praca.

Jaką największa rybę złowiliście na slidera ja złowiłem 56cm szczupaka . Złowiłem go na slidera 7f czy większe szczupaki wezmą na niego czy zamały jest?? czy muszę stosować slidera 10 lub 12 na szczupaki powyżej 2 kg??

witam!

z zebatymi zalezy od dnia jak z kazda ryba,jak beda zarly to i na 7 moze cos Ci usiasc w miare ciekawego,ale raczej te mniejsze beda atakowac,ja bym proponowal te wieksze slidery. pozdrawiam

I to nie tylko w sliderach te rekordy padają...Ostatnio w Jacka18S uderzył mi szczupak 20cm. Teraz już wierzę, że nie ma regóły...

Był to najwyraźniej atak na tle seksualnym.

Ad rem:

Ja łowię na 12-ki. Z miłości do rzeczy dużych. Łowię na nie dużo 40-tek, a nawet i 30-taki się trafiają. Zapomnij więc o wyeliminowaniu drobnicy.

Mój sliderowy rekord marny, około 70 cm.

• 1 miesiąc temu...

Ja z rodziny sliderow używam tylko 10 i 12 w 98 % tonących.

Kiedyś więcej tych pierwszych ale od czasu kiedy zagościła u mnie wędka na MU-666 bez zmęczenia mogę miatac i tymi drugimi cały dzień. Mimo tego uważam, ze 10 ciut agresywniej pracuje.

Jak już koledzy napisali, nie ma zasady, sa dni kiedy na 12 trafiają sie tylko paprochy a po założeniu 10 siada 80+.

A już konkretnie:

10 - 92 cm, szczupak

10 - 100 +++++, szczupak nie wyciągnięty (wiadomo te są największe)

10 - 80 +, boleń za kapotę, nie wyciągnięty (patrz wyżej)

Wiele w tym ironii, ale myślę, że prawdopodobieństwo złapania za kapotę bolka, który się nie interesował przynętą, jest bardzo małe...

ale sie zdarza , w tym roku przy trawach na przelewie przypiołem za ogon bolka około 65 cm , na gleboko chodzacego woblera. W pierwszej chwili to niewiedzialem co sie dzieje jeden świst szpulki kołowrotka... i cieśnienie 200/200.