Patrinho Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jaką największa rybę złowiliście na slidera ja złowiłem 56cm szczupaka . Złowiłem go na slidera 7f czy większe szczupaki wezmą na niego czy zamały jest?? czy muszę stosować slidera 10 lub 12 na szczupaki powyżej 2 kg?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Drogi kolego, na to niema zasady jak pokazują przykłady z forum, np. u kolegi @harvi na boxera 4 wziął metrowy szczupak a jeszcze wcześniej na slidera 10 zaplątał się ok 10cm jazgarzyk filozofia ,,im większa przynęta tym większa ryba moim prywatnym zdaniem się nie sprawdza zdarza się że na 13cm woblera biorą szczupaki 40-50cm (w jednym dniu miałem kilka takich z rzędu), a zdarza się że na okoniowe przynęty weźmie metrówka więc wielkością się aż tak nie kieruj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Na sliderka 10 miałem metrówkę a ana 12 łowiłem i kilówki i trójki. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Racja ja na 7F Slidera łowie takie małe poniżej wymiaru ana Okoniowego paprocha ponad wymiar ! Mam tak często... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BITR Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Swieze wspomnienia: w zesla sobote z powodzeniem uzuwalem 12tke zeby eliminowac okolowymiarowe sczupaki ktore nie dawaly spokoju 10-tce. Pomoglo to mi nie wyploszyc mame i ustalic nowy rekord jeziora - 3,5kg. Ale najgrubszy sczupak w zyciu uderzyl mi w obrotowke #2 PS. Mojim zdaniem 7cm to juz nie jest Slider to juz kompletnie inna przynenta z inna praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitacola Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Jaką największa rybę złowiliście na slidera ja złowiłem 56cm szczupaka . Złowiłem go na slidera 7f czy większe szczupaki wezmą na niego czy zamały jest?? czy muszę stosować slidera 10 lub 12 na szczupaki powyżej 2 kg?? witam! z zebatymi zalezy od dnia jak z kazda ryba,jak beda zarly to i na 7 moze cos Ci usiasc w miare ciekawego,ale raczej te mniejsze beda atakowac,ja bym proponowal te wieksze slidery. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 Ja dwa tygodnie temu złowiłem swojego pierwszego szczupaka na casta Miał 67cm długości i ważył równo 2kg.Wziął na slidera 7s w kolorze RPH Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrinho Opublikowano 17 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 I to nie tylko w sliderach te rekordy padają...Ostatnio w Jacka18S uderzył mi szczupak 20cm. Teraz już wierzę, że nie ma regóły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Porter Opublikowano 20 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2008 koledzy ale odchodzicie od tematu ..pytanie dotyczyło największej ryby złowionej na w/w jerka ja trafiłem na MB 10 sinking w Szwecji np.104 zębala i tam ten rozmiar wiosną był the best Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Pod koniec maja byłem w Szwecji... najwięcej miałem ryb na małe woblery (9 cm) chodzące na 2 - 2,5 metrach (najczęstsza głębokość trolingu - 4 - 4-5 m), na te wieksze nie chciały... znaczy rzadziej chciały. Największy miał 104 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2008 Szwecja 113cm na slidera w kolorze okonia, Polska 104cm na slidera płoteczkę oczywiście 10 cm, tonące. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 I to nie tylko w sliderach te rekordy padają...Ostatnio w Jacka18S uderzył mi szczupak 20cm. Teraz już wierzę, że nie ma regóły... Był to najwyraźniej atak na tle seksualnym. Ad rem:Ja łowię na 12-ki. Z miłości do rzeczy dużych. Łowię na nie dużo 40-tek, a nawet i 30-taki się trafiają. Zapomnij więc o wyeliminowaniu drobnicy. Mój sliderowy rekord marny, około 70 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr. Maciek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2008 Mój największy boleń 79 cm. został złapany na żwirowni w okolicy Tarnowa 24 grudnia na............................ 10 cm SLIDERA RGS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roch Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2008 Mój największy boleń 79 cm. został złapany na żwirowni w okolicy Tarnowa 24 grudnia na............................ 10 cm SLIDERA RGS. Ja zaś widziałem okonia 47cm chwyconego na siódemkę. Sliderki potrafią sprawić miłą niespodziankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 27 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2008 Ja z rodziny sliderow używam tylko 10 i 12 w 98 % tonących.Kiedyś więcej tych pierwszych ale od czasu kiedy zagościła u mnie wędka na MU-666 bez zmęczenia mogę miatac i tymi drugimi cały dzień. Mimo tego uważam, ze 10 ciut agresywniej pracuje.Jak już koledzy napisali, nie ma zasady, sa dni kiedy na 12 trafiają sie tylko paprochy a po założeniu 10 siada 80+. A już konkretnie:10 - 92 cm, szczupak10 - 100 +++++, szczupak nie wyciągnięty (wiadomo te są największe)10 - 80 +, boleń za kapotę, nie wyciągnięty (patrz wyżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theslut Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 10 - 80 +, boleń za kapotę, nie wyciągnięty (patrz wyżej) Tak ja piszą nie ma reguły, wczoraj za kapotę na salmo percha 12 miałem sandacza 3 cm. Ale jak się ma szczęście to w ten sposób można złapać też np. płetwonurka lub nawet łódź podwodną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wiele w tym ironii, ale myślę, że prawdopodobieństwo złapania za kapotę bolka, który się nie interesował przynętą, jest bardzo małe... Boleń to nie leszcz, który pływa ławicami, ani nie sum, który zalega na dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 28 Lipca 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Wiele w tym ironii, ale myślę, że prawdopodobieństwo złapania za kapotę bolka, który się nie interesował przynętą, jest bardzo małe... ale sie zdarza , w tym roku przy trawach na przelewie przypiołem za ogon bolka około 65 cm , na gleboko chodzacego woblera. W pierwszej chwili to niewiedzialem co sie dzieje jeden świst szpulki kołowrotka... i cieśnienie 200/200. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi