Skocz do zawartości

Wy też tak macie czy mam się zalogować na forum dziwni.pl?

Gobio Gobio

Rekomendowane odpowiedzi

"Onanizm powoduje ślepotę <...>, paraliż, impotencję, zapóźnienie umysłowe, epilepsję, pobudzenie psychoruchowe..."

• Źródło: Samuel Auguste André Tissot Onanizm, roztrząsanie chorób pochodzących z samogwałtu, przez Pana Tyssota, sławnego doktora po francusku napisany, teraz na polski przełożony. Za przywilejem w Warszawie i Lwowie, nakładem i drukiem Michała Grölla, księgarza nadwornego Jego Królewskiej Mości wydana, 1781 r.

PS. widocznie onanizm sprzętowy też... :lol: :lol: :lol:

Edytowane przez Jano

Czy jest na forum psychiatra?

Nie przejmuj się, jeśli już się ujawniłeś pierwszy to dołączam do Ciebie, przed telewizorem w salonie nie, bo bym się spalił ze wstydu, ale w pokoiku nieraz sobie wyciągam wędki z pokrowców i bawię się kołowrotkami, zapodałem sobie stojaczek żeby cały czas móc patrzeć na moje cuda.

• Like 1

W sumie to raz dziennie zdejmuje pokrowiec z avida, którego niedawno kupiłem i sprarowałem z chronachem i się bawię, robię opad na podłogę :D

Cały czas sprzęt uzbrojony, nie pije piwa ani nic żeby czasem przez okno nie zacząć ćwiczyć rzutów...

Moje sprzęty stojà sobie w kącie i czekają na lepsze czasy. Od ostatniego razu nie chciało mi się ich nawet umyć po całosezonowych trudach.

W zimie na ryby nie chodzę bo nie lubię jak mi jest zimno w dupsko więc postoją tak pewnie do wczesnej wiosny.

Za to teraz siedzę w internecie i planuję nowe inwestycje ; projektuję przyszłe wędki , wyszukuję komponenty , sprawdzam ceny i dostępność materiałów , kompletuję w głowie i na kartkach konieczny ekwipunek i utwierdzam się w przekonaniu że to wszystko jest absolutnie konieczne. Potem muszę zaplanować harmonogram defraudacji kasy , bo żona absolutnie nie może się dowiedzieć ile to wszystko naprawdę kosztuje i na koniec trzeba to wszystko jeszcze wprowadzić w życie.

W tym roku planuję wykonanie absolutnie wypasionej sandaczówki i krótkiego XULa w caście ; do tego multiki , plecionki , przypony i legion przynęt.

No i jeszcze te cholerne noże !

Sprawdzę kto wygrzebał z niebytu ten wątek o nożach i się zemszczę.

Dzisiaj machałem Batsonem i Diaflashem. Ale to dlatego że strugam od dwóch miesięcy wytrwale a kije stoją za plecami. Wystarczy się odwrócić...

Z tym Shimano mam problem. Nie wiem czy go obedrzeć ze wszystkiego i zbudować na gołym blanku nową wędę czy sprzedać ( kij fabrycznie nowy ), kupić jakiś blank w cenie ( chyba tylko MHX ) i budować na MHX  - sie. Shimano wydaje się lepsze.

W każdym razie nasze zachowania są całkowicie normalne. Niemożliwe żeby na forum siedziało 10 000 pojeb... :)

Nie wiem czy też tak macie,ale ja nie zasnę jak sobie nie wyobrażę wiosenno-letnich wypadów na jazio-klenia... :huh:

Zapach wiosny w powietrzu,śpiewające ptaszki,szum wody,wszędzie zielono i ten błogi spokój... :rolleyes: (śpię jak dziecko :) )

Zupełne szaleństwo już jest jak do pracy wyjeżdżam na dwa i pół miesiąca za granicę.Oczywiście wszystkie pudła z wobkami jadą ze mną (często wędki i młynki też,mimo że tam nie łowię :wacko: ) a wtedy codzienne porządkowanie,układanie,czyszczenie wymiana nowych kotwic na "jeszcze" nowsze itd.Doszedłem już do tego,że układam woblery tematycznie,czyli jaź-kleń wczesna wiosna,jaź-kleń lato itd itp :blink:

ps.Łowiących zimą przed telewizorem pozdrawiam i rozumiem w 110%.... ;)

• Like 1

To dopiero pierwsze stadium choroby. Drugie miał mój kolega karpiarz, który w nocy śnił o braniach karpi - pewnej nocy przy takim braniu zerwał się na nogi, otworzył oczy i popędził w stronę świecącej na czerwono diody (myślał, że to sygnalizator) - skończyło się na zdemolowaniu ławy i rozwaleniu telewizora:)

• Like 3

Hahahahaha o f**k :D

Edit: To ja jak na meczyki jeszcze jeździłem to raz mi się przyśniło, że uderzam woley'a jednak ściana okazała się twardsza od piłki i miałem kontuzję dużego palca u prawej nogi ;)

Edytowane przez Tomek88

Jeden macha wędą przed TV , drugi wspomina przed zaśnięciem, trzeci bezmyślnie bawi się przynętami , czwarty ...  :D   Koledzy czym wy się przejmujecie . Ja to mam problem , bo mam to wszystko naraz. :angry:  Typowe objawy  "Wędkarozy maniakalnej" ;) :ph34r: . Choroba nieuleczalna , zaraźliwa, w niektórych przypadkach śmiertelna :( .Niestety medycyna jest bezsilna. Objawy choroby częściowo ustępują na przełomie kwietnia i maja :) . Byle do wiosny.

• Like 1