Adaśko Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam Forumowiczów ! Jestem nowym użytkownikiem i chciałbym zasięgnąć Waszej porady jako doświadczonych spinningistów, a mianowicie jaki wybrać kij typowo szczupakowy? Łowie na zbiorniku zaporowym do 2.5m max. Głównie nastawiam sie na gumy wielkości od 3 do 5. Łowić zamierzam brodząc w wodzie. Kapitał do 300zl. Jak będziecie chcieli więcej szczegółów to piszcie Pozdrawiam i dzieki za wszystkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 my ciebie tez witamy i prosimy, zebys skorzystal z wyszukiwarki, zamiast isc na skroty, i jezeli bedziesz chcial wiecej szczegolow, po przeczytaniu lekko ponad 100 watkow w tym temacie, to pisz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Oprócz wyszukiwarki(bardzo przydate narzędzie)wybierz sie najlepiej do sklepu,weż przedmiotowe kije w łapę,pomachaj,pomacaj, sparuj z kołowrotkiem jaki masz i sprawdz jak taki zestaw będzie ci leżał w łapie.To zdecydowanie najlepszy sposób,przekonać się organoleptycznie. Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja od dobrych kilku lat łowię na shimano technium DF 2.40 10-30 gr.Dobry kij pod szczupaka i nie tylko.Pod większym ciężarem przechodzi w parabolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja od dobrych kilku lat łowię na shimano technium DF 2.40 10-30 gr.Dobry kij pod szczupaka i nie tylko.Pod większym ciężarem przechodzi w parabolę.Troche drogi taki nowi kijaszek. Niestety nie stac mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meth666 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) 300zł sam patyk czy cały zestaw? Jesli zestaw to mam ciekawą propozycję. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez meth666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 To może Mikado Inazuma do 22 gram. Miałem okazję pomachać na sucho tymi kijami - bardzo sympatyczne. Do 300 zł zmieścisz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaśko Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 300zł sam patyk czy cały zestaw? Jesli zestaw to mam ciekawą propozycję.Sam patyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jammaey Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Łowie na zbiorniku zaporowym do 2.5m max. Głównie nastawiam sie na gumy wielkości od 3 do 5. To może Mikado Inazuma do 22 gram. Wydaje mi się że to Mikado może być za lekkie. Sama guma 5' waży 19g, skoro na szczupaka to pewnie i duże obrotówki 4-5, wahadła..A może coś ze stajni Okumy? np. Okuma Black Rock 10-35g , ludzie ją bardzo dobrze opisują cenowo też powinieneś się zmieścić. Sam kija w ręku nie miałem,taki strzał w ciemno..Może ktoś z forum podzieli się z Tobą szczegółami o tej wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub jerkbait Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja bym poszedł na Twoim miejscu w shimano (beastmaster) od 14-40g. lub 20-50g.Sam łowiłem trzy metrowym kijem ze starej seri i byłem zadowolony.Łowiłem nim szczupaki,ale również był używany na dużej rzece gdzie wchodzą łososie,więc swoje przeszedł.Obecnie z brzegu używam speedmaster,też trzy metry.Lżejszy,ale i droższy.Za trzy stówki możesz już trafić przyzwoity kij jakim jest shimano.Ja mam ich kilka.Każdy do innej misji i nigdy mnie nie zawiodła ta firma.Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Dragon Millenium Pike. A jak zrezygnujesz z tych gum 5" to przyjemniejszy jest Dragon Millenium Superfast 2.7m. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Poszukaj sobie beastmastera ze starej serii AX długości 2.7 m i cw 10-30 gr.Fajny kijek,polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Polecam Beastmaster'a wersje AX, BX, z nowszą CX nie miałem do czynienia. A nie można porównać tych kijków do dragona milenium bo to zupełnie inna klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Polecam Beastmaster'a wersje AX, BX, z nowszą CX nie miałem do czynienia. A nie można porównać tych kijków do dragona milenium bo to zupełnie inna klasa.pewnie, że inna klasa ale budżet miał być 300 a nie grubo ponad 400. Jakby miało być 400 to poleciłbym Daiwę infinity q 2.7m do 28 czy 30g, dokładnie nie pamietam, Rzucałem nią kiedyś i za te pieniądze rewelacja. Edit.tą łowiłem tylko starszym modelem. dołóż 85zł i przypuzczam, że nie pożałujesz: http://allegro.pl/wedka-daiwa-infinity-q-jigger-7-28g-11694-271-i3858110524.html Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Wagner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) pewnie, że inna klasa ale budżet miał być 300 a nie grubo ponad 400. Jakby miało być 400 to poleciłbym Daiwę infinity q 2.7m do 28 czy 30g, dokładnie nie pamietam, Rzucałem nią kiedyś i za te pieniądze rewelacja. Edit.tą łowiłem tylko starszym modelem. dołóż 85zł i przypuzczam, że nie pożałujesz: http://allegro.pl/wedka-daiwa-infinity-q-jigger-7-28g-11694-271-i3858110524.htmlHeh, starsze modele można kupić taniej niż za 400zł. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez Majo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wagner Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Może jednak ja łowiłem tym, bo widzę, że w innych sklepach są znacznie droższe, o 5-6 dych i ważą 163 gramy, a ten 175. To było ze trzy lata temu. Bardzo fajny kij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas107 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 szczupaki długo łowiłem beast masterem 2.4 cw. 14-40 serii BX, ma wygodny uchwyt, jeśli łowisz na plecionke to będzie tez lepszy niz daiwa infinity Q na szczupaki, no i mozna znależc w dobrej cenie serię BX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi