RobertGizycki Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Dzięki za informację nie znam się na tym więc kombinuje a to nie zawsze musi iść w dobrym kierunku. Jednak jeżeli potrafisz lub wiesz jak zmierzyć czucie w wędce to ja poproszę o istrukcje. A po co? A bo lubie fakty a nie mity bez względu na to czy są po mojej mysłi czy nie OK. Ja bym to zrobił tak - mocujesz wędkę w elastycznym uchwycie, szczytówkę pobudzasz draniami (np. membraną głośnika) w interesującym Cię zakresie częstotliwości (płynne przestrajanie lub impuls jednostkowy). W tym samym czasie na uchwycie kołowrotka masz zamocowany akcelerometr z którego odczytujesz drgania. Myślę, że ta metoda pozwoli Tobie porównać liczbowo dwie wędki. Powinieneś zobaczyć, że różne konstrukcje inaczej przenoszą różne zakresy częstotliwości. Jak kiedyś coś takiego zrobię to pewnie to zaprezentuje. Na razie mam więcej pomysłów niż czasu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi